Δεν αλλάζει ρότα …

Όταν η Αρσεναλ αποφάσισε να δώσει τα ηνία στον Αρτέτα ένα χρόνο πριν, ήταν 10η στη βαθμολογία και το -7 από την τετράδα του Τσάμπιον Λιγκ. Σήμερα, ένα χρόνο μετά και με τον Ισπανό να έχει κάτσει στην κέντα του covid ασφαλώς, οι “κανονιέρηδες” είναι στην 15η θέση και στο -10 από τον τέταρτο! Αυτό, βελτίωση, δεν το λες! Μολαταύτα, ο άλλοτε άσος της Αρσεναλ και της Εβερτον μεταξύ άλλων, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της διοίκησης των Λονδρέζων.

Ο τεχνικός διευθυντής Εντου δεν άφησε λεπτό να αμφιβάλει κανείς για την στήριξη στον Αρτέτα, εκεί έχει ποντάρει προπονητικά η Αρσεναλ και δεν θα αλλάξει εύκολα ρότα. Και όχι επειδή ήδη ο Αρτέτα έχει φέρει “Ασήμι” στο “Εμιρεϊτς” με τον περσινό κύπελλο, ούτε διότι είναι ακόμα νωρίς και μόνο λίγες νίκες χωρίζουν την Αρσεναλ από τις θέσεις της Ευρώπης. Απλά διότι ξέρουν καλά στο Λονδίνο πως οι τελευταίοι 12 μήνες ήταν ικανοί να διαλύσουν κάθε κλαμπ, μολαταύτα η Αρσεναλ αν και δεν είναι ξανά διεκδικήτρια τίτλου, πήρε ένα κύπελλο και έχει πρόγραμμα να γίνει μεθοδικά αυτή που ήταν. Επιπλέον η απόδοση της Αρσεναλ δεν είναι ευθεία γραμμή. Εχει διακυμάνσεις. Ανεβάσματα και μεταπτώσεις. Αλλά η εικόνα ποδοσφαιρικής ευφυϊας που βγαίνουν κατά διαστήματα στο παιχνίδι της, ε, αφήνουν υποσχέσεις όσο να πει κανείς…

Οι σχέσεις Εντου-Αετέτα παραμένουν άριστες και τίποτα δεν τον κουνά το Ισπανό. Και αν ποντάραμε κάπου είναι στο ότι θα βελτιωθεί μακράν η Αρσεναλ και ο Αρτέτα θα μακροημερεύει στο Λονδίνο. Μένει να αποδειχθεί.

Όπως αποδεικνύεται σε πολλές, πάμπολλες περιπτώσεις πως οι αλλαγές προπονητή δεν βοηθανε πάντα. Τουναντίον. Κλασσικό παράδειγμα η Σάλκε. όπου η ίσως βεβιασμένη- αλλαγή του Ντέιβ Βάγκνερ με τον Μπάουμ το Σεπτέμβριο δεν αποδείχθηκε ακριβώς σοφή κίνηση. ΟΚ, ο Βάγκνερ είχε κάνει οικτρό ξεκίνημα, αλλά για κοίτα που βγήκε η φάση με τον αντικαταστάτη του. Στα 10 ματς αντίο και ο Μπάουμ και μένει η Σάλκε σύξυλη να αναζητά τον τρίτο της μάνατζερ σε ένα τρίμηνο.

Και ποιος θα είναι ο “τυχερός”; Μα ασφαλώς ο ένας, ο μοναδικός “Τάκης Λεμονής” της Σάλκε. Ο Χουμπ Στέφενς, άνθρωπος του κλαμπ και τέσσερις φορές προπονητής της ομάδας στο παρελθόν. Και ο προπονητής με τον οποίο κατέκτησε πίσω στο μακρινό πια 1997 το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Και μολονότι είχε υποσχεθεί να μην γυρίσει ξανά, δεν άντεξε. “Η καρδιά μου είναι μπλε” ειπε και επέστρεψε για να παίξει ξανά το ρόλο του “από μηχανής Θεού” όως το Μάρτιο του 2019. Που αντικατέστησε το Τεντέσκο στη Σάλκε και την έσωσε, με κορωνίδα της προσπάθειας το επιβλητικό 4-2 ε την Ντόρτμουντ στο ντέρμπι του Ρουρ!

Η Αρσεναλ πιστεύει και στηρίζει τον Αρτέτα. Η Σάλκε άλλαξε τρίτο προσωπο στον πάγκο και ελπίζει τα χειρότερα να τα αποφύγει ο έμπειρος Στέφενς και να μην κάνει νέο αρνητικό ρεκόρ 31 αγώνων δίχως νίκη (έχιε ήδη 28). Ποιος θα πετύχει το στόχο του;

email > info@tipsmaker.net