υπολοχαγός Γκριζμάν …

Από πέρσι κρατάει αυτή η ιστορία με τον Γκριζμάν και την Μπαρτσελόνα του ολοκληρώθηκε επιτυχώς λίγα 24ωρα πριν. Δεν αποφάσισε τώρα η ομάδα σύμβολο της Καταλωνίας να μπει σφήνα να πάρει τον Γάλλο επιθετικό. Οχι.

Από πέρσι είχε μπει σε κουβέντα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά εκεί που χάλασε η φάση ήταν στην διόλου θετική στάση του ίδιου του Αντουάν Γκριζμάν να πάρει μεταγραφή στους μπλαουγκράνα! Και όμως! Αυτό ισχύει και το έχει παραδεχτεί ο ίδιος o Γάλλος επιθετικός, μάλιστα δεν είχε καν διαψευστεί από την πλευρά των εμπλεκομένων ομάδων όλο αυτό.

Θυμάστε τι έλεγε πέρσι, τον περασμένο Νοέμβριο ειδικότερα ο Γκριζμάν; “Είναι πολύ δύσκολο να αρνηθείς πρόταση της Μπαρτσελόνα… Έδειξε ότι με ήθελε, με πήραν τηλέφωνο, μου έστειλαν μηνύματα… Βέβαια, υποσυνείδητα το να είμαι ο υπολοχαγός του Μέσι μπορεί να έπαιξε ρόλο. Αλλά οι συμπαίκτες μου κι ο προπονητής μου, μετά από ένα ματς, με έπιασαν και μου έδειξαν πόσο νοιάζονται για μένα. Ο Σιμεόνε ήρθε σπίτι μου για να με ηρεμήσει και να μου πει ότι με εμπιστεύεται και ότι με θέλει στην ομάδα”. Αυτά έλεγε. Και μέσα σε σκάρτους δέκα μήνες αυτά που του έδειξαν πέρσι, το ότι είχε πειστεί πως η Ατλέτικο είναι το σπίτι του, όλα πήγαν περίπατο.

Από προχθές ο Γκριζμάν άλλαξε τροπάρι. Ε, ναι. Λογικό δεν ήταν; “Θέλω να παίξω μπροστά στους οπαδούς της νέας μου ομάδας, ξέρουν ότι θα τα δώσω όλα μέσα στο γήπεδο και θα διασκεδάσουμε όλοι μαζί. Ο Μέσι είναι το νούμερο ένα. Είναι ότι είναι ο… Λεμπρόν Τζέιμς στο μπάσκετ, ο Μέσι είναι η εικόνα του ποδοσφαίρου. Έχει κάτι διαφορετικό από τους άλλους, που βλέπουμε κάθε 30 χρόνια ή και περισσότερα”.

Πλέον ο Μέσι δε είναι λοχαγός κι οι άλλοι οι υπολοχαγοί του. Δεν τον πειράζει τον Αντώνη να είναι υπό τον Αργεντίνο. Από τον οποίο, στο φινάλε-φινάλε έχει κι ένα παγκόσμιο τίτλο περισσότερο ο Γκριζμάν. Η μήπως όχι; Στην Αργεντινή που όλοι δουλεύουν για πάρτη τους και για τα συμβόλαιά τους ο Μέσι έχει μηδέν τίτλους και ο Γκριζμάν στη Γαλλία ένα μουντιάλ. Στην Μπάρτσα που παίζουν 10 για τον λοχαγό, ο λοχαγός έχει παράσημα και οι άλλοι τα κοκόφια του λοχαγού. Η περίπου έτσι… Αλλά αυτά είναι προφανώς συγκυριακά.

Αυτό που δεν είναι συγκυριακό, είναι το ότι όταν μιλάνε τα φράγκα, σωπαίνουν ολοι. Παίκτες, μανατζαραίοι, προεδράρες και οπαδοί. Αυτοί έχουν λόγο όσο δεν μιλάει το μαρούλι. Άπαξ κι έβγαλε γλώσσα και αρθρώσει λόγο ο παράς, τύφλα να ‘χει ο κουμπαράς.

Ετσι και ο Γκριζμάν. Πέρσι με την αύξηση αποδοχών και με 10 δραχμές πρόταση “λοχαγός και όχι εγώ ο υπολοχαγός”. Φέτος που τέλειωσαν οι αυξήσεις στο Μετροπολιτάνο και πήγανε 12 οι δραχμές για το εισιτήριο προς Καμπ Νου, ο Αντώνης έγινε και υπολοχαγός και ο Λεωνίδας έγινε icon και μη σου πω πως αν τον αφήσουν λίγο ακόμα να εκτεθεί ο Γάλλος θα αρχίσει να θυμίζει Έλληνα βασιλιά της κωλοτούμπας. Μην σου πω πως ήδη θυμίζει…

email > info@tipsmaker.net