Ελέω Μουντιάλ …

Ξεκίνησε κιόλας η νέα ευρωπαΐκή σεζόν για τις ομάδες. Μιλάμε για το τσάμπιονς league και το Κόνφερενς league ουσιαστικά αφού το Europa δεν έχει μπει ακόμα το νερό στο αυλάκι και θα ξεκινήσει αργότερα. Φυσικά δεν μιλάμε για την κυρία διοργάνωση αλλα για της προκριματικής φάσης, αυτής που είναι οι αγαπημένες του κάθε στοιχηματζή.

Δεν μπορεί να ασχολείσαι με το κουμάρι και να μη γουστάρεις αυτές τις πρώιμες φάσεις των ευρωπαϊκών κυπέλλων. Τώρα, δηλαδή, που παίζουν τα λιμά μεταξύ τους, ομάδες που ως μεγαλύτερη τους διάκριση έχουν να περάσουν ένα -δύο γύρους, μία- δύο ομάδες επιπέδου Μάλτας, Λιχτενστάιν, Ανδόρας ή και δεν ξέρω εγώ ποια άλλη χώρα της ευρωπαΐκής ποδοσφαιρικής άγονης γραμμής.

Σε αυτό το επίπεδο τα κλαμπ ξέρουν ποιες είναι οι δυνατότητες τους. Ότι δεν μπορούν να ελπίζουν παρά σε μερικές εκατοντάδες εισιτήρια παραπάνω. Διότι είναι κι αυτό το πρόβλημα. Διεξάγονται σε τέτοια εποχή αυτά τα παιχνίδια, που ο πολύς ο κόσμος λείπει σε διακοπές. Ή θέλει να λείψει σε διακοπές. Που σημαίνει ότι το παραπάνω έξοδο για ένα ευρωπαϊκό ματς μπορεί και να είναι περιττό όταν ετοιμάζεσαι να φύγεις. Η μπορεί και να σου χαλάει τον προγραμματισμό εσένα του Σκανδιναβού, που δεν περίμενες ότι η ομάδα της γραφικής κωμόπολης στην οποία ζεις θα κληρωνόταν να παίξει εντός έδρας αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή που εσύ έχεις κανονίσει ταξιδάκι στην Αδριατική οι διακοπές στο Αιγαιο.

Γι’ αυτό και το στοίχημα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σε αυτές τις πρώιμες φάσεις. Οι κακές γλώσσες θα έλεγαν ότι αυτό συμβαίνει επειδή μία πονηρή διοίκηση ενός μικρότερου βεληνεκούς τριτοκλασάτου και τεταρτοκλασάτου ευρωπαϊκού κλαμπ, θα προτιμούσε να “επενδύσει” στις αγορές χρήματος της νοτιοανατολικής Ασίας την έκβαση του αγώνα της, παρά να επιδιώξει μια παραπάνω πρόκριση και 2.000 εισιτήρια περισσότερα (βγάλε φόρους, βγάλε έξοδα). Που κι αυτή τελικά μπορεί να μην επιτευχθεί. Αλλα είπαμε, αυτά τα λένε οι κακές γλώσσες…

Σε κάθε περίπτωση αυτές οι φάσεις έχουν το ενδιαφέρον τους. Ειδικά σε μια τέτοια χρονιά που όλα θα είναι πιο πιεσμένα, ελέω Μουντιάλ. Γιατί μην ξεχνάς. Φέτος έχει μουντιάλ. Μέσα στο καταχείμωνο. Και “στριμώχνει” όλες τις άλλες διοργανώσεις, τόσο που ίσως και να τις καθιστά αχρείαστες, διαθέσιμες για…σνομπάρισμα.

email > info@tipsmaker.net