Ανανέωσε για δύο χρόνια…

Κόντεψε μήνας από όταν συζητούσαμε σε αυτή ακριβώς εδώ τη γωνιά το θέμα Μέσι-Μπαρτσα. Και πήρα θέση ολοφάνερα ΚΟΝΤΡΑ στην παραμονή του Αργεντίνου στους μπλαουγκράνα. “Σε μία απεγνωσμένη κίνηση διοικητικής επιβίωσης ο Μπαρτομέου τον κράτησε τον Μέσι, αυτός ξανάβαλε τα μπλαουγκράνα που είχε πει πως δεν τα ξαναφοράει και η ζωή συνεχίστηκε. Συνεχίστηκε όμως στα αλήθεια;” Αυτό ήταν το κεντρικό ερώτημα που πλέον υπό το πρίσμα των εξελίξεων των τελευταίων ημερών έχει και απάντηση. Κακώς κάκιστα κράτησε ο Μπαρτομεου το Μέσι στην ομάδα και το μόνο που κατάφερε είναι να καθυστερήσει κατά ένα χρόνο την αναγέννηση και την απαγκίστρωση από την εμφανώς βαριά κληρονομιά που αφήνει “η εποχή των κοντών”. Και πλέον ο Μπαρτομέου αποτελεί εδώ και κοτά ένα μήνα παρελθόν από το θώκο, αλλά οι λάθος αποφάσεις του θα κατατρύχουν την Μπαρτσελόνα ως το τέλος της σεζόν τουλάχιστον.

Αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων πως ο Μέσι έπρεπε να έχει φύγει με τα μπούνια το καλοκαίρι και η απόφαση του Μπαρτομέου ήταν καταστροφική. Η παρουσία του αγωνιστικά; Δεν μπορεί να είναι κακός, ασφαλώς. Μέσι είναι. Αλλά με βάσει το τι μπορεί να προσφέρει, τι χώρο καταλαβαίνει ο φάκελός τους στο ερμάριο του κυανέρυθρου μπάτζετ; Το κλάσμα των δύο παραγόντων δεν είναι εκθετικά θετικό όπως τις προηγούμενες. Είναι απόλυτα χαρακτηριστική η ατάκα εργαζόμενου της Μπάρτσα, όπως τη μεταφέρει στο περιοδικό “FourFourTwo” και δεν κρύβει ότι: “Σοκαριστήκαμε όταν ακούσαμε ότι θα έμενε. Για να τα καταφέρει η ομάδα έπρεπε να γίνουν μεγάλες περικοπές, απλά για να του πληρώνουμε τους μισθούς! Τον αγαπάμε, τον τιμάμε για όσα έχει κάνει για την ομάδα, όμως αγαπάμε και τις οικογένειές μας και πρέπει να τις ζήσουμε”.

Πλέον ο Λίο που έμεινε με το στανιό είναι ωσεί παρών και απειλεί ξανά ανοιχτά ότι θα φύγει, χαλάει το κλίμα των Καταλανών με δηλώσεις όπως τις προχθεσινές: «Έχω κουραστεί να είμαι πάντα το πρόβλημα για όλα στην Μπάρτσα. Συν τοις άλλοις, μετά από 15 ώρες πτήσης, πέφτω πάνω στην Εφορία». Και αυτή τη φορά κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Μπαρτομέου φταίει, απλά διότι ο Μπαρτομέου αποτελεί παρελθόν εδώ και 20 μέρες!

Τα πράγματα είναι απλά. Ο Μέσι έχει τελειώσει από το Καμπ Νου. Και όσο νωρίτερα το πάρουν απόφαση οι άνθρωποι της Μπάρτσα, τόσο το καλύτερο για το κλαμπ. Γιατί όπως έλεγε κι ο “Ρίνγκο” (ένας είναι), “το μοναστήρι να ‘ναι καλά”. Και λυτρωτής υπάρχει. Ο Πεπ Γκουραντιόλα ανανέωσε προ ημερών στη Σίτι και τα ρεπορτάζ από το “Εμιρεϊτς” λένε πως οι Πετρελαιάδες ετοιμάζουν πρόταση μαμούθ το Γενάρη. Η πώλησή του θα είναι και για την Μπαρτσελόνα ωφέλιμη. Mία win-win κατάσταση. Και τώρα δεν υπάρχει ο Μπαρτομέου με τη βλακώδη  στρατηγική του να σκαλώσει το ντηλ. Ο Μέσι θα …τζάσει και όλοι θα είναι ευτυχισμένοι.

email > info@tipsmaker.net