Το νεο παλάτι της Ρεάλ …

Τη στιγμή που ο Πέρεθ κρατάει το χρήμα για το στολίδι του, η ομάδα παραπαίει και οι οπαδοί γκρινιάζουν και ονειρεύονται μεταγραφές. Ποιος είναι άραγε ο σωστός δρόμος για τους Μαδριλένους;  Η «As» είχε ως πρώτο βασικό κείμενο ένα δικό της θέμα, σχετικά με το πώς θα μπορούσε η Ρεάλ να ξοδέψει αυτά τα 575 εκατ. ευρώ που θα μπουν στα ταμεία της. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύνολο διαφορετικών δανείων που θα λάβει, το οποίο πρόσφατα το 92% των socios (σ.σ.: τα μέλη) ενέκρινε, ώστε να φτιαχτεί το ολοκαίνουργιο στολίδι που θα αντικαταστήσει το γηρασμένο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2019 και να διαρκέσουν 3,5 χρόνια.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ αφού σήκωσε τα πάντα και μάλιστα με τρελά ρεκόρ και από πολλές φορές, τώρα έχει βάλει στόχο να συνδέσει το όνομά του με κάτι ακόμα πιο ριζοσπαστικό και μεγαλειώδες: το νέο γήπεδο της ομάδας. Αυτό δηλαδή που  θα τη βάλει και στο δρόμο του μέλλοντος, μιας και από άποψη εγκαταστάσεων η αλήθεια είναι ότι η Βασίλισσα δεν κατοικεί στο… παλάτι που της πρέπει.

Έχει μετανιώσει για Εντέν Αζάρ …

Αυτός ερμηνεύτηκε να είναι και ο βασικός λόγος για τη μη μεταγραφική ενίσχυση τούτο το καλοκαίρι. Ούτε καν η πώληση του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν στάθηκε ικανή να αναγκάσει τον Πέρεθ να αποδεσμεύσει χρήματα για την αντικατάστασή του. Δεν είχε καμία διάθεση να τα βγάλει από το γήπεδο και να τα ρίξει στο παζάρι. Ο ίδιος έδειξε με τη στάση του στο θέμα με τον Εντέν Αζάρ, ότι εάν ήταν να κινηθεί για κάποιον, θα το έκανε μόνο για τον Νεϊμάρ ή τον Κιλιάν Μπαπέ (σ.σ.: τα δημοσιεύματα στη Μαδρίτη βέβαια δείχνουν ότι ίσως να έχει μετανιώσει για τον Αζάρ).

Ο Πέρεθ πήρε το ρίσκο του και σε πρώτη φάση βγαίνει χαμένος όσον αφορά τουλάχιστον την αγωνιστική εικόνα των Μερένγκες που είναι άπειρα κακή. Τα 409 λεπτά χωρίς γκολ μοιάζουν ατελείωτα και βασανιστικά για την τρις διαδοχική πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ το ρόστερ παραείναι πλέον ρηχό για να διεκδικήσει σοβαρά πράγματα, σε συνδυασμό πάντα μα τους πολλούς τραυματισμούς που το έχουν χτυπήσει απρόβλεπτα ή και προβλέψιμα (σ.σ.: η λάθος επιλογή να βασιστείς στον Μπέιλ).

Κάπως έτσι λοιπόν η «As» ανακίνησε το ζήτημα. Πρόκειται βασικά για τον προβληματισμό που υπάρχει στο κεφάλι των Μαδριλένων. Εννοείται ότι άπαντες ξετρελαίνονται από γούστο στην ιδέα ενός τέλειου, διαστημικού γηπέδου, αλλά την ίδια στιγμή… τρελαίνονται στο ξενέρωμα του να παίζει τόσο χάλια η ομάδα τους και να δείχνει άδεια από ενέργεια, κουράγιο κι επιλογές. Και κάπου εκεί εμφανίζεται το δίλημμα: Μήπως να αφήναμε το γήπεδο, για να ανανεώσουμε ριζικά την ομάδα με νέους Galacticos ή να δείξουμε υπομονή και να δημιουργήσουμε κάτι δυναμικά υπέροχο;

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι στους οπαδούς της Ρεάλ δεν ταιριάζουν αυτές οι αποφάσεις. Εννοείται πως τα θέλουν και τα δύο ταυτόχρονα…

Ένα σούπερ ταλέντο στο peak του …

Τα χρόνια που διανύουμε είναι δύσκολα για να είσαι fan των Rossoneri. Σε αυτή την πενταετία οι τιφόζι έχουν ξεχάσει το άκουσμα της μελωδίας του Champions League, έχουν βαρεθεί να δίνουν μάχη για την 6η θέση της Serie A, έχουν δει απίθανους παίκτες να φορούν τη φανέλα και με εξαίρεση μενμονωμένες επεριπτώσεις, δεν θυμούνται πως είναι να παίρνει η ομάδα τους ένα σούπερ ταλέντο στο peak του. Παλαιότερα ο Αντριάνο Γκαλιάνι με τις ευκαιρίες at-zero-cost, αλλά και αργότερα με παίκτες που κάποτε είχαν δείξει κάτι καλό, το club δεν έπαιρνε έναν παίκτη που να έχει μπροστά του το μέλλον και τα καλύτερα χρόνια του στο San Siro. Αυτή η στιγμή λοιπόν επέστρεψε. Οπως έγινε γνωστό από αξιόπιστα μέσα από Ιταλία και Βραζιλία, οι 7 φορές πρωταθλητές Ευρώπης τα βρήκαν με την Φλαμένγκο για την απόκτηση του 21χρονου πολυσύνθετου μέσου, Λούκας Πακετά, τον οποίο ήθελαν πολλές πανίσχυρες ομάδες.

Οι εμφανίσεις του με την Φλαμένγκο τον έκαναν να είναι στη λίστα με τους αναπληρωματικούς της Βραζιλίας για το Mundial της Ρωσίας, ενώ πρόσφατα μπήκε στην αποστολή με ΗΠΑ και Ελ Σαλβαδόρ, αγώνες στους οποίους έγραψε δύο εμφανίσεις ως αλλαγή. Ο Λεονάρντο εκμεταλλεύτηκε τις καλές σχέσεις του με την Φλαμένγκο και αντί για τα 50 εκατ. ευρώ της ρήτρας του, έκλεισε το deal με 35 τα οποία θα δοθούν σε μικρές δόσεις. Ο Γκατούζο θα έχει στα χέρια του έναν παίκτη που από δεκάρι μετατράπηκε σε μέσο που μπορεί να καλύψει κάθε ρόλο, όμως για τους Ιταλούς πιο πιθανό σενάριο είναι να χρησιμοποιθηθεί στην Μίλαν σαν ο πιο προωθημένος στο 4-3-3, σε μια θέση στην οποία τώρα παίζει ο Τζακ Μποναβεντούρα.

Ο Πακετά αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή Βραζιλιάνου στην Serie A και πέρα από μια επιλογή που αναμένεται να είναι χρήσιμη στον προπονητή, αποτελεί μια τόνωση ηθικού για τους οπαδούς. Οι ταλαιοπωρημένοι τιφόζι βλέπουν την Μίλαν να παίρνει ύστερα από καιρό έναν παίκτη στα καλύτερα του χωρίς να περιμένει να γίνει ευκαιρία. Ενας all-around μέσος μπαίνει στο ρόστερ από τον Ιανουάριο και όλοι στο San Siro ελπίζουν να συνεχίσει να δουλεύει και να πωρώνει τον κόσμο με τα κόκκινα-μαύρα…

FIFA σε Πλατινί: Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση!

Ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, του οποίου η δραστηριότητα με το ποδόσφαιρο προς το παρόν έχει ανασταλεί, κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά αγνώστων στο γαλλικό δικαστικό σώμα. Η ενέργεια αυτή έγινε με σκοπό να προσδιοριστεί ο ρόλος που είχαν πρώην στελέχη της FIFA στη δική του υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου του Σεπ Μπλάτερ, αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Αποφασισμένος να ρίξει φως ο πρώην πρόεδρος της UEFA

Αποβληθείς για 4 χρόνια από τα πειθαρχικά όργανα της FIFA το 2015, ο Μισέλ είναι αποφασισμένος να ρίξει φως στις συνθήκες που οδήγησαν στα μέτρα εναντίον του. Ειδικότερα για την καταβολή 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (1,8 εκ. ευρώ) που έλαβε το 2011 από τον πρώην πρόεδρο της FIFA, Μπλάτερ.

Το πρώην νούμερο 10 της Εθνικής Γαλλίας και της Γιουβέντους κατέθεσε τη μήνυση για συκοφαντία και συνωμοσία στον Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, στο Παρίσι.

Αυτός, με τη σειρά του, ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για να καθορίσει το ρόλο και το επίπεδο ευθύνης από τρία πρώην στελέχη της FIFA, που έχουν μπει στο σκόπευτρο του Πλατινί: τον Μπλάτερ, τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης, Ντομένικο Σκάλα και τον πρώην νομικό διευθυντή της FIFA, Μάρκο Βίλιγκερ.

email > info@tipsmaker.net