Τα όπλα του σερίφη …

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού βάλλεται. Το αν βάλλεται δικαίως ή αδίκως δεν μας απασχολεί επί της παρούσης, δουλειά της δικαιοσύνης είναι αυτή. Δεν κατάλαβα, δηλαδή, ποιανού έργο είναι η διαλεύκανση της οποιασδήποτε υπόθεσης, ποινικής ή μη αν όχι της δικαιοσύνης; Για σε παρακαλώ! Μόνο η τυφλή τηβενοφόρος θεά μπορεί να αποφανθεί αν ο Ευάγγελος Μαρινάκης είναι ένοχος για ότι του προσάπτουν φίλοι και εχθροί, δημοσιογράφοι ή πολιτικοί, λαϊκοί και κληρικοί ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Ξεφύγαμε όμως. Επιστροφή στο θέμα μας.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού βάλλεται και προσπαθεί να λάβει τα μέτρα του. Να λάβει τα μέτρα του τόσο κατά των θεσμικών, όσο και εξωθεσμικών κατήγορών του. Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων εξέδωσε ο Έλληνας εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της λαοφιλέστερης ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδος, κατά των δημοσιογράφων που τον εκθέτουν με κρέμασμα. Τον ανέβασαν στα μανταλάκια οι πολιτικές φυλλάδες και τώρα κάνει το κόλπο γκρόσσο το Ντοκουμέντο, του κυβερνητικά φίλα προσκείμενου εκδότη, με ολοσέλιδη σκιαγράφηση του Μαρινάκη. Άσχετο αν είναι ένοχος ή όχι, είπαμε, εδώ μιλάμε για την έκθεση του απόλυτου αφεντικού στο πειραϊκό ποδόσφαιρο με τρόπο που του θίγει τα συμφέροντα Κα την υπόληψη και τα νεύρα και ότι θες.

Και αν για τον δημοσιογράφο ο επιχειρηματίας έχει ως όπλο αρχικά ανακοινώσεις και δικαστικές προσφυγές και όλα τα νομικά όπλα που του προσφέρει η δικαιοσύνη, για την κυβέρνηση τι έχει; Γιατί το έχει καταλάβει και ο περαστικός Ιάπωνας τουρίστας πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ξεκινήσει ανένδοτο κατά της κυβέρνησης, των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως χθες, του ΣΥΡΙΖΑ σκέτο σήμερα, αλλά και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το Νοορ 1, τα “βιβλία”, οι “εγκυκλοπαίδειες”, οι κασέτες και τα “στημένα”, εκρήξεις και επιθέσεις κατά ζωής και ακόμα ένα σωρό κατηγορίες του έχουν προσάψει εμμέσως ή άμεσα του Βαγγέλη Μαρινάκη και προς ώρας δεν έχει καταδικαστεί για καμία εξ αυτών. Ηθικά είναι νικητής, αλλά το ματς είναι σε εξέλιξη και ο ίδιος δείχνει ανήσυχος όσο δεν θα το περίμενε κανείς. μετά από σερί νικών δεν παίζεις αμυντικά, δε ανησυχείς με 1-2 δημοσιεύματα, με 1-2 κατηγορίες στον αέρα και χωρίς εισαγγελική παρέμβαση. Και αυτό είναι περίεργο, ανησυχητικό αν το πω; Πάντως όχι σύνηθες.

Ο εφοπλιστής έχει απαντήσει στα δημοσιεύματα, ψευδή ή αληθή δεν έχει σημασία, με προσφυγή στο νόμο. Απέναντι στο δημοσιογράφο. Όμως κόντρα στην εξουσία; Τι όπλα μπορεί να έχει ένας επιχειρηματίας, διαπλεκόμενος ή καθαρός σαν γάργαρο νερό, δεν έχει σημασία. Αν στοχοποιηθεί δικαίως ή αδίκως από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία και εξουσία, τι περιθώριο αντίδρασης έχει; Το νόμο που ελέγχει σε κάποιο βαθμό αντίδικος ο ίδιος; Ποια είναι τα όπλα του λοιπόν;

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ιδιοκτήτης του λαοπληθέστερου ποδοσφαιρικού κλαμπ της Ελλάδας. Και το μήνυμα έχει περάσει από καιρό “Κάθε επίθεση στο πρόσωπό του προέδρου, στοχεύει μόνο στο να τρωθεί ο Ολυμπιακός”

Χαίρεται…

ps. Αν στην Αγγλία (ΑΝ λέμε) κινηθούν διαδικασίες ελέγχου και κυρώσεων στη Νότιγχαμ για τον οποιοδήποτε λόγο, πιθανό δημοσίευμα ή οπαδική φωνή “Επιτίθενται στο boss για να χτυπήσουν την ομάδα” θα αποτελέσει αφορμή για να γελάσουν και τα βέλη των ληστών του δάσους Σέργουντ, των αιώνιων εχθρών του Σερίφη του Νότιγχαμ if u know what i mean…

email > info@tipsmaker.net