Δεν παίζεται μπάλα …

Αναβολές επί αναβολών σε όλη την Ευρώπη, Μπάλα δεν παίζεται πλήρως και χωρίς προβλήματα πουθενά. Από χιονιάδες που κλείνουν το ένα γήπεδο μετά το άλλο, μέχρι ασταμάτητες βροχοπτώσεις που μετατρέπουν τα γήπεδα σε λασπόλουτρα. Σε πίστες μότοκρος και βάλτους. Και επιπλέον έρχεται και η μετάλλαξη “Ο” να μολύνει με κορωνοϊό δίκαιους και άδικους και να αναβάλει για υγειονομικούς λόγους ολόκληρες κατηγορίες. Είναι χαρακτηριστικό, στη Γερμανία πριν από 15 μέρες έσκασαν 50-100 κρούσματα και καπάκι ένα χιονιάς που έκλεισε μαζεμένα 20-30 γήπεδα. Και ήρθε η Γερμανική ομοσπονδία και έστειλε σινιάλο σε όλες τις ερασιχτενικές κατηγορίες (πάνω από 15-20 και εμπλεκόμενες περισσότερες από 200 ομάδες) να ματαιώσουν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Και να επιστρέψουν απευθείας μετά τις γιορτές, να κάνουν τη διακοπή από μηνιαία, σχεδόν διμηνιαία!

Απορεί κανείς πώς θα βγουν τα προγράμματα υπ αυτές τις συνθήκες. Δεν μιλάμε για μια κανονική 100% σεζόν, αλλά για μία χρονιά που προηγείται της πλήρους ανατροπής της κανονικότητας. Αυτό, διότι υπενθυμίζεται πως την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα έχουμε μία αρκετά μεγάλη διακοπή σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου. Λόγω, φυσικά, του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το χειμώνα του 2022 στο Κατάρ. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει τα πρωταθλήματα να διακοπούν τουλάχιστον 20 μέρες νωρίτερα και να επαναρχίσουν, σταδιακά φυσικά, από έναν έως δύο μήνες αργότερα. Κάτι το οποίο κάνει την πρόωρη έναρξη των πρωταθλημάτων της ερχόμενης περιόδου παραπάνω από ανάγκαία. Είναι πλέον ζωτικής σημασίας θέμα να μην υπάρξει καθυστέρηση στην έναρξη των πρωταθλημάτων του 2022 – 23 διότι σε κάθε άλλη περίπτωση όλο το πρόγραμμα της τριετίας είναι δυνατόν όχι απλά να ανατραπεί, αλλά να καταστραφεί!

Τι θέλω να πω; Φέτος τα πρωταθλήματα θα πρέπει να ολοκληρωθούν σωστά έγκαιρα και χωρίς καθυστερήσεις όπως πέρσι η πρόπερσι. Δεν γίνεται να φτάσουμε Ιούνιο και Ιούλιο για να παίζεται ακόμα ποδόσφαιρο. Καθώς είναι προφανές ότι σε τέτοια περίπτωση είναι απίθανη η έναρξη πρωταθλημάτων μέσα και τέλη Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου. Ή τουλάχιστον είναι απίθανη η έναρξη των πρωταθλημάτων τότε, εκτός αν αποφασιστεί να διακυβευτεί υγεία και η σωματική ακυρότητα των ποδοσφαιριστών που θα παίξουν μπάλα στο Μουντιάλ. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι αν δεν βρεθούν έγκαιρα ημερομηνίες για να ολοκληρωθεί φέτος κάθε πρωτάθλημα στην ώρα του ή περίπου στην ώρα του, τότε μπαίνει βόμβα στα θεμέλια της υγείας των ποδοσφαιριστών ή και του ίδιου του Μουντιάλ του 2022. Το οποίο θα γίνει σίγουρα, αλλά πώς θα γίνει; Αλλη κουβέντα αυτή. 

Γι’ αυτό και όταν θα βλέπεις από δω και πέρα “Αναβολή” σε κάθε παιχνίδι ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μικρότερου ή μεγαλύτερου, το μυαλό σου να πηγαίνει απευθείας σε ένα πράγμα: Αν συνεχίσουμε έτσι, αδέρφια, καληνύχτα Μουντιάλ, καληνύχτα Μαργαρίτα…

email > info@tipsmaker.net