Το νέο κόλπο της UEFA …

Σιγά μη σχίσουμε τα καλσόν των αντιπάλων. Η Ελλάδα κέρδισε 1-0 την επίσης φουκαριάρα Ουγγαρία και πήρε, λέει. τα επάνω της. Ηθικό που το χρειαζόταν εν όψει της αυριανής αναμέτρησης, κρίσιμης και σπουδαίας. με την Φινλανδία. Και όπως σχολιάζουν οι της πολύ της πλάκας αναλυτές αν κερδίσει πάλι η εθνική έχει ελπίδες να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο.

Λείπει το μέτρο. Η κουβέντα για το νέο κόλπο της UEFA, το λεγόμενο nations league. Σιγά τα ωά. Η Ελλάδα είναι σε όμιλο με Ουγγαρία, Εσθονία και την Φινλανδία που ήδη μετράει τρεις νίκες. Σιγά, μωρέ, τη μεγαλειώδη επιτυχία, την αξιοζήλευτη, που θα μας θυμίσει την πορεία του 2004 και την πρώτη θέση στην Ευρώπη.

Κακά τα ψέματα. Δεν υπάρχει εθνική ομάδα. Είναι ανυπόληπτη αγωνιστικά. Ανεπαρκέστατη για κάτι άξιο λόγου. Και είναι παρωδία να γίνεται κουβέντα για επιτυχία αν η ομάδα πάρει την πρώτη θέση σε όμιλο με αντιπάλους επίσης γάμα διαλογής.

Μην κοροϊδευόμαστε. Δεν έχουμε ποδόσφαιρο. Πρωτάθλημα και εθνική ομάδα. Και πως να έχουμε όταν δεν μας ενδιαφέρει το αντικείμενο. Δεν ασχολούμαστε σοβαρά. Και θέλουμε… επιτυχίες για να το πανηγυρίσουμε; Θλιβερό.

Προχθές οι διεθνείς δεν βλεπόντουσαν στο ΟΑΚΑ στο ματσάκι με την Ουγγαρία. Το ότι κέρδισαν με γκολ του Μήτρογλου δεν λέει τίποτα. Να πει τι μια νίκη όταν η εθνική δεν είναι ομάδα, δεν παίζει σαν ομάδα.

Η νίκη δεν ξεγελάει. Να κάνει το μαύρο, άσπρο. Όταν, μάλιστα, ο αντίπαλος είναι το ίδιο κουτσός, κουλός, τυφλός. Μια δευτεράτζα, όπως η ελληνική εθνική.

email > freekick@tipsmaker.net