Δεν έχει μπέσα η μπάλα …

Δεν είμαστε οι μαλάκες της παρέας να περιμένουμε ποδόσφαιρο της προκοπής και παιχνίδια συναρπαστικά και αλησμόνητα στο μουντιάλ. Επόμενο είναι να φάμε στη μάπα το κάγκελο όταν στους «32» κυκλοφορούν και μαντολάτα. Ομάδες για λύπηση. Φουκαριάρες. Κάτι Νιγηρίες και Σαουδικές Αραβίες. Περού και Μαρόκα. Ακόμα και φιρμάτες ομάδες, τα βαρειά ονόματα, τα φαβορί και τα αουτσάιντερ, είναι για κλωτσές. Κάτι Γαλλίες και Αργεντινές.

Εντάξει ο τζογαδόρος αδιαφορεί για την ποιότητα του έργου. Στις κάλτσες του. Τον ενδιαφέρει τι θα ποντάρει, αν θα ποντάρει. Που θα κτυπήσει, αν θα τσεκάρει το αδύνατο σημείο του μπουκ.

Πουτάνα μπάλα! Στο πρώτο τριήμερο της Ρωσίας μόνο ένα από τα οκτώ ματς έκλεψε την παράσταση. Το Πορτογαλία- Ισπανία 3-3. Πούστικο ποδόσφαιρο! Το άτιμο πράγμα! Αντί να επιβραβεύεται η καλύτερη ομάδα, η Ισπανία, η οποία αφού έκανε το 3-2 κυνηγούσε το 4-2, πήραν το «Χ» οι κλεφτοκοτάδες Πορτογάλοι. Αίσχος. Το μεγαλείο της… ασχημίας του ποδοσφαίρου. Η Πορτογαλία, πρωταθλήτρια Ευρώπης 2016, με προπονητή τον κομπλεξικό, τον γνωστό από τον ΠΑΟΚ και την εθνική ομάδα Φερνάντο Σάντος, τον χειρότερο στο ποδόσφαιρο σκοπιμότητας από τον συμπατριώτη του Μουρίνιο, βγήκε στο γήπεδο με στόχο να μην χάσει. Και τι έγινε, ρε, πούστη μου; Έβαλε 3 γκολ. Πήρε ισοπαλία, χάρη στην προσωπική εκτελεστική ικανότητα του Ρονάλντο. Ο οποίος εκτός από τα 3 γκολ, τα 2 από στημένες φάσεις, ήταν απών.

Είπαμε. Δεν είπαμε; Πουτάνα μπάλα! Ό,τι πιο αναξιοκρατικό, θα το δεις πανηγυρικά στο ποδόσφαιρο. Να ξέρουμε που ποντάρουμε, δηλαδή. Στο αναξιόπιστο ποδόσφαιρο. Σε αυτό που δεν έχει μπέσα.

Ποιο είναι το θέμα; Δεν ψωνίζουμε χουχού πρβλέψεις. Απ’ όλους του άσχετους των ΜΜΕ που σηκώνουν στο απόγειο το μουντιάλ διότι το αντιμετωπίζουν σα γιορτή, σα σώου και το ντύνουν και το στολίζουν καθημερινά με χρυσόσκονη, ουδεμία σχέση έχουσα με τζόγο.

Η Αργεντινή, λέει, πήγε Ρωσία με υψηλές απαιτήσεις. Σε ποιον τα λένε αυτά; Ο Μέσι θέλει το μουντιάλ. Εμένα με ρωτάνε τι θέλω; Γουστάρω με χίλια τη φάβα, όχι φαβορί αγιοβασιλιάτικα του μουντιάλ. Μην μου τα ζαλίζετε. Τα έχουμε πει. Η Αργεντινή πιθανόν να το πάρει. Γιατί, όχι. Όπως η Γερμανία και η Βραζιλία. Απαγορεύεται, όμως, η πλύση εγκεφάλου. Να τις λανσάρουν ως φαβορί. Άλλο η φάβα, που πράγματι έχει τα μυστικά της και θα στα αποκαλύψει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ο Άκης Πετρετζίκης. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μυστικά. Μην την ψάχνετε. Παίζουμε μόνον με τα φανερά.

email > freekick@tipsmaker.net