50%-50% οι πιθανοτητες…

Δεν ήταν αναμενόμενοι ημιτελικοί αυτοί που θα παιχτούν σήμερα και αύριο. Από πριν ξεκινήσει το μουντιάλ αν σου έλεγα να βαθμολογήσεις με μία σκάλα πιθανοτήτων από το 1 ως το 100 πόσο πιθανό είναι να έρθει ημιτελικός Αργεντινή – Κροατία, σίγουρα δεν θα ξεπέρναγε το 20% η βαθμολόγησή σου. Και όχι μόνο επειδή η Κροατία έκανε τη μεγάλη πορεία την. προηγούμενη φορά. Οχι μόνο γι αυτό. Είναι και ομάδα με τα ατού της σε μία ποδοσφαιρική ηλικία όχι ακριβώς μικρή. Αν και το ότι θα κοντεύει τα 40 ο Μόντριτς και καλύτερός του δεν θα υπάρχει στη θεση του, είναι για προβληματισμό, όχι για πανηγύρια. Τέλος πάντων, είναι τα φτασμένα αστέρια της Κροατίας λίγο μεγαλύτερα από το μέσο όρο, είναι και οι άλλες ομάδες που περιμέναμε την μία καλύτερη της άλλης, έτσι ώστε τα σταυρώματα -αν πέρναγε τον όμιλο- η Κροατία δεν την ευνοούσαν. Και όμως. Η άμυνα, η στρατηγική και η ως “θάνατο” αφοσίωση στην ομάδα, στη φανέλα, στο εθνόσημο, έφεραν αποτέλεσμα.
 
Ολοι Κροατία τώρα. Αυτό είναι το κατόρθωμα της Αργεντινής. Είτε λάβεις υπόψιν το προβοκάρισμα των Ολλανδών στον προημιτελικο, είτε όχι, η αλήτικη συπεριφορά με τις γκριμάτσες, τις χειρονομίες και τις προκλήσεις μετά την πρόκριση, ούτε θεός τα θέλει ούτε διάβολος. Ειδικά όταν σου έρχεται πια παγκόσμια η εικόνα με τους μεν να κλαινε και τους δε να τους περιγελάνε με τέτοιο πρόστυχο τρόπο. Και όταν σε αλλη εικόνα βλέπεις τον πιτσιρικά γιο του Πέρισιτς να τρέχει να παρηγορήσει και να αγκαλιάζεται με το Νεϊμάρ μετά το κάζο της Βραζιλίας στο δικό τους ματς. Αλλη νοοτροπία, άλλη εικόνα που σε γραπώνει γερα μέσα στην καρδιά και σε κάνει Κροάτη. Οχι Αργεντίνο. Ούτε “Μπόμπο” που λέει και ο λαλίστατος πια Μέσι που έβγαλε γλώσσα και δεν τη βάζει μέσα.
 
Στον άλλο ημιτελικό; ΟΚ, εκεί που ουτε 5 πιθανότητες στις 100 δεν έδινες. Ποιο Μαρόκο; Από το πουθενά οι Αφρικανοί έγραψαν ιστορία και πλέον ότι κι αν γίνει είναι η ομάδα του τουρνουά. Και εντέλει με τη Γαλλία παίζουν την παγκόσμια πρωταθλήτρια, όλα δικαιολογούνται και όλα συγχωρούνται Και φυσικά για άγχος; Ούτε σκέψη. Εδώ πλέον είναι κερδισμένοι. Ακόμα κι αν χάσουν οι Μαροκινοί 5-0 τον ημιτελικό και οι Γάλλοι πάνε στον τελικό και χάσουν 1-0, ποια θα είναι η πετυχημένη ομάδα και ποια η αποτυχημένη λέτε; Αυτή που έφτασε τελικό η η άλλη; Το Μαρόκο έχει κερδίσει ήδη λοιπόν. και αυτό θα παίξει το δικό του ρόλο.
email > info@tipsmaker.net