Παραμύθι φούρναρης …

Από μόνη της δεν τιμάει το ελληνικό ποδόσφαιρο η συνάντηση των εκπροσώπων Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, και ΠΑΟΚ με ανθρώπους της UEFA και της «επιτροπής επιτήρησης» της ΕΠΟ.

Έγινε η συνάντηση των «Big 4» ΠΑΕ made in Greece και με τον πιο επίσημο τρόπο οι κατζαμπάσηδες του ντόπιου ποδοσφαίρου έδειξαν την πραγματικότητα εδώ κι ένα αιώνα. Από τότε που παίζεται μπάλα στο τόπο μας. Ότι είναι ανάξιοι να αυτοδιοικηθούν. Και, κυρίως, ότι οι λεγόμενοι «μεγάλοι» δεν είναι σε θέση να επιβάλουν συνθήκες ομαλής διεξαγωγής του πρωταθλήματος, χωρίς να προκαλούν την κοινωνία.

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα των μεγάλων πολιτικών αλλαγών παραμύθι φούρναρης, η Ελλάδα της μεταπολίτευσης και της δημοκρατίας, ποδοσφαιρικά παραμένει στο 1821. Όπως τότε! Οι ξένες δυνάμεις Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία, βεβαίως για τους δικούς τους λόγους, μας απελευθέρωσαν. Αυτοί, οι ξένοι συμφώνησαν να μας φέρουν βασιλιά. Αυτοί μας δάνεισαν. Αυτοί μας κράτησαν προτεκτοράτο.

Η χθεσινή συνάντηση ντροπής των «4» με την UEFA είναι μια ντροπή. Έφτασαν, μάλιστα, ονόματα δεν λέμε, τι σημασία έχει, να έχουν… αιτήματα από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Όχι από την κυβέρνηση, ούτε από την ΕΠΟ. Να γίνει τούτο και το άλλο στο πρωτάθλημα. Και να τα αποφασίσει η UEFA, όχι η ελληνική ομοσπονδία.

Μεγάλες ομάδες έχουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ομαδάρες. Μόνον; Και μεγάλους προέδρους. Ιστορικούς προέδρους. Προεδράρες. Μόνον; Και παικταράδες έχουμε. Αυτό που δεν έχουμε είναι το… ποδόσφαιρο. Δεν παράγουμε ποδόσφαιρο. Δεν καλλιεργούμε ποδόσφαιρο. Δεν είμαστε χώρα παραγωγής. Είμαστε χώρα εισαγωγής.

Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών στο πρωτάθλημα είναι αλλοδαποί. Και οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι βήτα και γάμα διαλογής. Φτηνιάρικοι. Κι όμως οι ομαδάρες μας είναι ομαδάρες. Και οι ποδοσφαιριστές είναι παικταράδες. Και οι πρόεδροι, προεδράρες.

Να πούμε αλήθειες. Τη μεγάλη αλήθεια. ΟΥΔΕΙΣ απ’ όσους μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοβιομήχανους που είχε εμπλοκή με το ποδόσφαιρο δεν βοήθησε. Ποτέ! Ούτε την ομάδα του, ούτε το ποδόσφαιρο. ΟΥΔΕΙΣ άφησε τίποτα πίσω του, εκτός από τα φράγκα του που ξόδεψε για να εξασφαλίσει δημοσιότητα και ανοχή κοινωνική. Αυτή είναι η αλήθεια.

Οι ομάδες, «μεγάλες» και μικρές, παραμένουν αυτές που ήταν. Ανυπόληπτες κοινωνικά, επίπεδο Β’ εθνικής στην Ευρώπη. Και για να μη βγάλουν τα μάτια τους μεταξύ τους έχουν ανάγκη την «επιτήρηση» της UEFA. Το κατέδειξαν χθες στη συνάντηση τους με την ‘’επιτροπή επιτήρησης΄της UEFA.

email > freekick@tipsmaker.net