Αλλαγή έδρας …

Θα ρισκάρω να πω κάτι για πρώτη φορά στην Ελλάδα και να κινδυνεύσω να γίνω αιρετικός. Υπό τις παρούσες συνθήκες, δικαιολογείται το αίτημα που ολοένα και περισσότερο γίνεται έντονο από πλευράς ομάδων για αλλαγή έδρας του τελικού του τσάμπιονς λιγκ. Αλλωστε φέτος έχουμε τον κορονοϊό, την καταραμένη φτώχεια στην Τουρκία, την επικινδυνότητα που έχουν διακρατικές μετακινήσεις. Το ότι η διοργανώτρια χώρα του τελικού του τσάμπιονς λιγκ 2021 είναι στην κόκκινη λίστα γ.ια τη χώρα από όπου προέρχονται οι φιναλίστ. Όλα αυτά κι άλλα πολλά μαζεμένα να βαραίνουν τόσο την τοποθεσία όσο και τον τελικό αυτόν κάθε αυτόν.

Αλλά το να αλλάξει ο τόπος διεξαγωγής του τελικού ούτε ένα μήνα πριν την τέλεση του, είναι κάτι το οποίο εάν εντέλει πραγματοποιηθεί θα με αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Το σαγόνι θα σκάσει στο πεζοδρόμιο αν συμβεί και κάτι τέτοιο. Τι θα έβαζα στοίχημα για το ότι η UEFA θα αρνηθεί κάθε συζήτηση για πιθανή αλλαγή έδρας; Τα πάντα. Εκτιμώ ότι είναι εντελώς απίθανο ακόμα και να μπει σε συζήτηση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο η ευρωπαΐκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία. Και ο λόγος είναι πολύ απλός.

Η UEFA ξέρει πολύ καλά ότι αν κάνει το χατήρι για οποιονδήποτε λόγο, υπό οιεσδήποτε συνθήκες, σε όποιο ομάδα κι αν το ζητήσει, είτε είναι μία είτε και οι δύο φιναλίστ ενός τελικού, τότε ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου από μόνοι τους ιθύνοντες της ομοσπονδίας. Φαντάσου να υπάρχει έστω και ένα ψήγμα ελπίδας αλλαγής γηπέδου ενός τελικού, σε οποιαδήποτε ομάδα, για πιθανή αλλαγή έδρας όταν δεν της γουστάρει, δεν της κάνει, δεν είναι για το δικό της σκεπτικό ή και ολονών των εμπλεκομένων, ασφαλής η πόλη την οποία θα επισκεφθεί. Τότε όλη η διαδικασία επιλογής έδρας τελικού Champions League από το απόλυτο πάρτι από την τεράστια συνωμοσία στην οποία όλοι καλούνται και παρακαλούν να συμμετάσχουν θα γίνει μια μπούρδα. Κάτι που μπορεί αναλόγως τις συνθήκες και την καύλα κάθεμιανής ομάδας να αλλάξει κατα το δοκουν.

Η αλήθεια είναι πως θα βόλευε ο τελικός να γίνει στο Λονδίνο. Η στο Κάρντιφ. Με 15-20 χιλιάδες κόσμο μέσα, τους οπαδούς να κάνουν μηδενικά έξοδα μετακίνησης, η πιθανότητα μεταφοράς της covid-19 ανύπαρκτες. Η ζημιά όμως που θα γίνει στην αξιοπιστία των αναθέσεων τελικών θα είναι τέτοια που θα υπερκεράσει κάθε όφελος που μπορεί να έχει η UEFA από μία ενδεχόμενη αλλαγή έδρας. Γι’ αυτό και γράψτε το να το θυμάστε. Ο τελικός θα γίνει εκεί που ξέραμε εξαρχής. Στην πόλη. Κι όλα τ’άλλα είναι για εντυπωσιασμούς και νά ‘χαμε να λέγαμε…

email > info@tipsmaker.net