Ελλάδα είσαι …

Τον τελευταίο χρόνο, σε αυτό το πεδίο δόξης, το λαμπρό, το οποίο ονομάζουμε οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ “ελληνικό ποδόσφαιρο” έχουν συμβεί διάφορα. Ευτράπελα και μη. Ακίνδυνα κι επικίνδυνα, σοβαρά και αστεία, τραγελαφικά.

Ενας διατητής (χωρίς “ι”) ακύρωσε και κατακύρωσε και ξαναμανακύρωσε ένα γκολ που όσως έκρινε και τίτλο. Οι παικτες των δύο ομάδων τον πήγανε καρότσι εναλλάξ, μπορεί αν άρπαξε και καμιά ψιλή πάνω στην ένταση “λόγω της ημέρας Αντωνάκη”. Αυτά συμβαίνουν όμως. Αυτά που ”δεν γίνονται”, έγιναν στη συνέχεια. Ο …μπόσης μιας από τις διεκδικήτριες τίτλου μπήκε για τσαμπουκάδες μέσα στο γήπεδο ζωσμένος με το σιδερικό κι έγινε το έλα να δεις. Μια στο καρφί και μια στο κουμπούρι…

Οι οπαδοί των δύο ομάδων που διεκδίκησαν πρωτάθλημα δεν σφάχτηκαν στην εξέδρα πάντως. Γιατί στην Ελλάδα είναι αρένες. Για μονομάχους. Εχουν μόνο μιας τάξης άριστους στην κερκίδα. Δεν χωράει αντίπαλος στο σώου. Αυτά είναι μαλακίες των κουτόφραγκων, Στην Ελλάδα του 2020 στο γήπεδο πάει μονο ο οπαδός της γηπεδούχου, οι άλλοι έχουν απαγορευτικό …απόπλου. Μια φορά συναντήθηκαν πρόπερσι και έκλαψαν τα σύμπαντα με γεφυρομαχίες και στιλέτα στα Πανθεσσαλικά. Μην ξεφεύγουμε, όμως.

Τα τραγελαφικά με το κουμπούρι, πέρασαν. Επεσαν τιμωρίες και πήγαμε παρακάτω. Πού παρακάτω όμως; Στα καλύτερα; Η στα πιο σκατά; Ελλάδα είσαι. Εννοείται στα πιο σκατά! Ξεκίνησε φέτος η χρονιά και οι πρωταθλητές δέρνονταν εκτός γηπέδων με τις αστυνομίες. Και να τα δακρυγόνα και να τα μπαμ-μπουμ και να η τιμωρία για επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο. Προσοχή, σε ματς ΧΩΡΙΣ αντίπαλο οπαδό στο γήπεδο. Ναι; Το έχουμε; Μόνοι τους!

Και συνεχίστηκε το έργο με άλλης ομάδας οπαδούς να κάνουν ντου σε αγώνα πόλο για να δείρουνε ένα παιδί σε καροτσάκι ανάπηρου, να κάνουν μπούλινγκ και τσαμπουκά στους γονείς των κοριτσιών που κολυμπούσαν. Τριάντα μαντράχαλοι με φουλ φέις να μπουλάρουν γυναικόπαιδα σε πισίνα. Να το βλεπεις και να να μη χορταίνεις ξερατό!

Ομως αυτοί δεν ήταν ξεκούδουνοι. Οοοοοχι! Εψαχναν απάντηση γιατί λίγα 24ωρα νωρίτερα, αντίπαλοι εγκλημ… ε, σορρυ, λάθος, αντίπαλοι οπαδοί είαν μαχαιρώσει στο πόδι μια νεαρή χουλιγκανίτσα! Επειδή δεν έκατσε να τη βιάσουν 4-5 νταγκλαράδες χουλιγκάνοι. Και σου λέει, ε, δεν θες βιασμό, τσίμπα μια μαχαιριά. Πόσιμπολ.

Ε, φυσικά το γαϊτανάκι άμα ξεκνήσει δεν τελειώνει έτσι απλά. Δεν κλείνει ο κύκλος της βίας αν δεν σφραγιστεί με αίμα. Κι ακόμα δεν το έχουν πάρει πρέφα οι φωστήρες. Η το έχουν πάρει κι εμείς καμωνόμαστε πως εκείνοι δεν καταλαβαίνουν. Ενώ καταλαβαίνουν και μια χαρά το αφήνουν να εξελιχτεί σε όλο του το μεγαλείο. Τι λέγαμε; Α, το γαϊτανάκι…

Ε, αφού μαχαιρώσανε την έτσι, δεν θα απαντούσαν οι αλλιώς; Και με την ευκαιρία ενός ντέρμπι μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων, 20+ νοματαίοι μπήκαν πλάι από τα επίσημα του ασφαλέστερου σταδίου της χώρας, με την ανοχή (και τις ευλογίες) της ασφάλειας, κατέβηκαν στο ταρτάν, τους επιτράπηκε (!) η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκαν στον πάγκο των φιλοξενούμενων! Όπου ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ. Δεν πείραξαν βοηθούς προονητή, αρχηγούς αποστολής, κανέναν. Εψαχναν έναν φροντιστή. Οπου φροντιστής, στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε εκτός έδρας ντέρμπι, είναι ο συνοδός, το αληταριό της οργανωμένης εξέδρας, αδίστακτος και οιωνεί φονιάς, που ακολουθεί την ομάδα ως μπράβος, ως προστασία μαφιόζικη. Και τον έψαχναν οι αντίπαλοι “φροντιστές”, αλλά δεν τον βρήκαν κι αποχώρησαν περίπου ησύχως! Γύρευε τι τον ήθελαν. Για κάνα συνδικαλιστικό θέμα “φροντιστών” ίσως…

Και φυσικά, οι οπαδοί του κλαμπ του άφαντου “φροντιστή” που φθηνά τη γλίτωσε, ο΄ντες μόνοι σε μια εξέδρα, απάντησαν τηλεοπτικώς στους αλλουνούς. στήσαν πανό στην εξέδρα σε αγ’ωνα με… Λιθουανούς (ό,τι να ‘ναι) για να καγχάσουν επειδή ο προηγούμενος κύκλος βίας είχε κλείσει με το αίμα που έρευσε να είναι αντίπαλου οπαδού που δολοφονήθηκε καταμεσής του δρόμου! Και κορόιδευαν, σκύλευαν τη μνήμη του νεκρού! Γιατί; Γιατί μπορούσαν!

Ασφαλώς αυτό θα έχει και συνέχεια. Σε γήπεδο; Σε άλσος; Σε πισίνα; Σε κλειστό; Στο δρόμο; Οπουδηποτε είναι πιθανό να διασταυρωθούν ή να δώσουν ραντεβού οι μεν με τους δε ή με τους άλλους ή τους τέταρτους. Αλλά συνέχεια, θα έχει. Και τελεία θα μπει μόνο όταν κυλήσει αίμα Οχι μιας ανοιγμένης μύτης, ΑΙΜΑ σοβαρό!

Κατα τα άλλα, στην Ελλάδα του 2019, ο κόσμος θα πάει να ψηφίσει γιατί τα μνημόνια, επειδή η Μακεδονία, διότι οι νεοφιλελέδες, αφού η πρώτη φορά αριστερά, μα ο φασισμός και κάτι τέτοια τριτοτέταρτα. Γιατί πρωτοδεύτερο θέμα στο μυαλό κάποιων είναι ένα. Ποιος εγκληματίας οπαδός είναι εγκληματέστερος…

Καληνύχτα σας.

email > info@tipsmaker.net