Σφαγή του θηρίου …

Αυτό λέγεται ξεβράκωμα. Κανονικό. Όχι με τη διαδικασία του streaptease. Του γδυσίματος στη μπάρα από συνάμεννη και κουνάμμενη… καλλιτέχνιδα του είδους. Μιλάμε για ξεβράκωμα, για ξέσκισμα ρούχων και εσώρουχων της μαντάμ Αγγλίας, και για γρατσουνιές και δαγκωματιές ειδικά στα σκούρα, στα μαύρα σημεία του μπάσταρδου κορμιού της.

Αυτή είναι η αλήθεια του 2-1 που πέτυχαν πρώτα οι «Ουρουγουανοί της Ευρώπης», οι Κροάτες των 4 εκ. με την Αγγλία των 54 εκ. και μετά οι Βέλγοι των 11 εκ. Το πιο φοβερό; Τα ρεμάλια της Κροατίας προερχόντουσαν από άλλες δύο προκρίσεις που τις δάγκωσαν στα πέναλτυ. Καπάκι μετά από άλλες δύο παρατάσεις.

Αν, λοιπόν, μιλάμε κατ’ αρχήν ποδοσφαιρικά κι όχι τζογαδόρικα, η Κροατία ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ αντίπαλο δεν θα είχε τύχη. Πέρασε στον τελικό διότι στον ημιτελικό βρήκε απέναντι της τη μικρή Αγγλία, αυτή τη φούσκα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Αυτή τη πολυφωτογραφημένη και πολυσυζητημένη Αγγλία. Στο θέμα μας, που είναι ποιο;

Ένα. Δεν μπερδεύουμε το brand μιας ομάδας με την πραγματική της αξία. Ποια Αγγλία; Σε παρακαλώ. Τρώει από τους Κροάτες την ισοφάριση 1-1 στο γκολ που έβαλε από το 5 και μην την είδατε! Εξαφανίστηκε από το γήπεδο. Τράβηξαν κατ’ ευθείαν για τη μπάρα, για μπύρες. Φοβερό! Αποκαλυπτικό. Κι όταν έκαναν το 1 – 1 στο 68 οι Κροάτες, τότε αυτοί μπήκαν στο παιχνίδι. Με μονόλογο!

Δύο. Τα μήντια και οι παγκόσμιοι μηχανισμοί επικοινωνίας, μέσα και τα κόμματα, και οι διεθνείς οργανισμοί, σε πάνε πιπα- κωλο εσένα τον πολίτη, τον φορολογούμενο, τον ψηφοφόρο. Όχι, όμως, να σε πιάσουν καρόιδο και ως τζογαδόρο, ρε!

Ποια Αγγλία. Από που και ως που φαβορί η Αγγλία, τόσο με την Κροατία, όσο και με το Βέλγιο. Ένα γκολ από κτύπημα φάουλ στο 5 με Κροατία κι όταν έγινε το 1-1 δεν ήξεραν που βρισκόντουσαν. Εκτός τόπου και χρόνου. Και με προβληματική αγωνιστική δυναμική. Όχι και έκπληξη, ρε, ο αποκλεισμός της αιώνιας κομπάρσου στα μουντιάλ και ευρώ. Στο δε ”μικρό τελικό” Βέλγιο και Αγγλία ήταν η μέρα με τη νύχτα.

Τρία. Δεν ποντάρεις σε τέτοια ματς. Όπου όλα πιθανότατα να εξελιχθούν σε πείσμα της αξίας και της προιστορίας των δύο αντιπάλων. Να βλέπεις παίκτες να μη μπορούν να σηκώσουν τα πόδια τους. Να σωριάζονται χάμω για να πάρουν μια αναπνοή. Πτώματα όρθια από τη γαμημένη κόπωση. Πολεμιστές με σπαθιά και τσεκούρια χωρίς να είναι σε θέση να τα κρατάνε στο χέρι.

email > freekick@tipsmaker.net