Big-4

Το… Big-4 λοιπόν, των ευρωπαϊκών Λιγκών έφτασε ή πρόκειται να φτάσει μέχρι την 1η Αυγούστου στο τέλος της διαδρομής, ευτυχώς χωρίς περισσότερα προβλήματα από όσα είχε να αντιμετωπίσει στην επανέναρξη της σεζόν. Βάσει λοιπόν των όσων έλαβαν υπόψη τους οι ιθύνοντες σε Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία, το ποδόσφαιρο θα επανέλθει επιτέλους και στην πιο «λαμπερή» του έκφανση.

Champions League και Europa League επανεκκινούν στις 5 και 6 Αυγούστου αντίστοιχα και ήδη η UEFA έχει καταστρώσει το υγειονομικό πλάνο – σε συνάρτηση με το ξεχωριστό πρωτόκολλο των κυβερνήσεων Πορτογαλίας και Γερμανίας- με όλες τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας για να μην διατρέξει κίνδυνο το πιο εναλλακτικό αποκορύφωμα της σεζόν που έχει βιώσει ο ποδοσφαιρικός κόσμος.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο που εξασφάλισε πρώτη η «MARCA», όλες οι ομάδες που πρόκειται να συμμετάσχουν στις δύο διοργανώσεις (ανάμεσά τους φυσικά και ο Ολυμπιακός), θα διαθέτουν και τον εξειδικευμένο ιατρικό επιβλέποντα. Το πρόσωπο αυτό θα δηλώνει παρών στην αποστολή της ομάδας καθ’ όλη την παραμονή της στο μέρος διεξαγωγής του Final-8 (Λισαβόνα για Champions League, Ντίσελντορφ-Κολωνία-Γκελζεκίρχεν-Ντούισμπουργκ για το Europa League) και θα έχει υπό την εποπτεία του όλα τα τεστ που διεξάγονται στα μέλη της ομάδας.

Αναφορικά με τους ελέγχους για τυχόν κρούσματα, τα μέλη του κάθε συλλόγου θα εξετάζονται μία φορά προτού ταξιδέψουν στην πόλη που είναι προγραμματισμένοι οι αγώνες τους και η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται την ημέρα των αναμετρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που μία ομάδα καταφτάσει είτε στην Πορτογαλία, είτε στη Γερμανία, δεν θα μπορεί να επιστρέψει πίσω στη βάση της για τον οποιοδήποτε λόγο, παρά μόνο όταν ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της.

Οι λεπτομέρειες του υγειονομικού πλάνου προβλέπουν μέχρι και τη διαφορά ώρας ανάμεσα στην άφιξη των αποστολών. Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια αρχή κατέστησε ξεκάθαρο πως θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 10λεπτη απόκλιση στην ώρα που φτάνει η κάθε μία αποστολή στο στάδιο για την αναμέτρηση.

Όσον αφορά τα γήπεδα και τους περιορισμούς, η UEFA θα τα χωρίσει σε τέσσερις ζώνες:

Η Ζώνη 1 (αποδυτήρια, πάγκοι, αγωνιστικός χώρος, κλπ) θα έχει μάξιμουμ όριο τα 120 άτομα, εκ των οποίων τα 90 θα αφορούν τα μέλη των δύο ομάδων.

Στη Ζώνη 2, που εμπεριέχει τους χώρους των τηλεοπτικών συνεργείων και εργαζομένων το όριο θα φτάνει τα 100 άτομα, ενώ η Ζώνη 3 θα προορίζεται αποκλειστικά για δημιοσογράφους/φωτογράφους και η Ζώνη 4 θα είναι οι περιοχές γύρω από το κάθε γήπεδο.

Εκτός αυτών, η UEFA ακολουθεί το παράδειγμα που δόθηκε στα επιμέρους ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σύμφωνα με το οποίο οι συνεντεύξεις Τύπου θα γίνονται μέσω διαδικτυακής κλήσης, οι flash συνεντεύξεις μετά τον αγώνα θα είναι ελάχιστες και κατ’ αρχήν του social-distancing, ενώ δεν θα υπάρχουν κάμερες στα αποδυτήρια των παικτών.

email > info@tipsmaker.net