όλο το σύμπαν …

Η Βραζιλία είναι φαβορί στο μουντιάλ που ξεκινάει απόψε. Έτσι λένε κι έτσι… δεν είναι. Πρώτο φαβορί η Βραζίλια διότι, λέει, είναι η… Βραζιλία. Διαφωνεί ο δάσκαλος. Το έργο στερείται από φαβορί, και από αουτσάιντερ.

Δεν είμαι εγώ ο δάσκαλος. Απλά μεταφέρω το άγιο πνεύμα του τζόγου με την επιφοίτηση που λαμβάνω κατ’ ευθείαν από τον γκούρου. Εϊναι αστείο, στα όρια του γραφικού, το επιχείρημα ότι η Βραζιλία έχει τον πρώτο λόγο διότι είναι η… Βραζιλία.

Καμία αντίρρηση ότι οι καριόκας έχουν το όνομα, έχουν και τη χάρη να διαθέτουν παικταράδες. Και λοιπόν; Με ποια στοιχεία, με ποια ντοκουμέντα υποθέτουν, φαντασιώνονται ότι η Βραζιλία είναι το φαβορί; (Φώτο από τον ημιτελικό του 2014 Γερμανία- Βραζιλία 7 – 1, στην Βραζιλία)

Άλλο ανέκδοτο, που κι αυτό το υπογράφουν με σοβαρότητα, με εγκυρότητα. Μεγάλες πιθανότητες έχει και η Αργετινή, διότι ο Μέσι είναι 31 χρόνων και δεν θα βρει άλλη ευκαιρεία να σηκώσει κούπα μουντιαλική. Και γαμώ την εφεύρεση. Στην Βραζιλία το 2014 ο κορυφαίος στη γη ποδοσφαιριστής δεν ήθελε το μουντιάλ και γι’ αυτό ήταν χώμα σκέτο, το θέλει σήμερα στη Ρωσία.

Μιλάμε σοβαρά. Δεν θα παρασυρθούμε σε φαιδρότητες. Η Βραζιλία αν το σηκώσει για έκτη φορά, αυτό δεν σημαίνει πως… θα επιβεβαιώσει ότι ΠΡΙΝ τα παιχνίδια ήταν Νο1 φαβορί.

Κορίτσια, στο μουντιάλ ξεκινάει με λευκό χαρτί. Όπως το λέω. Παρθένο δάσος. Δεν ξέρεις εσύ ο απ’ έξω τι παίζει μέσα, διότι δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν. Παρθένο δάσος, το μοναδικό, έχουμε κι εμείς, στην οροσειρά της Ροδόπης, νομός Δράμας. Διατηρητέο μνημείο της φύσης Απλησίαστο. Δέντρα, ζώα ζούνε, πεθαίνουν, δεν παίρνεις χαμπάρι.

Μουντιάλ. Άγνωστος τόπος. Κανένας δεν είναι σε θέση ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΙΝ να σου πει τι θα συμβεί. Ακριβώς σ’ αυτή την ΑΓΝΩΣΤΗ πραγματικότητα στηρίζεται το στοίχημα.

Κι αφού στην πιάτσα υπάρχουν τα σίγουρα, τα φαβορί, προκύπτουν στο παιχνίδι οι… εκπλήξεις. Άλλο παραμύθι αυτό. Ε, δεν έκατσε το αποτέλεσμα που οοοοολοι περίμεναν, άρα έσκασε η… έκπληξη.

Μιλάω για λευκό χαρτί. Και να περιμένεις να δεις τα πρώτα ματς, πάλι κρατάς τις επιφυλάξεις σου. Ποιος Τσίπρας κωλοτούμπας; Το βασίλειο της γυριστής βρίσκεται στο ποδόσφαιρο, όχι στην πολιτική. Μουτζώνεις με τα δύο χέρια ομάδα η οποία στο επόμενο κιόλας παιχνίδι σου βγάζει τα μάτια.

Υπάρχει παγκόσμια συνωμοσία στην οποία συμμετέχουν, συνειδητά ή όχι, άσχετο αυτό, όλο το σύμπαν, από FIFA και UEFA μέχρι χορηγοί πολυεθνικών, ΜΜΕ και δημοσιογράφοι, μπουκ και κόσμος βέβαια. Όλοι αυτοί έχουν ανάγκη τη φιλολογία των προβλέψεων. Αυτά είναι τα φαβορί, αυτά τα αουτσάιντερ. Γιατί;

Η πιο μεγάλη αβάντα του στοιχήματος είναι η βιομηχανία των προγνωστικών. Η μαγεία και ο μαγνητισμός του τζόγου βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό από την επιδότηση των… τεχνικών στοιχείων που υποτίθεται οδηγούν στη σωστή πρόβλεψη και τη σίγουρη κατάθεση χρημάτων στον στοιχηματισμό.

email > freekick@tipsmaker.net