Αλλα κόλπα !

Είτε το πάρεις ως κεραυνό εν αιθρία, είτε ως προαναγγελθείσα καμπάνα για μια ομάδα που βγάζει δέκα και σκορπάει 310, η είδηση του μήνα, του χρόνου ως τώρα είναι ότι η UEFA επέβαλε ποινή αποκλεισμού από την Ευρώπη για τις δυο επόμενες σεζόν στη Μάντσεστερ Σίτι και πρόστιμο 30.000.000 ευρώ για παραβίαση των κανόνων του FFP. Οι Πολίτες έχουν δικαίωμα προσφυγής στο CAS, αλλά η μπόμπα έχει ήδη σκάσει!

Παραπάνω έσοδα από χορηγίες

Σημειωτέον, η απόφαση αφορά και τις δυο διοργανώσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Οι Πολίτες κρίθηκαν ένοχοι από το αρμόδιο όργανο για πλασματική διόγκωση εσόδων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εναρμονισμού τους με τους κανονισμούς του FFP. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία κινήθηκε από την έρευνα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel με ντοκουμέντα έγγραφα και μέιλ το Νοέμβριο του 2018.

Ηταν ξεκάθαροι οι χαρτογιακάδες της Νυον: «Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία διαπίστωσε ότι η Μάντσεστερ Σίτι διέπραξε σοβαρές παραβιάσεις των κανονισμών της Uefa Financial Fair Play, παρουσιάζοντας παραπάνω έσοδα από χορηγίες και τους λογαριασμούς της στην ενημέρωση που παρείχε στην UEFA την περίοδο από το 2012 έως το 2016. Διαπιστώθηκε επίσης ότι καθότι παραβίαζε τους κανονισμούς, δεν συνεργάστηκε στο πλαίσιο της έρευνας». Οτι είπαμε στην αρχή δήλαδή, μπήκαν στην ομάδα οι σεϊχηδες, δεν τους λείπουν οι τόνοι χρυσό, μαύρο ή κίτρινο δεν έχει σημασία. Και εκεί που η ΟΥΕΦΑ ζητάει φερ πλέι οικονομικό για να ζήσουν όλες οι ομάδες και να μην αυτοκαταστραφεί το ποδοσφαιράκι, οι κελεμπίες έβγαζαν 100 φράγκα από εισιτήρια και χορηγίες και σκόρπαγαν 500 για να έχουν στο ρόστερ ότι καλύτερο κυκλοφοράει στην ποδοσφαιρόπιατσα.

Θα προσφύγει στο CAS

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μάντσεστερ Σίτι μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε λίγο μετά την αντίστοιχη της UEFA. Εκφράζει την απογοήτευσή της για την εξέλιξη και την απόφαση και ξεκαθαρίζει ότι θα προσφύγει στο CAS. Αλλά άντε και έγινε η προσφυγή, έγινε το κακό; Μπήκε στο μάτι των ελεγκτών η Σίτι; Δύσκολα ξεγίνεται το στραπάτσο.

Πάντως δεν το λες και κεραυνό εν αιθρία το όλο κόλπο. Τον Δεκέμβριο του 2018, ενάμιση χρόνο πριν, ο Επικεφαλής Ερευνών της UEFA είχε δημόσια προέβλεψε το αποτέλεσμα και τις κυρώσεις που ήθελε να επιβληθούν στην Μάντσεστερ Σίτι, πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε έρευνα. Η επακόλουθη προβληματική και διαρκής διαρροή της διαδικασίας της UEFA που επέβλεψε ο ίδιος σήμαινε ότι υπήρχαν λίγες αμφιβολίες για το αποτέλεσμα που θα έφερνε.

Ομως πρόκειται για μια υπόθεση που ξεκίνησε από την UEFA, εκτελέστηκε από την UEFA και κρίθηκε από την UEFA. Τώρα που τελείωσε αυτή η διαδικασία, ο Σύλλογος θα επιδιώξει μια αμερόληπτη απόφαση το συντομότερο δυνατόν και ως εκ τούτου θα αρχίσει άμεσα τις διαδικασίες με το CAS.

CR7 – Μέσι – Πεπ

Και όλο αυτό σκάει λιγα 24ωρα μετά την ακατάσχετη φημολογία για τη συνάντηση της Ιστορίας του ποδοσφαίρου, με δύο από τους γίγαντες να παίζουν μαζί, έστω 1-2 σεζόν. Ο λόγος για τον CR7 που ίσως υποδεχτεί τον αιώνιο αντίπαλο του, τον Λίο Μέσι που είναι δυσαρεστημένος από την Μπάρτσα και οι δύο τους με κόουτς τον Πεπ που αν αρπάξει την καμπανιά η Σίτι θα την κάνει με ελαφρά από το Μάντσεστερ! Αλλα κόλπα!

email > info@tipsmaker.net