Δίχως ανάσα …

Άλλαξε ο χρόνος και ξαφνικά η δυστυχία και η μιζέρια για όλα όσα έχουμε περάσει, εξαφανίστηκε. Οχι για πολύ, για μια μέρα. Και μετά η τηλεόραση, οι ειδήσεις, σε επιστρέφουν αυτοστιγμής στην πραγματικότητα, σε εντατικοποίηση του εγκλεισμού. Σε αυστηρά μέτρα γιατί αν δεν έχεις τα φράγκα να πας Ντουμπάι όπως οι Κωστόπουλοι και οι λινάτσες που τρώγανε επί χρόνια φράγκα εργαζομένων, τότε πρέπει να κλειστείς μέχρι να ψοφήσει κάθε ίχνος αντίδρασης. Και μόνη σου διέξοδος η μπάλα, η ευρωπαϊκή μπάλα, έτσι; Οχι ελληνική. Γιατί είπαμε, η ελληνική μπάλα κολλάει. Τα ταξίδια στο Ντουμπάι δεν κολλάνε.

Και από ευρωπαϊκή μπάλα έχεις πολύ πράμα Ναδεις φέτος. Ορεξη να έχεις και καλό κριτήριο, να μπορεί να ξεχωρίσεις τι αξίζει και τι όχι. Γιατί θα παίζουν κάθε τρεις μέρες ματς από τώρα και ως τα τέλη Μάη.  Ωστε να προλάβουν να τελειώσουν όλα τα πρωταθλήματα και σε 15 μέρες να φύγουν οι παίκτες να πάνε στις εθνικές. Α, δεν το ήξερες; τέτοια είναι φέτος η φτιάξη. Αυτό που γινόταν στο παρελθόν, με ένα μήνα διάλειμμα πριν τη μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση, αυτό που πήγε να περάσει η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ με 1,5 μήνα περιθώριο μεταξύ πρωταθλημάτων και εθνικών τουρνουά, φέτος πάει περίπατο.

Είναι τέτοιο το πρόγραμμα, τόσο σφιχτό από την αργή εκκίνηση πρωταθλημάτων ελέω covid19, αλλά και διότι ακολουθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες. Και υπάρχει φυσικά και η προσπάθεια επιστροφής σε μια “α” κανονικότητα με έναρξη πρωταθλημάτων του χρόνου σε λoγικές ημερομηνίες. Και για να ερθει να στρώσει όλο αυτό, το σώτο θα το φάνε οι παίκτες. Που θα τρέχουν ως τις 23 Μάη για τα πρωταθλήματα και τα κύπελλά τους. Και δίχως ανάσα ή προετοιμασία, θα μπουν σε 15 μέρες στα γήπεδα ξανά με τις εθνικές για το εξ αναβολής Euro 2020 που θα γίνει τον Ιούνιο του 2021.

Δεν έχεις λόγο να περιμένεις φέτος να δεις σοβαρό Euro και θέαμα. Τα Under θα πάνε γόνα και οι εκπλήξεις καραδοκούν. Μην σου φανεί περίεργο αν ομάδες με χαμηλή αξιολόγηση για διάκριση κάνουν το κάτι παραπάνω. Σουηδοί και Φινλανδοί, ας πούμε, θα έχουν στα ρόστερ κάμποσους παίκτες που ήδη είναι σε διακοπές και όταν θα παίζεται το Euro θα έρχονται από προετοιμασία και 2-3 μήνες αγώνες για το πρωτάθλημα. Σε φουλ φόρμα δηλαδή, τη στιγμή που ο Αγγλος και ο Ιταλός, ποιοτικά άλλου επιπέδου παίκτης, θα έχει στα πόδια του 8-9 μήνες σερί αγωνιστικών υποχρεώσεων σε υψηλό επίπεδο.

Αν οι ομοσπονδιακοί των “μικρότερων” δυνάμεων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου εκμεταλλευτούν το αβαντάζ που τους δίνεται, αυτό το Euro μπορεί να μείνει στην ιστορία. Θες να σου θυμίσω πότε ήταν η τελευταία φορά που μια ξεκούραστη ομάδα, αναπληρωματικών στους συλλόγους τους παικτών, έπαιξε με σύστημα καταστροφής του παιχνιδιού των ανώτερων αντιπάλων; Χμ, ήταν στην Πορτογαλία το 2004. Το αποτέλεσμα, το θυμάστε…

email > info@tipsmaker.net