Αστείες ατραπους….

Έπαιξε τσαμπιονς λιγκ, λέει, ο Ολυμπιακός. Και όπως καλά τα διάβασες σε αυτή τη γωνια και τούτο δω το εντιτοριαλ, ήταν άνετοιμος  και αποκλείστηκε. Και θα στο ξαναπώ. Μήνα Οκτώβριο αν παίξουν 10 φορές Μακαμπι Χαιφα και Ολυμπιακός, θα περάσει ο πρωταθλητής Ελλάδας τις 10. Όχι τις 9, και τις 10. Μα με ποιότητα, μα με εμπειρία, μα με κεκτημένη ταχύτητα και τον κόσμο να σπρώχνει, θα περάσει. Τον Ιούλιο ομως; Τα ειπαμε.

Κι έρχεται η ΟΥΕΦΑ με την κλήρωση της για γιουροπα και κονφερενς και στα κάνει όλα ωπα. Αν περάσει ο Ολυμπιακός, λέει, στα πλέι οφ για το γιουροπα η το κονφερενς θα αντιμετωπισει Τρναβα η Χαιφα. Το απόλυτο ινσεψιο δηλαδή. Να καλείσαι να αποκλισεις με φόντο τον όμιλο, την ομάδα που σε απέκλεισε στον δεύτερο προκριματικό. Τόσο σκατά τα έχει κάνει η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αρχή. Δεν υπάρχει όμοια γελοιότητα από το να καλείται μία ομάδα Να κερδίσει μία ευρωπαΐκή θέση μετά από ένα χρόνο αγώνων και αυτή η μία ευρωπαΐκή θέση να αποδεικνύει διότι είναι τελικά δύο ή και τρεις. Η λογική του να παραμένουν όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι ισχυροι η οι περίπου ισχυροι, εχει οδηγήσει σε αστείες ατραπούς την ευρωπαΐκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Και το χειρότερο είναι, ότι για να πετύχει αυτόν τον στόχο, χρησιμοποίησε ως όχημα της λιγότερο ισχυρές ομάδες. Είπε κάποτε ότι θα επιδιώξει να δώσει περισσότερα παιχνίδια στις λιγότερο ισχυρές ομάδες, όμως αυτοί που επωφελούνται από όλη αυτήν την ιστορία δεν είναι η Ελσίνκι, η Μιτρόβιτσα, η Σπαρτάκ Σοφια και η Μποτοσάνι, Αλλά οι λιγότερο καλές μεταξύ των μεγάλων ομάδες. Που δεν έχουν το επίπεδο Να πρωταγωνιστήσουν στα νοκάουτ του τσάμπιονς league ή ακόμα και του γιουρόπα league και καταλήγουν να σφετερίζονται τις θέσεις που ντεμέκ προορίζονταν για τους ανίσχυρους. Και βλέπεις τις Ρομά, Γαλατασαράι, Σπόρτινγκ Λισαβόνας η και άλλες ομάδες επιπέδου τσάμπιονς league να είναι αυτές που διεκδικούν τα τρόπαια και τις διακρίσεις στο Κόνφερενς.Ή κατά αντιστοιχία με το φετινό παράδειγμα του ολυμπιακού να αποκλείεται από την Μακάμπι Χάιφα, να έχει όμως τη δυνατότητα να την αποκλείσει την ίδια ομάδα για να μπει σε όμιλο όχι τσαμπιονς λιγκ αυτή τη φορά, αλλα του γιουροπα η πιθανόν και του κονφερενς. Το οποίο έχει γίνει ουσιαστικά ο απόπατος της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και της…υπολοχαγού της.

email > info@tipsmaker.net