Αμπαλος ή οπορτουνιστής …

Αλλαγή προπονητή κατακαλόκαιρο δείχνει κακό προγραμματισμό. Δεν μπορεί να έχεις προσλάβει προπονητή ή να έχεις δώσει τα κλειδιά της ομάδας σε αυτόν που ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν και να τον διώχνεις τον Ιούλιο η στα μέσα Αυγούστου. Σημαίνει ότι είσαι τέρμα άμπαλος ή οπορτουνιστής. Ευκαιριάκιας. Περιμένεις μια ευκαιρία να κάνεις παντελόνι, δεν έχεις καταστρώσει σχέδιο για να ευημερήσει, να ανθίσει αγωνιστικά η ομάδα σου. Είσαι πρόεδρος της πλάκας και μόνο για την αρπαχτή. Και αυτό ισχύει είτε σε λένε Ολυμπιακό και Μαρινάκη, είτε ΠΑΟΚ και Σαββίδη. Είτε Παναθηναϊκό και Αλαφούζο.

Αν και του Αλαφούζου οφείλει κανείς να του το “δώσει” αυτό. Προπονητής δεν φεύγει εύκολα από τον Παναθηναϊκό. Στηριζει τους συνεργάτες του ο Αλαφούζος, ακόμα και όταν αυτό στο παρελθόν ήταν φως φανάρι βλαπτικό για την ομάδα. Το άλλο άκρο δηλαδή, να “φωνάζει” ο άλλος διώξε με κι εσύ να τον στηρίζεις. Τέλος πάντων. Οταν αλλάζεις τον προπονητή στην πρώτη στραβή είσαι απρογραμμάτιστος και οπορτουνιστής. Τελεία και παύλα.

Το να φέρνεις όμως έναν οποιονδήποτε να γεμίσεις το άκρο του πάγκου και μετά από ένα μήνα να τον ξαναδιώχνεις κι αυτόν, να γνωρίζει η ομάδα τρίτο προπονητή σε δύο μήνες σεζόν, ε, είναι τέρμα τυχοδιωκτισμός. Δεν μπορεί να είσαι Ολυμπιακός και να διώχνεις τον “Χ” προπονητή μετά από 2-3 άσχημα αποτελέσματα. Δεν είναι μόνο ότι ξεφτιλίζεσαι προσωπικά σαν πρόεδρος που επιλέγεις συνεργάτες της πλάκας και τους ξαναδιώχνεις. Είναι και το τι μηνυμα περνάς στον αυριανό συνεργάτη σου. Θα πας να κάνεις προτάση στον Μπλαν και θα δει ότι διώχνεις τους προπονητές κάθε ενάμιση μήνα και θα έρθει; Γνωρίζοντας ότι στα πρώτα 2-3 άσχημα αποτελέσματα, μάλιστα με ρόστερ το οποίο δεν το έχει καν επιλέξει ο ίδιος, θα τον στείλεις ξανά στο ταμείο ανεργίας; Ούτε απέξω δεν θα περάσει. Με Μίτσελ θα βολευτείς. Και πολύς σου είναι δηλαδή.

Ο Μίτσελ. Να το πούμε κι αυτό. Τέρμα κυρίως, ο πλέον αξιοπρεπής προπονητής. Και μόνο σχετικά μπορεί να σου βρει κανείς από την παρουσία του στο λιμάνι στην προηγούμενη θητεία του. Σαν άνθρωπος μιλάμε, σαν άτομο τι εξέπεμπε. Αλλά και σαν ποδοσφαιριστής στην Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν ηγέτης από τους λίγους. Μπαλαδόρος, αρχοντικός, καθοδηγούσε όλη την ομάδα μαζί με τον Μπουτραγκένιο μέσα στο γήπεδο. Σαν προπονητής όμως;

Ας μην σταθούμε στο ότι έχει μείνει ένα χρόνο άνεργος μετά την απόλυση του από την Χετάφε. Ούτε στο ότι η συνολική εικόνα του Ολυμπιακού στο προηγούμενο πέρασμα του ήταν μετριότατη. Ας μείνουμε στο ότι αυτή τη φορά δεν έχει ούτε το 100-0 που λένε κάποιες κακές γλώσσες ότι είχε τότε ο Ολυμπιακός, ούτε και θα έχει καταστρώσει πλάνα με δικά του υλικά ο Μίτσελ. Και ότι θα κριθεί αμέσως, δεν θα έχει καμία πίστωση χρόνου, διότι ο Ολυμπιακός ήδη είναι πολύ πίσω από την κορυφή για τα δεδομένα του. Και με την πίεση δεν έχει δείξει να τα πηγαίνει καλά ο Ισπανός. Μένει να δούμε αν θα βγάλει τη σεζόν, γιατί με τη διακοπάρα λόγω Μουντιάλ, τη χρονιά, ε, του κερατά, θα την βγάλει!

email > info@tipsmaker.net