Ας είμεθα σοβαροί …

Από την πρώτη στιγμή της έκδοσης της απόφασης του CAS για επιστροφή των 7 βαθμών στον ΠΑΟΚ και επανεκδίκαση της υπόθεσης συνιδιοκτησίας με την Ξάνθη στην ουσία της από την Εφέσεων της ΕΠΟ, ήταν ξεκάθαρο πως η Ξάνθη θα παλέψει να της επιστραφούν επίσης οι βαθμοί. Είναι τρελό να έχεις δύο κατηγορούμενους σε μία υπόθεση, ο ένας να έχει πάει 10 χρόνια φυλακή κι ο άλλος να πετάει γαρίφαλα στο Ρέμο, πώς θα γίνει. Ο ΠΑΟΚ χωρίς -7 και η Ξάνθη με -7 κατηγορούμενοι γαι την ίδια υπόθεση. Αστειότητες…

Αυτό που θα περίμενε κάθε νοήμων άνθρωπας, η Ξάνθη το έπραξε. Εστειλε μια ωραία επιστολή στη Σούπερ Λιγκ. Και δεν ζητάει να της επιστραφούν οι βαθμοί. Οχι. Κυρία η Ξάνθη. Και μάγκες οι διοικούντες την ομάδα. Ζητάνε το αυτονόητο και το λογικό! Να μην προχωρήσει η Σούπερ Λίγκα στην επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Οχι, τουλάχιστον, έως ότου υπάρξει έκδοση τελικής απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων. Διότι η απόφαση που θα εκδοθεί θα επηρεάσει τη τελική βαθμολογική κατάταξη. Λογικό.

Και η Ξάνθη στηρίζει το αίτημά της στον ΚΑΠ. Ο οποιος ΚΑΠ αναφέρει ότι εφόσον εκκρεμεί απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων που επηρεάζει τη βαθμολογία και τις θέσεις εξόδου στην Ευρώπη ή υποβιβασμού, αυτή δεν μπορεί να επικυρωθεί. Οχι έως ότου υπάρξει απόφαση. Και αυτό έρχεται σε αντίθεση με κάτι κουβέντες που ακούστηκαν. Με όσους μιλάνε για πιθανή αφαίρεση βαθμών (αν προκύψει ενοχή και αποφασιστεί κάτι τέτοιο) να ισχύσει από του χρόνου. Ποιού χρόνου; Οτι δηλαδή ακόμα κι αν υπάρξουν ενοχές, ο ΠΑΟΚ θα έχει -7 του χρόνου και η Ξάνθη θα πέσει φέτος; Ας είμεθα σοβαροί.

Και έρχεται και ο Πανιώνιος να σε τρελάνει. Τι ζητάει; Ο Πανιώνιος ως έχων έννομο συμφέρον -παλεύει κι αυτός για τη σωτηρία- ζητά η τιμωρία της Ξάνθης να παραμείνει. Και έκανε επίσημη καταγγελία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Στην έωλη ΕΕΑ που την έχουν αδειάσει από την ΑΘήνα μέχρι τη Γενεύη οι πάντες και γελάνε μαζί της τα τσιμέντα. Και όχι μόνο ζητάνε από την της πλάκας επιτροπή να μην αρθεί η τιμωρία της Ξανθης, αλλά οι κυανέρυθροι ζητούν  και να τιμωρηθεί περαιτέρω η Ξάνθη! Με την αιτιολογία ότι δεν άλλαξε το ιδιοκτησιακό της καθεστώς!

Εντάξει, εδώ μιλάμε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Για υπόθεση που δεν έχει εκδικαστεί καν και τώρα στην πεταει σαν πατσαβούρα στα μούτρα η ευρωπαϊκη δικαιοσύνη να την κρίνεις, έρχεσαι και ζητάς όχι να μείνει η τιμωρία που κακώς επιβλήθηκε. Οχι. Ζητάς και παραπάνω τιμωρία. να αφαιρέσουμε από την Ξάνθη ξερωγώ ακόμα 5 πόντους; Ακόμα 7; Αντε και τους αφαιρέσαμε. Και έπεσε η Ξάνθη πριν γίνει η τελευταία αγωνιστική. Και βγήκε και πανηγύρισες στην πλατεία (μία είναι η Πλατεία). Οταν αποφανθεί η Εφέσεων; Αν πει (το πιθανότερο αν όχι βέβαιο) “ποια συνιδιοκτησία, της πλάκας η εισήγηση και καμία σύνδεση δεν αποδεικνύεται νομικά” και αθώωσει τις ομάδες, η Ξάνθη πόσους βαθμούς θα πάρει πίσω; Τους 7, τους 14; Και από ποιο πρωτάθλημα; Από φέτος; Από του χρόνου; Και αν κανείς δεν υποβιβαστεί, όπως πάει το πράμα με τις αναδιαρθρώσεις; Βρήκαμε πρωταθλήτρια 2021…

email > info@tipsmaker.net