Ο απόλυτος σταρχιδισμός …

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να βγαίνει στη χορταρένια πασαρέλα ο ποδοσφαιριστής με όποια κόμμωση γουστάρει. Παγκόσμιο show είναι πια η μπάλα και οι φιρμάτοι κι όχι παίκτες έχουν μπολιαστεί από τη θεατρίνικη φιγούρα, λες βγαίνουν στο γήπεδο να δώσουν την παράσταση τους. Ας κτυπήσει τατουάζ, λοιπόν, ας φορέσει σκουλαρήκια, βραχιολάκια, μπιχλιμπίδια ινδιάνικα. Να παίζει και μπάλα όμως, όχι σαν κι αυτόν τον φραπεδιάρη με αφρό μονάχα Νεϋμάρ. Τραβεστί είναι και δεν τον είχαμε πάρει πρέφα. Να, που εκδηλώθηκε στο μουντιάλ της Ρωσίας.

Έβλεπα το 1- 1 Βραζιλία – Ελβετία και δεν το πίστευα. Το κολεγιόπαιδο που άφησε την Μπαρτσελώνα για να γλυτώσει από τον ίσκιο του Μέσι και στην Παρί βαράει τα πέναλτυ για να ανταγωνιστεί στο σκοράρισμα τον Καβάνι, έμοιαζε με σκαστή Χαβανέζα χορεύτρια από παραλιακή ντίσκο. Δεν έπαιζε μπάλα η Χάιδω. Δεν ήταν κομμάτι της ομάδας αυτή η τιτίκα, το πρώτο όνομα του θιάσου.

Μιλάμε σοβαρά. Ο χαρισματικός Νεϋμάρ στην πρεμιέρα της Βραζιλίας ένα στόχο είχε. Πως να διασύρει τον αντίπαλο, προκειμένου αυτός να πάρει το χειροκρότημα. Ο απόλυτος σταρχιδισμός για την ομάδα του. Αλλού αυτός, αλλούθε η Βραζιλία.

Να τον τρακάρεις στο δρόμο και να τον γιαουρτώσεις. Άρχισε τα κολπάκια, ντριμπλούλες και κουνήματα, να περάσει έναν-δυο αντιπάλους. Και δεν του έκατσε φάση, ούτε μία. Γιατί; Τον έκαιγε η πίεση, η αγωνία της προσωπικής διάκρισης και στα παπάρια του οι συμπαίκτες, η ομάδα. Τόσο γαμάτος ο ωτ κουτύρ παικταράς, της σχολής κοπτικής – ραπτικής ”Σούλα” σε σοκάκι του Σάο Πάουλο.

Πρωτοφανές. Δεν έχει ματαγίνει σε μεγάλη ομάδα. Η βεντέτα να βάζει τόσο ξεδιάντροπα το Εγώ σε βάρος της ομάδας. Το διέπραξε ο Νεϋμάρ. Εδώ ο μονοφαγάς Ρονάλντο έγινε ομαδικός στην Πορτογαλία. Όλο και περισσότερες ασίστ σε συμπαίκτες. Ο κόσμος γέμισε τις πλατείες να παρακολουθήσει Βραζιλία και Νεϋμάρ κι έφαγε στη μάπα την κουνάμενη ρόμπα. Άι σιχτίρ.

email > freekick@tipsmaker.net