Ακυβέρνητο καράβι …

Ασχημο πράγμα να έχει τελειώσει το πρωτάθλημα πριν αυτό αρχίσει. Kάτι που πλέον συμβαίνει σε μικρότερο βαθμό στην ποδοσφαιρικά ανεπτυγμένη Ευρώπη, αναφορικά με ότι γινόταν προ λίγων ετών. Ούτε η Γιούβε είναι η αχτύπητη ομάδα της περασμένης δεκαετίας, ούτε στην Αγγλία υπάρχει το “σκιάχτρο” μιας ομάδας και ο τίτλος έχει πολλούς μνηστήρες. Στην Ισπανία η πτώση της Μπάρτσα έχει δώσει αέρα τίτλου στην Ατλέτικο και αντε έχουμε και τη Ρεάλ στην εξίσωση. Στη Γαλλία η Παρί ασφαλώς και έχει προβάδισμα, αλλά αποκαθηλώθηκε μια φορά ήδη, γιατί να μην ξαναγίνει αυτό; Και στη Γερμανία υπάρχει πάντα η Μπάγερν ως αδιαφιλονίκητο φαβορί, βεβαία πρωταθλήτρια πριν καν αρχίσει η σεζόν. Και αποτελεί ασφαλώς την εξαίρεση που απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Και υπάρχει και η Ελλάδα. Η οποία καμία εξαίρεση δεν θα μπορούσε να είναι καθώς ποδοσφαιρικά δεν υπάρχει στο χάρτη στην πραγματικότητα. Μολαταύτα, καθ αναλογία δίνει το στίγμα και η μικρή πατρίδα μας. Οπου πριν καν μπούμε στο μήνα των Χριστουγέννων από τις στοιχηματικές εταιρείες έχει αποσυρθεί κάθε προσφορά στοιχήματος για το ποιος θα πάρει τον τίτλο. Τον οποίο οι μπουκ έχουν ήδη δώσει στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός φέτος δεν είναι αχτύπητος. Με έναν σοβαρό αντίπαλο έχει πρόβλημα και ήδη ο Μαρτίνς αμφισβητείτε. Για πρώτη φορά από όταν ήρθε στο μεγάλο λιμάνι. Μολαταύτα δεν υπάρχει αντίπαλος τόσο σοβαρός όσο θα χρειαζόταν για να χτυπήσει τους πρωταθλητές και να τους αγχώσει όσον αφορά στην μάχη πρωτιάς, τίτλου. 

Ο ΠΑΟΚ θα ήταν ιδανικός διεκδικητής, αλλά παρά την έλευση Λουτσέσκου, οι ενίοτε αμυντικές αστειότητες δεν εξέλειπαν. Και έχουν χαθεί βαθμοί που θα μπορούσαν να έχουν τον δικέφαλο του βορρά ψηλά στη βαθμολογία, πάνω η μια ανάσα από το ρετιρέ. 

Στην δε ΑΕΚ έχει στοιχίσει η επιμονή στο πλάνο Μιλόγεβιτς και χάρη τους έκανε ο Σέρβος που εφυγε. Φανερά ανεβασμένη με τον Γιαννίκη, μένει να αποκτήσει βάθος στον πάγκο και να αποκτήσει ορίζοντα τριετίας ο νέος μάνατζερ. Για να αποκτήσει το ειδικό βάρος που του αναλογεί και να στήσει το δικό του πλάνο στο κλαμπ.  

Για τον δε Παναθηναϊκό, τέλος, αυτός είναι ένα editorial μόνος του. Για αναλυθεί πώς και γιατί η μόνη σωτηρία της ομάδας, ο μόνος δρόμος να ξαναγίνει Παναθηναϊκός, είναι να φύγει ο Αλαφούζος. Και ας μείνει και ακυβέρνητο το καράβι” για 2 και 3 ή 4 μήνες. Γιατί όσο μένει ο μίστερ ΣΚΑΪ το καράβι κυβερνάται μεν, πάει σε ολοένα και μικρότερα λιμάνια δε. Μικραίνει, πολύ…

email > info@tipsmaker.net