Ο βαλκάνιος ΠΑΟΚ …

Κληρώνεται σε ματς ευρωπαϊκό ο βαλκάνιος ΠΑΟΚ με αντίπαλο ομάδα από την ουσιαστικά εκτός ευρωπαϊκή ζώνη Κύπρο. Εποχή που η μεγαλόνησος ποδοσφαιρικά είναι στα ίδια κυβικά με Μάλτα, Λουξεμβούργο και σία. Παίρνει το πρώτο παιχνίδι ο βαλκάνιος ΠΑΟΚ και ρεβάνς δεν γίνεται. Αποκλείστηκε στα χαρτιά ο της ηρωϊκής Μακεδονίας ΠΑΟΚ διότι χρησιμοποίησε παίκτη που δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί. Πότε έγινε το συμβάν;

Σιγά και να θυμηθώ το πότε ακριβώς συνέβη η εν λόγω ξεφτύλα. Καμιά σημασία αν έγινε 45 χρόνια ή 25 και πέντε χρόνια πριν. Όταν ο ΠΑΟΚ παραμένει ο ίδιος, ο γνωστός. Ο προβληματικός. Ο προσφυγικός. Ο μίζερος. Ο καβλωμένος με τη φουκαραδοσύνη του.

Η αλήθεια ενοχλεί, αλλά η καριόλα είναι χρήσιμη. Ο ΠΑΟΚ μεχρι σήμερα τουλάχιστον δεν έφτασε στην εποχή του στάνταρ. Όπως το λέω. Να παίζεται ξερός άσσος όταν αγωνίζεται στην Τούμπα. Όπως π.χ. ο Ολυμπιακός για δεκαετίες στο Καραϊσκάκη. Ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, η ΑΕΚ, σε μικρότερο βαθμό, στη Φιλαδέλφεια.

Αυτό δεν το έχει καταφέρει ακόμα ο ΠΑΟΚ. Τον άσσο στην Τούμπα. Ακόμα και στα πολύ επάνω του. Ακόμα και με αντιπάλους πολύ κατώτερους. Ποντάρεις ΠΑΟΚ και κινδυνεύεις να πατήσεις μπανανόφλουδα.

Να ξέρουμε τι λέμε. Η 4η θέση στην εγχώρια ιεραρχία που κρατάει ο ΠΑΟΚ δεν είναι επιτυχία, σύμφωνα με τα κυβικά του. Δεν είναι κατάκτηση. Απλά απουσιάζει το τέταρτο στη σειρά μέγεθος και ελλείψει άλλης ομάδας την ”τιμητική” θέση καταλαμβάνει ο ΠΑΟΚ, πίσω από Ολυμπιακό, Παναθηναίκό, ΑΕΚ.

Εξαιρετικά κρίσιμο ματσάκι, άρα αντιστοιχηματική επιλογή, το ΠΑΟΚ – Βασιλεία. Νόμος. Κρισιμότητα της αναμέτρησης από τη μια και από την άλλη ο βαλκάνιος ΠΑΟΚ σε κάνουν διστακτικό. Παραξηγηθήκαμε πάλι; Ματσάκι είναι, όχι ματσάρα, αφορά γύρο προκριματικό. Και ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που έχει να αποδείξει κάτι, όχι η με χιλιόμετρα στο champions league ελβετική ομάδα.

Κακά τα ψέματα. Φαβορί ο δικέφαλος θα βγει απόψε στο γήπεδο, όμως με την πίεση, με την υποψία των αντιπάλων του στην Ελλάδα ότι παραμένει ο… γνωστός ΠΑΟΚ. Ο αναξιόπιστος ΠΑΟΚ, ικανός να φάει ξύλο και από άσημες, δίχως σήμα ομάδες. Ο ΠΑΟΚ , που πλέον λανσάρεται όχι αδικαιολόγητα ως Νο 1 δύναμη στο πρωτάθλημα, διότι ο Παναθηναϊκός έχει χρεοκοπήσει. ο Ολυμπιακός είναι στο ξεμπούκωμα, η ΑΕΚ δεν ξεπορτίζει από τους χαμηλούς τόνους.

Έχει ρόστερ και αέρα ο ΠΑΟΚ να κάνει κομμάτια την Βασιλεία. Ερώτημα αν θα παίξει με άγχος. Αγώνας ευρωπαϊκός, με απαντήσεις στους αντιπάλους του στο πρωτάθλημα. Πιθανόν μιας κακής στιγμής φάση να τον αποσυντονίσει. Όπως ένα δικό του γεμάτο γκολ να τον σπρώξει πρίμα, να τον απελευθερώσει. ΠΑΟΚ είναι, αέρα πατέρα μέταλλο, όχι σίγουρος να πάρει αυτό που αξίζει, αλλά και εύκολος σε παιχνίδι αιχμήε να δείξει το DNA του.

email > freekick@tipsmaker.net