Η αντίστροφη μέτρηση …

Η αντίστροφη μέτρηση για το Euro άρχισε! Όλα τα βλέμματα θα πέσουν στον εναρκτήριο αγώνα στο Ολίμπικο της Ρώμης όπου θα τεθούν αντιμέτωπες οι Ιταλία και Τουρκία.

Η UEFA ζήτησε από τις χώρες που θα φιλοξενήσουν αγώνες τα πλάνα τους για το πως θα φιλοξενήσουν τουλάχιστον το ένα τέταρτο της χωρητικότητας των γηπέδων. Η αγγλική Ομοσπονδία έχοντας και τη στήριξη της Κυβέρνησής της δεσμεύτηκε ότι θα είναι έτοιμη χάρις σε ένα πρόγραμμα εμβολιασμού. Μάλιστα, περίπου το 50% του πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί μέχρι σήμερα.

Η ταχύτητα των εμβολιασμών κι ένα μεγάλο lockdown δείχνουν πως η Αγγλία είναι σε θέση το προσεχές καλοκαίρι να άρει όλους τους περιορισμούς της.

Η αγγλική Ομοσπονδία θα κάνει πρώτα μία σειρά από πιλοτικά αθλητικά γεγονότα, όπως ενημέρωσε την UEFA. Θα μπορεί να λειτουργήσει σε ποσοστό 25% για τη φάση των ομίλων και τους αγώνες στο Γουέμπλεϊ και με στόχο να αυξάνεται το ποσοστό όσο προχωρά η διοργάνωση. Αυτό σημαίνει πως 22.500 φίλαθλοι θα μπορούν να είναι στο γήπεδο. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως για τα ημιτελικά και τον τελικό του Ιουνίου το ποσοστό των φιλάθλων μπορεί να είναι στο 50%. Το Γουέμπλεϊ είναι ένα από τα οκτώ γήπεδα που εγκρίθηκαν τα πλάνα τους για την παρουσία κόσμου στην κερκίδα.

Η Ρωσία επίσης έχει ανακοινώσει τα πλάνα της για ποσοστό 50%. Περίπου 30.000 κόσμος δηλαδή για τα παιχνίδια στην Αγία Πετρούπολη, ενώ ίδιος αριθμός και στο Αζερμπαϊτζάν και την πόλη του Μπακού. Η Βουδαπέστη έχει στόχο το 100% στις εγκαταστάσεις της, παρότι ο αριθμός των θανάτων είναι πιο μεγάλος από ποτέ κι έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ στη χώρα. Η UEFA διευκρινίζει πως όλα τα κριτήρια θα εξεταστούν και θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα.

Η Γλασκώβη θα έχει δύο αγώνες της Σκωτίας με Κροατία και Τσεχία. Αναμένεται να έχει 13.000 φιλάθλους, δηλαδή 25% ποσοστό στο Χάμπντεν Παρκ μετά και τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης της χώρας. Το Άμστερνταμ, το Βουκουρέστι και η Κοπεγχάγη δουλεύουν ένα πλάνο για να έχουν 25% ποσοστό στα γήπεδά τους για τους αγώνες της φάσης των ομίλων.

Οι τοπικές Αρχές σε Ρώμη και Μόναχο έχουν δεσμευτεί να έχουν κόσμο αλλά τα νούμερα και τα ποσοστά θα εξαρτηθούν από το πόσοι θα έχουν εμβολιαστεί και τον αριθμό των ατόμων που θα έχουν προσβληθεί από τον ιό. Ο κάθε διοργανωτής έχει τα πλάνα του στα οποία θα υπάρχουν και τεστ αλλά και χρήση εφαρμογών για την ασφαλή παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα.

«Η UEFA είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως θα υπάρξει επιστροφή φιλάθλων για τα γήπεδα του Euro 2020. Θέλει να εκφράσει την εκτίμηση στα μέλη της και τις εθνικές και τοπικές Αρχές που συνεργάζονται στενά για να διασφαλίσουν τη ασφαλή επάνοδο των φιλάθλων στις εξέδρες», αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών.

οκτώ διοργανώτριες χώρες έχουν επιβεβαιώσει το ποσοστό φιλάθλων στα γήπεδά τους με βάσει τις εκτιμήσεις για την υγειονομική τους κατάσταση και μία βελτίωση που εκτιμάται πως θα υπάρχει στις χώρες αυτές τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Ποια είναι η λίστα των 12 πόλεων που θα φιλοξενήσουν αγώνες στο EURO;

 • Λονδίνο, Αγγλία (22.500)
 • Μόναχο, Γερμανία (δεν έχει προσδιοριστεί αριθμός)
 • Ρώμη, Ιταλία (δεν έχει προσδιοριστεί αριθμός)
 • Μπακού, Αζερμπαϊτζάν (34.000)
 • Αγία Πετρούπολη, Ρωσία (34.000)
 • Βουδαπέστη, Ουγγαρία (67.000)
 • Βουκουρέστι, Ρουμανία (13.000)
 • Άμστερνταμ, Ολλανδία (12.000)
 • Μπιλμπάο, Ισπανία (δεν έχει προσδιοριστεί)
 • Γλασκώβη, Σκωτία (13.000)
 • Δουβλίνο, Ιρλανδία (δεν έχει προσδιοριστεί)
 • Κοπεγχάγη, Δανία (12.000)
email > freekick@tipsmaker.net