Είναι γεγονός …

Δύο γεγονότα ήταν αυτά τα οποία συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον του ελληνικού ποδοσφαιρικού κοινού. Και δεν θα μπορούσε να είναι άλλα από αυτά τα δύο κυρίαρχα γεγονότα, δεν γίνεται να επισκιάσει αυτές τις ειδήσεις οτιδήποτε άλλο κι αν έγινε τις περασμένες 5-6 μέρες στον ελληνικό αθλητικό – ποδοσφαιρικό χώρο. Το ένα ασφαλώς είναι τα εγκαίνια αλλά και το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ στο νέο γήπεδο της. Η αναβίωση, δηλαδή, της Νέας Φιλαδέλφειας. Και το άλλο προφανώς και είναι το δεύτερο μεγάλο τρίποντο του Παναθηναϊκού με ανατροπή. Που βρέθηκε ξανά, αυτή τη φορά εκτός έδρας, να χάνει σε ντέρμπι και όμως το γύρισε. Μέσα στην Τούμπα, μάλιστα, ούτε απέναντι σε μικρομεσαίο αντίπαλο ούτε σε παρηκμασμένο.

Ανοίξτε τώρα λογαριασμό στην νέα συνδρομητική version του Tipsmaker !

Και πιάνοντας το νήμα από αυτό ακριβώς το σημείο, θα πρέπει να σημειωθεί πως έχουμε ξαναπεί από το μήνα Αύγουστο κιόλας ότι ο Παναθηναϊκός ο φετινός δεν μπορεί παρά να είναι αν όχι το φαβορί, σίγουρα ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και δεν είναι μόνο ότι οι ομάδες που τα προηγούμενα χρόνια πρωταγωνίστησαν δεν έχουν ακόμα πείσει για την αγωνιστική τους δυναμική. Είναι και ότι η ίδια η ομάδα του Γιοβάνοβιτς βγάζει μία σιγουριά, αποπνέει έναν αέρα ομάδας πρωταθλητισμού όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία 15 χρόνια. Έστω τα τελευταία 12 χρόνια. 

Κλειστε θέση διαρκειας στο κορυφαίο σαιτ προγνωστικων ποδοσφαίρου !

Διότι από το ταμπλό του 2010 σίγουρα δεν έχουμε δει καλύτερο Παναθηναϊκό. Που τότε, να τα λέμε κι αυτά, χρειάστηκε η ομάδα του Πατέρα και μερικά φαλτσοσφυρίγματά για να μπορέσει να πατήσει γερά στα πόδια της. Το σημερινό τριφύλλι δεν χρειάζεται κανενός είδους σπρώξιμο, παίρνει τις νίκες σπαθένια. Αντρίκια. Και οι μπούρδες για τα δύο πέναλτι της Τούμπας όχι απλά δεν στέκουν, αλλά θάφτηκαν τόσο από τον σοβαρό όσο και από τον οπαδικό Τύπο του ΠΑΟΚ. Διότι δεν στέκουν ούτε καν σε καφενιακή κουβέντα. Ήταν πεντακάθαρες φάσεις και σωστά τις έκρινε το VAR.

Κανε την επιλογή σου … αύξησε τα κέρδη σου !

Και είπαμε, το δεύτερο μεγάλο γεγονός των προηγούμενων ημερών ήταν το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Η οποία πλέον αγωνίζεται σε ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο, το οποίο είναι ιδιαίτερα καλοφτιαγμένο ακουστικά και ξανά γίνεται αυτό που θα ήθελε κάθε ομάδα ποδοσφαιρική να έχεις στη φαρέτρα της. Ενα όπλο, ένα βέλος, ένας 12ος παίκτης.

Πρέπει να είσαι ποδοσφαιρικά αναλφάβητος για να μην έχεις αισθανθεί έστω ένα ελαφρύ ρίγος βλέποντας τα εγκαίνια αλλά και το πρώτο ματς της ΑΕΚ στην νέα έδρα της, στην ξαναχτισμένη από τα μπετά της Νέα Φιλαδέλφεια. Σοβαρός φίλαθλος που έχει επισκεφθεί έστω και ως φιλοξενούμενος τη Νέα Φιλαδέλφεια δεν μπορεί να μην συγκινήθηκε βλέποντας τόσες δεκάδες χιλιάδες κόσμο να κλαίει από συγκίνηση που επιστρέφει η ομάδα τους σε ιδιόκτητη έδρα εκεί ακριβώς όπου έχει δοξαστεί.

Όπως ακριβώς θα πρέπει να γίνει δύο ακόμα φορές τα επόμενα χρόνια. Διότι μην ξεχνάμε ότι τόσο Παναθηναϊκός, όσο και ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ βεβαίως, είναι οι αδικημένοι της ποδοσφαιρικής ιστορίας. Και θα πρέπει αυτή η αδικία θα συνδράμει το κράτος για να διορθωθεί. Τόσο η νέα λεωφόρος (ή έστω ο Βοτανικός), όσο και η νέα Τούμπα, θα πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητες των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, όπως και των αθλητικών. Και όχι μόνο για λόγους ισονομίας και ίσων αποστάσεων του κράτους από τα κλαμπ, αλλά και για λόγους ασφαλείας, για λόγους ανάπτυξης και αισθητικής των περιοχών όπου προορίζονται για ανέγερση η ανακαίνιση των εν λόγω γηπέδων.

email > info@tipsmaker.net