Χίλια χρόνια …

Ο Ηρακλής, λένε κάποιοι, είναι η ομάδα για την οποία έχουν λόγο ύπαρξης οι κανονισμοί. ΟΚ, ακόμα και ο ΠΑΣ ή ο Παναθηναϊκός έχουν γίνει έρμαια του εκάστοτε συστήματος με μονοτιμωρίες (τιμωρίες που δόθηκαν μια φορά και μετά καταργήθηκε ο νόμος μην και την ξαναπατήσει άλλος), αλλά αυτό το κάζο του Ηρακλή δεν έχει ρε παιδί μου ανάλογο! Το κλαμπ, από τα πλέον ιστορικά στον ελληνικό αθλητισμό, είναι μια ανάσα από τη διάλυση για όλους του λάθος λόγους. Και παρότι η δικαίωση έχει φανεί πως είναι μια ανάσα από το να γίνει πραγματικότητα, το αίτημα του συλλόγου για αναθεώρηση της απόφασης που είχε διαλύσει την ομάδα, απορρίφθηκε και το σκεπτικό λέει ότι αυτό συνέβη διότι…  το αίτημα δεν το έκανε η διοίκηση του τότε συλλόγου, αλλά η μάνα του λόχου, ο ΓΣ Ηρακλής. Ούτε καν δηλαδή μπήκε ο δικαστής στην υπόθεση, απλά την απέρριψε γιατί δεν του έκανε κέφι το ποιος την υπέβαλε την έφεση. Τρομερά πράματα!

Ας μην κοροϊδευόμαστε, ο Ηρακλής βίωσε τις μεγαλύτερες αδικίες εδώ και… δεκαετίες, αλλά δεν διαλύθηκε προς απογοήτευση πολλών! Από τον υποβιβασμό του 1980 για… δωροδοκία και ενώ ο πρόεδρος του, ο αείμνηστος Κώστας Περτσινίδης, είχε αθωωθεί από πολιτικό δικαστήριο για την ίδια υπόθεση! Και το 2011 ξαναέπεσε ο γηραιός επειδή παρουσίασε “πλαστή” ασφαλιστική ενημερότητα, υποβιβάστηκε με άρθρο του ΚΑΠ που προέβλεπε πρόστιμο! Το δε 2017 έπεσε για το κακό του μπίζνες πλαν, για 3 εκ. ευρώ χρεη, με ψήφους άλλων ΠΑΕ που χρωστάνε και τις Μιχαλούς και ενώ ο Ηρακλής δεν πήρε καμία παράταση τακτοποίησης και ενώ παρουσίαζε βεβαιώσεις παικτών ότι πληρώθηκαν. Αποδείξεις που χαρακτηρίστηκαν εκπρόθεσμες. Για τυπικότητες δηλαδή! Και μετά, βέβαια, άλλαξε και ο κανονισμός αδειοδότησης. Αφού έπεσε ο Ηρακλής!

Γι αυτό λένε οι παροικούντες την ποδοσφαιρική Ιερουσαλήμ πως είναι ντροπή να μιλάνε κάποιοι για αδικίες, έχοντας ζήσει την εποχή του ανελέητου κυνηγιού κατά του Ηρακλή και το τι πέρασε όλα αυτά τα χρόνια.

Η δε δήλωση Παπαδόπουλου μετά το φιάσκο της απόφασης, ενδεικτική της πίκρας, της δίκαιης απογοήτευσης για τα τεκταινόμενα, από τον Παπαδόπουλο που ακόμα και να θέλει, είναι ολοφάνερο πως δεν τον αφήνουν! ”Η ανακοίνωση της απόφασης περί απόρριψης του δικαίου και ηθικού αιτήματος που υποβάλαμε στην ΕΠΟ μόνο θλίψη και οργή μπορεί να προκαλέσει σε μένα αλλά και σε όλους τους φίλους της ομάδας μας. Καλούμε το νέο υπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη, τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Καράογλου και την διοίκηση της ΕΠΟ να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες που είναι συνώνυμες με τον αφανισμό του ιστορικού Ηρακλή και να επανεξετάσουν με ρεαλισμό, ευαισθησία και μόνο κριτήριο την ηθική όλους τους λόγους που έφεραν την ομάδα μας στην δυσχερή αυτή θέση” είπε μεταξύ άλλων ο άνθρωπος που επιδιώκει να λύσει το γόρδιο δεσμό που τραβάει τον Ηρακλή στον πάτο της θάλασσας.

Η αλήθεια είναι μία και μοναδική. Ο Ηρακλής, είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι θα επιστρέψει. Είναι τέτοιο το μέγεθος που θα επιστρέψει ακόμα και ως φυσική κίνηση ενός τέτοιου ειδικού βάρους. Αλλά είναι δίκαιο, ηθικό και πρέπει να γίνεο πράξη, το να αναγνωριστεί θεσμικά η δολοφονία που επιχειρήθηκε στο κλαμπ και να επιστρέψει εκεί που έπρεπε να είναι. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο!

email > info@tipsmaker.net