Περνάει ο Θρύλος …

O αστικός μύθος που έγινε και ταινία, με πρωταγωνιστική φιγούρα τον πολύ Χίου Γκραντ, θέλει τους κάτοικους του ουαλικού χωριού να παθαίνουν …ψυχολαλά όταν ο χαρτογράφος της εποχής επισκέφθηκε το χωριό τους να το καταγράψει και μετρώντας το γειτονικό βουνό, το βρίσκει λόφο. Πιο κοντό κατά λίγα μέτρα, να μην συμπληρώνει το όριο των 100 ποδιών (3-5 μέτρα) ώστε να προσμετρηθεί στα βουνά της Βρετανίας.

Οι Ουαλοί με καταρρακωμένο ηθικό από τον πόλεμο, ένιωσαν σαν ύστατη ταπείνωση του βουνό τους, να μην είναι εντέλει βουνό, αλλά λόφος. Με χίλια τεχνάσματα κι έναν μεγάλο έρωτα ανάγκασαν τον χαρτογράφο να καθυστερήσει την αναχώρησή του, έχτισαν στην κορυφή του βουνού, τον ανάγκασαν να ξαναμετρήσει, με το τεχνητό κτίσμα πλέον να δίνει στο βουνό την ταυτότητά του.

Μεγάλη ταινία! Στο θέμα μας όμως! Ο Ολυμπιακός θα ανέβει έναν λόφο και σκοπός είναι να κατέβει πάλι λόφο. Να μην έχει γίνει βουνό η πρόκριση. Να μην έχει πέσει από το βουνό η ομάδα του Μαρτίνς. Και μιλάμε όχι για ανέκδοτα και ιστορίες φαντασίας. Το έχει κάνε κάτι σαν παράδοση ο Ολυμπιακός να έρχεται εντός έδρας να σφραγίσει εισιτήριο και τελικά να βρίσκεται στην άβολη θέση στα μισά του αγώνα να παίζει για να γυρίσει το ματσάκι.

Φαβορί είναι ο Ολυμπιακός. Τεράστιο φαβορί και θα στοιχημάτιζα ότι περνάει την Πλζεν. Και σε αυτό έχουν βοηθήσει τα μέγιστα ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, η νέα ΕΠΟ, όλοι. Οι πάντες που έριξαν τη χούντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ανάγκασαν μία πραγματικά καλή ομάδα να παίζει μπάλα για να νικάει. Γιατί μέχρι πέρσι, δεν χρειαζόταν πάντα να παίζει μπάλα ο Ολυμπιακός, αφού και στην άσχημη μέρα κάτι θα γινόταν να κερδίσει. Και με αυτή τη μενταλιτέ δέχτηκε μερικά ηχηρά χαστούκια στην Ευρώπη. Μη μαθημένος να παίζει μπάλα, όταν έπρεπε να το κάνει, είχε μισοξεχάσει το πώς. Τώρα; Ο Ολυμπιακος έχει παρει καλούς παίκτες, έχει καλή ομάδα, ξέρει πολύ καλά πια πως για να κερδίσει ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να παίξει μπάλα και υποδέχεται μια ομάδα που, ΟΚ, ακόμα Κα να μην κερδίσει, ακόμα και να αποκλειστεί, “χέστηκ’ η Φατμέ στο Γένι Τζαμί”. Αυτή είναι η τσέχικη νοοτροπία και το πάθος των Ελλήνων για πρόκριση δεν το ματσάρουν με την καμία.

Περνάει ο Ολυμπιακός για όλους αυτούς και πλλούς ακόμα λόγους φυσικής ποδοσφαιρικής ανωτερότητας. Αρκεί να παίξει μπάλα. Αυτό μόνο.

Ο Ατρόμητος, δε, έχει ήδη περάσει. Με 1-2 εκτός και με μία κλάση ανώτερη ομάδα στο γήπεδο; Ποια Ντουνάισκα και τρίχες κατσαρές. Πέρασε και απλά στήνει καλοκαιρινό πάρτι η ομάδα του Περιστερίου. δεν συζητιέται αυτό. Και οι άνθρωποι της τεχνικής ηγεσίας των Περιστεριωτών θα παρακολουθούν το Κουόπιο-Λέγκια για να έχουν άποψη ιδίοις όμμασι για τον επόμενο αντίπαλο, όποιος κι αν είναι αυτός εντέλει.

Ο Άρης, τέλος, μην ξεγελαστεί κανείς και νομίζει πως θα ανέβει έναν λόφο και θα κατέβει λόφο. Οχι. Καλείται να ανέβει βουνό και να γκρεμίσει το κτίσμα από την κορυφή, να πιλαλήσει τον κατήφορο ενός λόφου και με την πρόκριση στα χέρια. Είναι βουνό για τον Άρη η πρόκριση, διότι ο Κύπριοι και δεν είναι της πλάκας και άπειρα παιδιά στη διοργάνωση, αλλά και διότι το συσσωρευμένο άγχος από τον κόσμο και τον τύπο μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει στην παρούσα φάση. Και η εικόνα της ομάδας στο πρώτο ματς, ΔΕΝ ήταν καλή. Δεν βλεπόταν ο ανέτοιμος Άρης και οι δικαιολογίες για διαιτησίες, πέναλτι και κουραφέξαλα ΜΟΝΟ κακό κάνουν στην ομάδα.

Το ματς με την κυπριακή ομάδα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ δυσκολίας για τον “θεό του πολέμου” και όσο καλύτερα το βάλουν όλοι στο μυαλό, παίκτες και τεχνικοί, τόσο ευκολότερα θα κατέβουν το λόφο τους την Πέμπτη. Αλλιώς, ΒΟΥΝΟ!

email > info@tipsmaker.net