Ελέω πανδημίας…

Και κάπως έτσι, με τον πιο επίσημο τρόπο, ο αθλητισμός στην Ελλάδα μπαίνει σε γύψο. Τι γύψο; Σε μπότες από μπετό. Και όταν λέμε μπότες μπετένιες, εννοούμε αυτές όταν τσιμεντάριζε τα πόδια ενός αντίπαλου, ενός μάρτυρα, ενός “εχθρού” η μαφία. και τον αμόλαγε σε λιμάνια και μαρίνες. και η μπότα η μπετένια γινόταν το βαρίδι να τον κρατάει τον καθένα στο υγρό του τάφο. Σε μπότα μπετένια λοιπόν ο αθλητισμός στην Ελλάδα δια στόματος Πέτσα.  Και όταν λέμε “Πέτσας” μιλάμε για ό,τι πιο χυδαίο έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα ως κυβερνητικός εκπρόσωπος εδώ και δεκαετίες. Κλασική περίπτωση χαρτογιακά του κομματικού σωλήνα που δεν έχει ιδέα από την πραγματική ζωή. Ιδανικό παράδειγμα μελιτοταϊσμενου βουτυρομπεμπέ που επιχαίρει όταν έχει εξουσία των ζωών των άλλων και δεν δίνει δεκάρα για τον αντίκτυπο όσων λέει ή πράττει. Κλείνει η παρένθεση, πολλλά είπαμε για έναν Πέτσα. 

Ανακοίνωσε και επίσημα η κυβέρνηση, λοιπόν, έστω μέσω του χυδαίου κυριίου Πέτσα, ότι αθλητισμός ως τις 7/1 δεν υπάρχει. Και στα παπάκια τους οι κύριοι το μπορεί αν σημαίνει αυτό. Ας παίζει μπάλα η σουπερλίγκα και το μπασκετάκι της Α1 και οι άλλοι ας πάνε να απαυτώνονται. Και μιλάμε για διάλυση πραγματική δεκάδων ομάδων, από επαγγελματικές ομάδες μέχρι ερασιτεχνικές, από βόλεϊ μέχρι ποδόσφαιρο και μπάσκετ και ότι άλλο θες.

Η δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας δεν παίζει μπάλα από πέρσι το Μάρτιο. Κοντεύει χρόνο δηλαδή και οι ομάδες που έχουν επενδύσει στην επιστροφή τους στν σούπερ λιγκ αυτή την ώρα κατστρέφονται. Οπως το ίδιο συμβαίνει και στο φούτμπωλ λιγκ. Και δεν μιλάμε για ημιεπαγγελματικές ή ερασιτεχνικές κατηγορίες, αλλά για αναγνωρισμένες επαγγελματικές τις οποίες επιχορηγεί κιόλας η πολιτεία. Μέσω τηλεοπτικών δικαιωμάτων που δεν πούλαγε πουθενά η κάθε κατηγορία, απλά και μόνο για να μοιραστεί χρήμα από τα δημοσια κανάλια. Και επίσης δεν μιλάμε για άσημα κλαμπ που έτυχε να βρεθούν στη κατηγορία μια σεζόν, αλλά για ιστορικά σωματεία, επιπέδου σούπερ λιγκ που τυχαίνει να αγωνίζονται στην παρακάτω κατηγορία. Παράδειγμα στη SL2 ο Λεβαδειακός, ο Ιωνικός, ο Εργοτέλης και η Ξάνθη ή η Παναχαϊκή. Και ακόμα και στην FL θα βρεις κλαμπ όπως το Αιγάλεω κι η Καλλιθέα και η Καλαμαριά, η Ρόδος, η Καλαμάτα, οι ομάδες του Βόλου Ολυμπιακός και Νίκη, οι Σέρρες κ.λπ..

Ολα αυτά τα κλαμπ και οι άλλες ομάδες που συμπληρώνουν τις κατηγορίες που δεν άρχισαν ποτέ, έχουν εκατοντάδες κόσμο που ζουν από το ποδόσφαιρο. Παίκτες, τεχνικούς, γυμναστές, μασέρ, φροντιστές. Στα γήπεδα οι συντηρητές, οι εισιτηριάδες. Οι ρέφερι. Τα περιφερειακά μέσα που προβάλλουν τις κατηγορίες αυτές και τις ακομα χαμηλότερες. Γ εθνική και τοπικές λίγκες. Ολες σε παύση ελέω πανδημίας και ούτε καν ενεργές με κανονισμούς, με πρωτόκολλα υγείας.

Την ίδια ώρα σε όλη την Ευρώπη οι μικρές κατηγορίες παίζουν μπάλα κανονικότατα. Σε 1-2 χρόνια οι ομάδες της Λα Λίγκα Ισπανίας θα έχουν παίκτες που σήμερα είναι 17-18 και παίζουν στην τερθέρα. Οι Αγγλοι έναν νέο Βάρντι που τώρα σκοράρει στην Κόνφερενς. Και οι Γάλλοι νέο αίμα από τη “λιγκ νασιονάλ”. Στην Ελλάδα; Μπορεί και να είμαστε ακόμα σε παύση, με τις επόμενες δύο εβδομάδες να χαρακτηρίζονται κρίσιμες…

email > info@tipsmaker.net