Ο νέος ηγήτορας …

Δεν είναι ξένο στην ελληνική μενταλιτέ το να αλλάζουν συθέμελα όλα όταν προηγηθούν εκλογές και αλλάξει κυβέρνηση. Άλλωστε εδώ και 50 χρόνια οι κυβερνήσεις όταν αλλάζουν στην χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα ανήκουν σε εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές οικογένειες. Η συνηθίζαν να ανήκουν, έστω. Γιατί πλέον ο δικομματισμός των πρώτων 40 ετών τείνει να ομογενοποιηθεί και έχει δώσει τη θέση του σε ένα νέο δικομματισμό, πιο ακραία πολιτικών τάσεων. Ας μην ξεφύγουμε στο θέμα μας.

Όπως σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας μας, έτσι και στον αθλητισμό η αλλαγή πολιτικής πτέρυγας στα κυβερνητικά πόστα δεν δίνει την παραμικρή αίσθηση συνέχειας στο μπουρδελοκράτος, αφού για να καταλάβει εξουσία η νέα άρχουσα πολιτική τάξη πρέπει να ξεσκίσει ότι έκανε πριν η προηγούμενη.

Συμφωνίες με δημόσια ΜΜΕ για προβολή αγώνων οι προηγούμενοι; Τέλος όλα από τους νέους. Αντιπαράγκα οι προηγούμενοι; “Διδάσκουμε ήθος” από τους νέους. Μήτσο στην εθνική οι προηγούμενοι; Κώτσο οι νέοι. Και ότι άλλο μπορούν να αλλάξουν, το αλλάζουν!

Η επίσκεψη Αυγενάκη στο “Καραϊσκάκης” δεν ήταν τυχαία. Ο νέος ισχυρός πολιτικός άνδρας του αθλητισμού θέλει να καταδείξει πως “όσα ξέρατε να τα ξεχάσετε” και πλέον ο κουμπάρος είναι προστατευόμενος. Αυτός την απαίτησε την επίσκεψη, δεν την πραγματοποίησε από μόνος του ο Υπουργός. Αν ήθελε να δώσει πολιτικό συμβολισμό στην κίνηση θα πήγαινε στο Περιστέρι και τον Ατρόμητο, στου Χαριλάου  και τον Αρη. Όχι αναγκαστικά στο Φάληρο, εκεί πήγε ο μόρτης για να στείλει μήνυμα ο κουμπάρος της κουμπάρας. Ο οποίος κατά τα άλλα έβαλε κατά μέροις τον τραμπουκισμό του πρώην δημοσίων σχέσεων και τον αντικατέστησε με ότι πιο πολιτισμένο και αποδεκτό υπάρχει.

Ξεκάθαρη η αλλαγή νοοτροπίας και συμβαδίζει με την πολιτική τάση: “εκμπέμπουμε αστική ευγένεια για νά τους πιούμε το μεδούλι όπως μόνο εμείς ξέρουμε, διά της επίπλαστης νομιμότητας”.

Όλο αυτό, πάντως, τουλάχιστον στο ποδόσφαιρο σκοντάφτει. Σκοντάφτει στην ουδετερότητα και την πολιτική ανεξαρτησία του ποδοσφαίρου. Γιατί αν θελήσει να επιβάλει τάσεις και προοπτικές ο νέος ηγήτορας του αθλητισμού, θα πέσει στο ντουβάρι της ΦΙΦΑ που πλέον εξουσιάζει. Δεν αρκεί να πετάξει τον τάδε βλαχοδήμαρχο της δείνα ΕΠΣ για να νταλαβερίσει η νέα τάξη πραγμάτων. Πρέπει να υπερκεράσει και τον μπαμπούλα της διεθνούς εποπτείας. Και αυτό, δύσκολα γίνεται…

Όσο για τον άλλοτε ιπτάμενο Ολλανδό που εξουσιάζει την εθνική ομάδα πλέον; Σίγουρα θα κριθεί από το έργο που θα παράξει ή δεν θα παράξει. Αλλά μία πρώτη ματιά που ρίχνεις στο βιογραφικό του, ε, δεν σου κάνει και κλικ, δεν θα πεις “γουάου”! Μετά τη συνεργασία με τον ΦανΜπάστεν στους Οράνιε, έκανε ταξίδι σε Αυστραλίες και Μεξικά, μετά στην Τσβόλε και πιο πρόσφατα ήταν ένα χρόνο άνεργος. Ε, δεν τον λες και κελεπούρι. Οχι;…

email > info@tipsmaker.net