Μπάρι … άμυνα μπετόν.

Η άμυνα φέρνει ως γνωστόν τα αποτελέσματα και κατά συνέπεια τους τίτλους και η κυρίαρχος του Ιταλικού πρωταθλήματος, Γιουβέντους, δεν θα μπορούσε παρά να έχει την καλύτερη επίδοση σε αυτή την κατηγορία. Αν και πριν μόλις μερικές εβδομάδες τη θέση αυτή είχε η Ιντερ με 6 τέρματα, το blackout στο Μπέργκαμο κόντρα στην Αταλάντα και η ήττα με 4-1 την πέταξαν από τη σχετική κορυφή και έβαλαν εκεί την ομάδα του Μαξιμιλιάνο Αλέγκρι.

Η Μεγάλη Κυρία ξεκίνησε τη σεζόν εντυπωσιακά, πιάνοντας αριθμούς που προκαλούν σοκ και ύστερα από 13 αγώνες έχει δεχθεί 8 γκολ σε 13 ματς [0.61 ανα αγώνα], επίδοση η οποία την βάζει στις τέσσερις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη. Μόνο οι Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, που έχουν δεχθεί από 5 γκολ και η Παρί Σεν Σεν Ζερμέν με παθητικό 7 τέρματα, έχουν πιο δυνατές αμυντικές επιδόσεις από τους Bianconeri.

Τα 8 γκολ παθητικό πάντως δεν είναι ικανά να χαρίσουν στην Γιουβέντους τον τίτλο της καλύτερης άμυνας σε όλη την Ιταλία, καθώς Κιελίνι, Μπονούτσι και το παρεάκι από το Τορίνο βλέπουν την πλάτη της Μπάρι! Οι Biancorossi χρεωκόπησαν πέρυσι και κατρακύλησαν στην Serie D, όμως, όπως φαίνεται, έχουν αποκτήσει από την αρχή αυτό που χρειάζεται για να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής στις υψηλότερες κατηγορίες.

Η ομάδα την οποία έχει πλέον αποκτήσει ο ιδιοκτήτης της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, και έχει προπονητή τον 53χρονο, Τζιοβάνι Κορνακίνι, διαθέτει την καλύτερη άμυνα στη γειτονική χώρα έχοντας δεχθεί μόλις 4 γκολ σε 12 αγωνιστικές.

Ο τερματοφύλακας, Ντάβιντε Μαρφέλα, που αγωνίζεται δανεικός στην Μπάρι από την Νάπολι, έχει κρατήσει 8 φορές την εστία του ανέπαφη και ίσως στο μέλλον κερδίσει την επιστροφή του στο San Paolo. Μαζί με την άμυνα έχουν βοηθήσει σημαντικά έτσι ώστε οι Galletti να είναι στην πρώτη θέση του Group I της Serie D και να αποτελούν το βαφορί για να επιστρέψουν αρχικά στην Serie C.

Επιδόσεις κοντά σε αυτή της Μπάρι δεν έχει καμία ομάδα της κατηγορίας και αν κάποιες την κοντράρουν για τον άτυπο τίτλο της καλύτερης Ιταλικής άμυνας, ίσως είναι η Τερνάνα, που παίζει στην Serie C και έχει δεχθεί μόλις ένα τέρμα περισσότερο, ενώ στα 6 είναι Γιούβε Στάμπια και Τράπανι επίσης από την Serie C.

email > freekick@tipsmaker.net