Παίζει τη δική του μπάλα …

Το κράτος έχει το επάνω χέρι στο ποδόσφαιρο. Και όταν λέμε ποδόσφαιρο δεν εννοούμε κάτι άλλο παρά μόνο το πρωτάθλημα. Το οποίο είναι μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ υπόθεση. Μια εμπορική, συντεχνιακού τύπου δραστηριότητα με τη συμμετοχή ανωνύμων εταιρειών. Ας βγάλουμε τις τσίμπλες από τα μάτια. Το κράτος, όμως, κι όχι μόνο γιατί κονομάει από το ποδόσφαιρο, έχει χρέος να βάλει τους κανόνες στο έργο, αφού οι μεγαλομέτοχοι είναι… ύποπτοι. Δηλαδή;

Novibet : 100% διπλα στον παίκτη

Ξεκάθαρα μπαίνουν στο ποδόσφαιρο επιχειρηματίες για… άλλους σκοπούς. Να εξασφαλίσουν δημοσιότητα, κυρίως ”κοινωνική” αποδοχή από κοινό με οπαδική, με νοσηρή σχέση με την ομαδάρα τους. Είναι πραγματικά ”ύποπτος” ο βιομήχανος, ο εφοπλιστής, ο καναλάρχης ο όποιος ο οποίος εξαγοράζει μια ΠΑΕ και θεωρεί ντροπή, προσωπική προσβολή να επιδιώκει επιχειρηματικό οικονομικό… όφελος. Τότε γιατί η εμπλοκή του σε ποδοσφαιρική εταιρεία; Για να υπηρετήσει τον… λαό της ομάδας. Γιατί αγαπάει κι αυτός την ομάδα, όπως ο ανώνυμος της εξέδρας.

Η εξουσία στο ποδόσφαιρο, δηλαδή στο πρωτάθλημα και την όποια αγωνιστική δράση των ΠΑΕ, ασκείται από τα διεθνή όργανα, την FIFA και την UEFA μέσω της ΕΠΟ. Το κράτος, όμως, αν είναι κράτος κι όχι καφενείο όπως στην Ελλάδα, παίζει τη δική του μπάλα με τέτοιο τρόπο με συνέπεια οι πονηροί να κρατιούνται μακριά από τον κόσμο των γηπέδων. Και να κόβεται επιτόπου ο βήχας και ο λόξυγκας των χουλιγκάνων.

Διασύρεται η χώρα από τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα.Το δε κράτος ζημιώνεται και από τις πουστιές, την κακή διαχείριση των ΠΑΕ, και από πρωτάθλημα στημένο ή για φτύσιμο, μάλιστα από τις ίδιες τις ΠΑΕ. Το κράτος, δηλαδή η κυβέρνηση έχει το καρπούζι, έχει και το μαχαίρι. Τη δικαιοσύνη και την αστυνομία, και τη δυνατότητα να κάνει αληθινή τομή, παρέμβαση με νόμους σχετικά με τη οργάνωση και τη διοργάνωση του πρωταθλήματος. Που, ας το τονίσουμε ξανά, είναι επιχειρηματική δραστηριότητα, όχι… ιδεολογική αντιπαράθεση των ομάδων, ούτε προσωπική αντιπαλότητα μεγαλομετόχων.

email > freekick@tipsmaker.net