Πιο βαρύ όνομα …

Γαλλία και Κροατία κοντράρονται για το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τους «τρικολόρ» να θέλουν να επαναλάβουν τον θρίαμβο 20 χρόνια μετά και τους Κροάτες να ανέβουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην κορυφή.

Μεγάλη επιτυχία για την Γαλλία, και πολύ περισσότερο για την Κροατία, το απόλυτο αουτσάιντερ αυτή, να φτάσουν στον τελικό του μουντιάλ. Να, όμως, που κάποια από τις δύο θα φύγει πικραμένη… Επειδή θα χάσει την κούπα. Είναι σίγουρο ότι και η χαμένη ομάδα σήμερα θα το πανηγυρίσει. Κακά τα ψέματα. Η επιτυχία να πάρει τη θέση μιας άλλης ομάδας, που ήταν μέσα στα φαβορί, της Βραζιλίας ή της Γερμανίας, ακόμα και της Αργεντινής, δεν πνίγει την απογοήτευση της απώλειας του κυπέλλου.

Οι δύο αντίπαλοι θα παίξουν για τον τίτλο του 2018, όχι να δώσουν… συνέχεια στην κόντρα τους πριν 20 χρόνια. Αυτές οι αστειότητες είναι για να τις γράφουν κάποιοι της σειράς. Η Κροατία στο μουντιάλ του 1998 έχασε στον ημιτελικό από την μετέπειτα παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, άρα σήμερα θα επιδιώξει να πάρει τη ρεβάνς. Είπαμε. Αστειότητες. Ο στόχος είναι η κούπα, όχι η… ρεβάνς για την Κροατία και η… διατήρηση της παράδοσης για την Γαλλία.

Η Γαλλία είναι φαβορί. Πρώτον, διότι είναι πιο βαρύ όνομα από την Κροατία. Δεν είναι η μεγάλη ομάδα, είναι η καλή ομάδα. Πειθαρχημένη παρ’ ό,τι δεν της λείπουν οι βεντέτες. Και αγωνιστικά, ολοφάνερο αυτό, αναπτύσσεται με σχεδιασμό και έχει την ικανότητα να ελέγχει το παιχνίδι.

Ο Εμπαμπέ είναι η φίρμα της Γαλλίας. Ποδοσφαιριστής που είναι σε θέση να δημιουργήσει φάσεις, να προκαλέσει πανικό στον αντίπαλο, αλλά τις προσπάθειες του κάποιες φορές τις χαρακτηρίζει μια ανευθυνότητα.

Η Κροατία έφτασε στον τελικό χάρη στην αξία των ποδοσφαιριστών της. Μόνο. Με μια άλλη κουβέντα η εθνική ομάδα της δεν εκπροσωπεί το εθνικό της ποδόσφαιρο ούτε τη δυναμική του πρωταθλήματος της. Η επιτυχία οφείλεται στη συγκεκριμένη φουρνιά παικτών, που παρουσιάζουν ένα αξιόμαχο, αλλά και ώριμο σε δράση και αντίδραση συγκρότημα.

Εκπλήξεις δεν αναμένονται από τους Ντεσάν και Ντάλιτς, με τον πρώτο να παρατάσσει τη Γαλλία με το κλασικό της 4-2-3-1 και τους Ματουιντί, Γκριεζμάν και Μπαπέ πίσω από τον προωθημένο Ζιρού, ενώ τον δεύτερο να «κατεβάζει» την Κροατία με αυτό το 4-1-4-1, με το ενισχυμένο κέντρο των Ράκιτιτς και Μόντριτς και τις πάντα επικίνδυνες πτέρυγες των Ρέμπιτς και Πέρισιτς που με τις ενέργειές τους θα ψάχνουν τον Μάντζουκιτς στην περιοχή.

Πιθανές συνθέσεις:

Γαλλία: Γιορίς, Ερνάντεζ, Ουμτιτί, Βαράν, Παβάρ, Πογκμπά, Καντέ, Ματουιντί, Γκριεζμάν, Μπαπέ, Ζιρού

Κροατία: Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς

email > info@tipsmaker.net