Ελληνικό φουτμπόλ…

Οσον κόσμο βάζει ένα γήπεδο της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας σε μία αγωνιστική, μπαίνουν περίπου σε όλη την αγωνιστική της ελληνικής Σούπερ Λιγκ. Στην Ελλάδα 5.800 μέσο όρο πέρσι σε κάθε ματς, στη Β Γερμανίας μέσο όρο 20.000 εισιτηρια. Παραλίγο τετραπλάσια, δηλαδή, τα νούμερα! Περίεργο;

Στην τελευταία αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα ΙΙ, γνωστής και ως Τσβάιτελιγκα, η κορυφαία δυάδα είχε κριθεί. Αρμίνια και Στουργκάρδη είχαν πάρει ασφαλώς την απευθείας άνοδο και πιο πίσω γινόταν μάχη μέχρις εσχάτων. Η Χάιντενχαϊμ στους 55 βαθμούς και το Αμβούργο στους 54 πάλευαν για την τρίτη θέση, το δικαίωμα να διεκδικήσουν σε μπαράζ μια θέση στην κορυφαία κατηγορία της νέας σεζόν.

Στο Αμβούργο και Βόλκσπαρκσταντιον στο 21’ η άλλοτε κυπελλούχος Ευρώπης έχανε ήδη 0-2 από τη Σαντχάουζεν και όταν το Αμβούργο ανοιχτηκε στο τέλος για να ιασοφαρίσει, δέχτηκε ακόμα τράι τέρματα μετά το 84’ και έληξε η σεζόν με ένα βαρύ, δυσχώνευτο 1-5 που την άφησε εκτός πλέι οφ ανόδου!

Και έμεινε εκτός το Αμβούργο, όχι γιατί η μικρούλα, αλλά σοβαρή όλη τη χρονιά Χάιντενχαϊμ κέρδιζε την ίδια ώρα. Οχι. Τουναντίον. Δοκιμαζόταν στην έδρα της σίγουρης πρώτης Αρμίνια, παντελώς αδιάφορης δηλαδή ομάδας που όμως ως πρωταθλήτρια είχε ένα πρεστίζ να προστατέψει. Και στο 17΄ήδη προηγείτο 0-2, στο 53’ με 0-3 άνοιγε τον δρόμο στο Αμβούργο να κάνει έστω ισοπαλία (!!!) για να περάσει τρίτο και να παίξει μπαράζ ανόδου!

Ανακεφαλαιώνουμε μια στιγμή; Διεκδίκησαν την ίδια θέση, την τρίτη για το πλέι οφ ανόδου, το Αμβούργο των 6 τίτλων στην μπουντεσλίγκα, 3 κυπέλλων, 2 λιγκ καπ, 1 σούπερ καπ, 1 Πρωταθλητριών, 1 ΟΥΕΦΑ, 1 κυπελλούχων και 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης. Και η Χάιντενχαϊμ που ως το 2014 ήταν στα αζήτητα της 3ης κατηγορίας. Και μέχρι πέρσι πάλευε για την παραμονή στην Τσβάιτελιγκα. Και βρέθηκαν να παλεύουν γιατί προτελευταάι αγωνιστική η Χάιντενχαίμ πέτσωσε 2-1 το Αμβούργο. Αλλά και πάλι, με ισοπαλία τελευταία αγωνιστική, το HSV πέρναγε τρίτο.

Τα αποτελέσματα τα είπαμε. η Αρμίνια έκανε το καθήκον της πρωταθλήτριας και έριξε τρίμπαλο στην Χάντενχαϊμ. Αλλά το Αμβούργο απλά δεν είχε τα κότσια να κανει το αυτονόητο και έχασε 1-5 από μια παντελώς αδιάφορη βαθμολογικά Σαντχάουζεν. Και βρίσκεται αυτές τις μέρες η Χάιντεχαϊμ να παίζει την άνοδο στην επόμενη Μπουντεσλίγκα κόντρα στη Βέρντερ (16η της Μπουντεσλίγκα φέτος).

Επειδή όλο το παραπάνω, αποτελεί επεξήγηση της έκφρασης “ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ” ας το μεταφράσουμε στα Ελληνικά. Σαν να πάει, ας πούμε, ο ΠΑΟΚ στην Β’ εθνική και να διεκδικεί την ελπίδα για άνοδο μαζί με το Αρκαλοχώρι. Και να χάσει στο Αρκαλοχώρι προτελευταία αγωνιστική. Και μετά τελευταία αγωνιστική με ισοπαλία να ανεβαίνει ο ΠΑΟΚ, γιατί το Αρκαλοχώρι χάνει στη Βέροια 3-0. Ομως ο ΠΑΟΚ την ιδια ώρα που θέλει “Χ” για να πάει σε μπαράζ ανόδου, να αρπάει πεντάμπαλο και να χάνει 1-5 από τον αδιάφορο Παναργειακό στην Τούμπα.

Πότε θα γίνει αυτό; Αν ρωτήσει 10.000 Ελληνες θα σου δώσουν 10.000 ίδιες απαντήσεις. ΠΟΤΕ. Ε, τότε θα αποκτήσει αξιοπιστία το ελληνικό φουτμπόλ… Ποτέ!

email > info@tipsmaker.net