Παλμαρέ στα μουντιάλ …

Η Αγγλία είναι… Αγγλία. Μια κολώνια που κρατάει το άρωμα της δεκαετίες. Πρόσεξε! Αν μια άλλη εθνική ομάδα είχε το ίδιο με την Αγγλία παλμαρέ στα μουντιάλ και στα ευρώ, τα τελευταία 50 χρόνια, τότε όλοι οι… ειδικοί θα την είχαν για φτύσιμο. Η Αγγλία, όμως, είναι… Αγγλία και δεν αγνοείται στις αποδόσεις.

Μεθαύριο Σαββάτο παίζει προημιτελικό η Αγγλία κόντρα στην Σουηδία. Κυριαρχεί το… όνομα της Αγγλίας, τα ρεπορτάζ γυροφέρνουν για το τι θα κάνει η Αγγλία. Γιατί; Επειδή είναι η… Αγγλία. Πρόκειται για κλασική περίπτωση παγίδας. Επί της ουσίας στημένη ποντικοπαγίδα, άλλο ότι οι δράστες δεν έχει συνείδηση στη διάπραξη του εγκλήματος. Και, παρακαλώ, μη χαρακτηρίσετε ως ασήμαντη την παρατήρηση μου. Πρόκειται για απάτη, επικοινωνιακού τύπου, η οποία εύκολα “περνάει” στο συλλογικό τζογαδόρων χαμηλού αιθερικού.
Λέει ο μπάμιας δημοσιογράφος – αναλυτής από το ραδιόφωνο, από την τηλεόραση, αλλά και ο πληρωμένος διαφημιστής στο σποτ:

-Η τάδε ομάδα θέλει μόνο νίκη.
-Η δεινά ομάδα για να προκριθεί χρειάζεται το “Χ”.
-Η ταδεδείνα ομάδα έχει στόχο την πρώτη θέση στον όμιλο.
-Η δεινατάδε ομάδα θα τα δώσει όλα για να κρατήσει στο μηδέν την άμυνα

Τι λέτε, ωρέ, κοπάνια; Κατ΄ αρχήν. Το “θέλω” δεν φτάνει, παίζει και το “μπορώ”. Για να εντυπωσιάσουν, όμως, πλασάρουν μόνον το “θέλω”. Έτσι γίνεται μια πλύση εγκεφάλου. Κλασική περίπτωση παραπλάνησης. Οργανωμένη ρεκλάμα και ανεύθυνη ενημέρωση χαρτοπόλεμος, σχετικά με το “θέλω”.

Η Αγγλία θέλει, η Σουηδία στα παπάρια τους… τι θέλει. Δεν ασχολούνται με ομάδες χωρίς brand. Όταν γίνεται λόγος μόνον στο “θέλω”, υποτίθεται το έχουν δεδομένο ότι όοοοολοι, και οι ένδεκα παίχτες είναι ένας άνθρωπος, μια γροθιά. Αφήνουν εντελώς έξω κάθε πληροφορία, κάθε υποψία ότι κάποιος, κάποιοι τα έχουν με συμπαίκτη, με συμπαίκτες, με τον προπονητή.

Πριν συνεχίσω, επιμένω στο εξής. Μην υποτιμάτε αυτό που κουβεντιάζουμε. Μήπως κι εσείς, όχι μόνον οι χάνοι, οι αέρα πατέρα στοιχηματατζήδες τσιμπάτε στο… τυράκι, χωρίς να το πάρετε πρέφα.

Τι θα πει “θέλω”; Πόσο πιο ισχυρό είναι από το “μπορώ”, για να κάνουμε ταμείο. Με ποια στοιχεία, με ποια εκτίμηση διαγράφουν εντελώς το “μπορώ” και λανσάρουν μόνον το “θέλω”. Η Αγγλία είναι… Αγγλία, σύμφωνοι, και επειδή είναι η Αγγλία θέλει την πρόκριση. Η Σουηδία, μάλιστα που αγωνιστικά μετράει περισσότερο από την Αγγλία, δεν… θέλει να περάσει στους ”4”;

Όχι, κύριοι. Χίλιες φορές όχι στην disinformation δημοσιογραφία, που δυστυχώς έχει θέση και ρόλο στο έργο.

Ακούς τον αστοιχείωτο εκφωνητή να στα ζαλίζει, ότι ο τάδε προπονητής θέλει τη νίκη. Είναι πληροφορία αυτή; Δεν θέλει την ήττα, δηλαδή. Γιατί ποτέ δεν… αποκάλυψαν μια, μονάχα μια ομάδα που ψάχτηκε στο πως θα… χάσει. Γιατί οι “αποκαλύψεις” αφορούν μονάχα τις ομάδες που καίγονται για τη νίκη; Είπαμε. Επειδή είναι ομάδες brandname.

email > freekick@tipsmaker.net