Σε κρίση η Μπάγερν …

Υπάρχει ένας ακόμη ολόκληρος γύρος στην Bundesliga και τα πάντα είναι πιθανά. Αυτό που δεν πρόκειται να δούμε ύστερα από χρόνια είναι την Μπάγερν να κατακτά τον τίτλο από τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Φέτος, όλα δείχνουν ότι ο πρωταθλητής θα κριθεί τον Μάιο. Η Ντόρτμουντ έχει προβάδισμα 6 βαθμών, όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Οι επόμενοι μήνες μέχρι το τέλος της σεζόν είναι κρίσιμοι για την ανανέωση της Μπάγερν, που δείχνει σημάδια κρίσης ταυτότητας φέτος.

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει μετά την τελευταία αγωνιστική του 2018 είναι το εξής: αν η Μπάγερν κάνει τη μεγάλη ανατροπή και κατακτήσει τον τίτλο, θα προχωρήσει στην απαιτούμενη ανανέωση; Ο Χένες έχει δηλώσει πολλές φορές τελευταία ότι οι Βαυαροί θα βγουν στην αγορά για σημαντικές επενδύσεις, καθώς δεν υπάρχει η εξέλιξη που περίμεναν στην ακαδημία τους. Παράλληλα, όμως, έχει πει πολλές φορές ότι η ανανέωση δεν είναι τόσο εύκολη όσο πολλοί πιστεύουν…

Netbet : παίξτε νόμιμα και υπέυθυνα !

Ο Ρόμπεν ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από το Μόναχο, το ίδιο έκανε και ο Ραφίνια, ενώ παραμένει ακόμα ερωτηματικό τι θα συμβεί με τον Ριμπερί. Οι δύο τελευταίοι ήταν οι σκόρερ στη μεγάλη νίκη με 3-0 επί της Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη στην πιο επιβλητική εμφάνιση της Μπάγερν στη σεζόν. Χένες και Ρουμενίγκε παραμένουν στις θέσεις τους και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος στο τέλος να βγάλουν το συμπέρασμα ότι δεν χρειάζονται τρομερές αλλαγές, καθώς η υπόλοιπη παλιοσειρά το έχει ακόμα.

Η μοναδική «δήλωση» ότι η ανανέωση έρχεται θα είναι η μη ανανέωση του συμβολαίου του Ριμπερί. Κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς ο Γάλλος έχει κερδίσει με το σπαθί του το στάτους να είναι κάτι παραπάνω από παίκτης για τους Βαυαρούς. Με τη δική του αποχώρηση θα κλείσει για την Μπάγερν ο χρυσός κύκλος που ξεκίνησε το 2010 και σιγά-σιγά φτάνει στο τέλος του. Και μαζί με το τέλος του υπάρχει μία πρωτοφανής κρίση ταυτότητας στο Μόναχο.

Αυτό που έχουν ζήσει οι οπαδοί της Μπάγερν από το ξεκίνημα της σεζόν είναι απίστευτο. Αρχικά, έδειχναν και φέτος ανίκητοι. Λίγες εβδομάδες αργότερα, όμως, ο Νίκο Κόβατς ρωτήθηκε αν το επόμενο παιχνίδι θα είναι και το τελευταίο του στον πάγκο, με τους δημοσιογράφους να αναφέρουν ότι έχει χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων. Ακολούθησε η επική συνέντευξη τύπου υπέρ του από τη διοίκηση, σύμφωνα με την οποία κανένας δεν έφταιγε για την κακή εικόνα μέσα από τον σύλλογο, αλλά μόνο ο Τύπος.

Η γενική συνέλευση έφερε αποδοκιμασίες για τον Χένες, ο άγνωστος Λουκεμπάκιο έκανε χατ τρικ στο Μόναχο, χαρίζοντας απίθανο βαθμό στην Φορτούνα, που έκανε το 3-1, 3-3 και ύστερα από εκείνο το παιχνίδι ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου ήταν ξεκάθαρος: «όλα βρίσκονται υπό κρίση». Τώρα, μετά την τελευταία του πρώτου γύρου, όμως, ο Κόβατς νιώθει ξανά σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Ρωτήθηκε μέχρι και για το αν η ομάδα του μπορεί στις επόμενες 17 αγωνιστικές να καλύψει τη διαφορά από την Ντόρτμουντ και να διατηρήσει τα σκήπτρα.

Μέσα σε τέσσερις μήνες οι Βαυαροί έχουν δείξει τόσα πρόσωπα σε όλα τα επίπεδα και καμία σταθερότητα. Η μεγαλύτερη απόφαση που θα κληθεί να πάρει η διοίκηση μέχρι το τέλος της σεζόν είναι αν ο Κόβατς μπορεί να οδηγήσει την ανανεωμένη Μπάγερν στην επόμενη μέρα. Τα πρώτα μηνύματα θα έρθουν για τους παίκτες που θα αποτελέσουν παρελθόν, το επόμενο από τον προπονητή που θα πρέπει να καθοδηγήσει τους νέους. Μέχρι τότε, υπάρχει ο φόβος ότι η Μπάγερν θα μπει σε έναν μικρό κύκλο, όπου πάντα θα βρίσκεται σε κρίση και θα την ξεπερνάει, αλλά ποτέ δεν θα μπορεί πραγματικά να ξεφύγει από αυτήν…

email > freekick@tipsmaker.net