Ανοικτή η πρόκριση …

Ο Ρολφ Φρίνγκερ δεν είδε… μεταμορφωμένη τη Βασιλεία με τον Φράι στον πάγκο της, χτύπησε καμπανάκι για το τρελό 2ο μέρος των Ελβετών, όμως έχρισε φαβορί τον ΠΑΟΚ! Ο Ράφαελ Βίκι πλήρωσε τις άσχημες εμφανίσεις σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη, όμως και ο Φράι δεν μπόρεσε να της αλλάξει… ψυχολογία. Εχει ο ΠΑΟΚ το πάνω χέρι; Μπορεί η Βασιλεία να αλλάξει ριζικά μέσα σε μια εβδομάδα; Ο Ελβετός πρώην κόουτς του «Δικεφαλου του Βορρά» Ρολφ Φρίνγκερ μίλησε για τον επαναληπτικό αγώνα στο Ζανκτ Γιάκομπ-Παρκ.

Vistabet : Ολα παίζονται εδω !

Tα συμπεράσματά σας από το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα ενόψει και της ρεβάνς; 
«Πιστεύω πως το παιχνίδι πήγε πάνω – κάτω όπως το περίμενα, ένα περίπου μοιρασμένο. Η Βασιλεία μπήκε καλύτερα, χάνοντας δύο κλασσικές ευκαιρίες. Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε όμως και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερος. Πέτυχε δυο γκολ και θα μπορούσε να έχει πάρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα από το 2-1. Πλέον η πρόκριση είναι ανοιχτή, είμαι σίγουρος πως θα είναι ανοιχτό το παιχνίδι στον επαναληπτικό. Είναι σημαντικό το ότι μείωσε η Βασιλεία, μπήκε δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης. Το 2-0 θα ήταν ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα».

Τα σενάρια υπήρχαν, αλλά κανείς δεν περίμενε αλλαγή τεχνικού πριν τον επαναληπτικό!
«Πιστέψτε με ήταν κάτι ασυνήθιστο, η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα. Για τα ελβετικά δεδομένα είναι πολύ σπάνιο, πόσο μάλλον για την Βασιλεία. Μια ομάδα με πλάνο, που δίνει πίστωση χρόνου στον προπονητή. Αυτό το έχετε περισσότερο στην Ελλάδα, την αλλαγή προπονητών. Δεν περίμενα πως θα γινόταν αυτό άμεσα και ειδικότερα πριν τον επαναληπτικό. Πλέον στον πάγκο, ως υπηρεσιακός είναι ο Φράι, ο οποίος κόντρα στην Ξαμάξ προχώρησε σε αλλαγές στο σύστημα, αλλά και σε πρόσωπα. ».

Γιατί το έκανε τώρα η Βασιλεία και όχι μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ;
«Ο προπονητής που αρχίζει μια σεζόν την τελειώνει, έτσι γινόταν για χρόνια στην Βασιλεία. Υπήρχε ένα πλάνο, μια φιλοσοφία. Σε αυτόν τον προπονητή δόθηκε χρόνος πέρσι. Μπορεί να μην πήρε τον τίτλο, αλλά υπήρχε μια στήριξη, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν τα ιδανικά. Η διοίκηση δεν ήταν ικανοποιημένη από την αρχή της προετοιμασίας, από την εικόνα της ομάδας στα φιλικά και τις πολλές ήττες. Σε συνδυασμό με την ήττα στην πρεμιέρα και στην Θεσσαλονίκη, πήραν την απόφαση για λύση συνεργασίας»

Sprortingbet : ακόμα καλύτερες αποδόσεις παίζουν εδω !

Είδατε εσείς κάποια… μεταμόρφωση με την Ξαμάξ;
«Πίστευα πως όλο αυτό θα λειτουργήσει θετικά. Θα έχουν κίνητρο οι παίκτες να αποδείξουν τι αξίζουν στο νέο προπονητή. Βελτιωμένη αμυντικά ήταν, δημιούργησε περισσότερες φάσεις, αλλά περίμενα περισσότερα. Δεν είδα τον ενθουσιασμό για τη νίκη. Βέβαια, ο ΠΑΟΚ θα βρει μια εντελώς διαφορετική Βασιλεία. Είναι ομάδα πλέον με ευρωπαϊκό dna και η διοίκηση έχει μεταφέρει πως οι όμιλοι είναι ο μεγάλος στόχος».

Εχει ο ΠΑΟΚ το πάνω χέρι;
«Ο ΠΑΟΚ αυτήν την στιγμή δείχνει να έχει το αβαντάζ. Είναι πιο κοντρολαρισμένος αγωνιστικά κι έχει σταθερότητα σε σχέση με τη Βασιλεία. Μια… περσινη Βασιλεία όπως την έχουμε στο μυαλό μας σε καλή μεσοεπιθετική κατάσταση μπορεί να πάρει το ματς. Όπως είναι τώρα τα πράγματα όμως ο ΠΑΟΚ μπορεί να αξιοποιήσει τα προβλήματά της και με… εφόδιο τη νίκη στο πρώτο ματς να περάσει στην επόμενη φάση. Η Βασιλεία έχει χάσει αρκετά σε σχέση με πέρσι…»

Τι χρειάζεται να κάνει ο ΠΑΟΚ για να προκριθεί;
«Καθοριστικό θα είναι το 2ο μέρος. Πάντα σε αυτό το κομμάτι η Βασιλεία βγάζει πιο καλή και σοβαρή εικόνα. Είδαμε και με τον ΠΑΟΚ, ότι ενώ έχανε βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και να διεκδικήσει ισοπαλία στο τέλος. Είναι δύσκολο πάντως να γίνουν σαφείς εκτιμήσεις. Δεν με έχει πείσει…”.

Αν θα κάνατε μια πρόβλεψη για τη ρεβάνς; 
«Αν ο ΠΑΟΚ είναι σταθερός στην αμυντική του προσέγγιση και  λειτουργία θα μπορέσει να απειλήσει στην κόντρα την Βασιλεία. Είμαι σίγουρος γι αυτό. Αν και η αντίπαλός του ήταν πιο βελτιωμένη αμυντικά, εντούτοις έχει πολλά θέματα… Xρειάζεται σοβαρότητα, αν την έχει θα τα καταφέρει»

email > info@tipsmaker.net