Θύμα το κοράκι …

Δικαιολογημένη η απόφαση των διαιτητών να μη σφυρίξουν αυτό το σαββατοκύριακο, αλλά και πάλι δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα με τη διακοπή μιας αγωνιστικής. Το πρωτάθλημα μας είναι αυτό που είναι και δεν αλλάζει με τίποτα. Είτε οι διαιτητές δεν βγουν στο γήπεδο, είτε γιατί απεργία κάνουν οι ποδοσφαιριστές, όπως συνέβη στο παρελθόν.

Και πρόσφατα, στα χρόνια της κυβέρνησης Τσίπρα ο αρμόδιος υφυπουργός, πάλι μετά από κρούσματα βίας, είχε αποφασίσει 3-4 φορές να αναβληθεί το πρωτάθλημα επ’ αόριστον. Αντιδράσεις εντυπωσιασμού. Μόνον.

Κτύπησαν τον συνάδελφό τους Θανάση Τζήλο οι διαιτητές και για πρώτη φορά, παρά την πίεση της ΕΠΟ, της διοργανώτριας super league και των ΠΑΕ, οι διαιτητές δεν βάζουν σφυρίχτρα στο στόμα. Συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ιστορία αυτό. Οι διαιτητές είχαν “απεργήσει” πριν χρόνια πολλά, τότε που ήταν αυτή η απόφαση της ομοσπονδίας τους.

Σήμερα δεν υπάρχει τέτοια σφραγίδα. Η διαιτησία είναι στην απόλυτη αρμοδιότητα της ομοσπονδίας. Η ΕΠΟ επιλέγει τους διαιτητές στους πίνακες. Η ΕΠΟ ορίζει διαιτητές στους αγώνες. Η ΕΠΟ τους τιμωρεί για φαλτσοσφυρίγματα. Όποια ΠΑΕ, λοιπόν, έχει το επάνω χέρι στην ΕΠΟ, αυτή κάνει το κουμάντο. Τα πολυμεταχειρισμένα περί εξυγίανσης πράγματι ισχύουν, όπως… ισχύουν εδώ και 30-40 χρόνια.

Οι διαιτητές είναι τα θύματα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ας τους λένε πιαστράκηδες, λαμόγια και της “κατάστασης” σήμερα απ’ εδώ, αύριο απ’ εκεί. Και γι’ αυτό θύματα. Κάποιες φορές σφυρίζουν ζαβολιάρικα και χωρίς προσωπικό “έξτρα” οικονομικό συμφέρον. Για να κρατηθούν στον πίνακα.

Ακόμα κι αν υποστηρίξει κανείς ότι από χέρι δεν κόβουν στη μέση το πεπόνι, η αλήθεια είναι ότι φταίει το καρκινογόνο περιβάλλον στο οποίο κυκλοφορούν οι διαιτητές. Τους θέλουν εξαρτώμενους, όχι να παίζουν στα ίσα. Και η κάθε ΠΑΕ φοβάται περισσότερο από τον “ύποπτο” διαιτητή μια αντίπαλη ΠΑΕ, την ικανή να “επηρεάσει” το κοράκι.

email > freekick@tipsmaker.net