Ενός λεπτού σιγή …

Οι τελευταίες μέρες στην Ελλάδα έχουν κάπως έτσι.

Ο Μαρινάκης, φίλος, κουμπάρος και σπόνσορας της κυβέρνησης ΝΔ και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός δικάζεται αύριο για στημένα ματς και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
Η κυβέρνηση της ΝΔ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αλλά ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ για να τον σώσει.

Τι έχουμε μετά;

Ο Μαρινάκης και η ΠΑΕ Ολυμπιακός καταγγέλλουν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για συνιδιοκτησία της ΠΑΕ Ξάνθης, επειδή κάποιος, τριτοανήψι του Ιβάν, αγόρασε το σαλέ του ιδιοκτήτη της Ξάνθης(!!) που από μόνο του και βάσει νόμου στοιχειοθετεί τιμωρία. Τα στοιχεία, σύμφωνα με δηλώσεις τους, υποτίθεται τα είχαν από το καλοκαίρι.. Δεν τα εμφάνισαν τότε, αλλά μόνο όταν ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά στη βαθμολογία και λίγο πριν την δίκη για τα στημένα στο ποδόσφαιρο στην οποία ο Μαρινάκης (φίλος, κουμπάρος, σπόνσορας της κυβέρνησης ΝΔ και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός) εμφανίζεται ως ο εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης.
η ΕΕΑ είναι δεδομένο πως με βάση τα στοιχεία που είχε μπορεί να καταδικάσει ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Και κάπου εδώ αρχίζουν οι συμπτώσεις!

Γεγονός 1: Ο Λευτερης Αυγενάκης, υφυπουργός αθλητισμού, διοικητικά υπεύθυνος για την ΕΕΑ, κολλητός των στελεχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Μαρινάκη που είναι φίλος, κουμπάρος και σπόνσορας της Κυβέρνησης ΝΔ, αλλάζει δύο μέλη της επιτροπής ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΗΣ ΑΥΤΗΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ, βάζοντας 2 άτομα δικής του επιλογής που ζουν και εργάζονται στον Πειραιά, τους κυρίους Τζουλάκη και Φαραντούρη.

Γεγονός 2: Ο Αυγενάκης ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ για την αλλαγή αυτη. Ξέχασε…

Παρένθεση. Ο κυριος Τζουλάκης το 2006 έως τότε εισαγγελέας Εφετών Κρήτης, κατέθετε ως ύποπτος μεταξύ άλλων για δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος. Φέρεται να είχε παραλειφθεί εκείνο το διάστημα από τις προαγωγές µετά τις καταγγελίες για έκνομη συμπεριφορά και είχε τεθεί σε προσωρινή Αργία για φοροδιαφυγή τεράστιου ποσού. Ο Τζουλάκης ήταν επι 20ετία στα Χανιά, πατρίδα του Μαρινάκη και του Μητσοτάκη. Κλείνει η παρένθεση.

Γεγονός 3: Ο Τζουλάκης τοποθετήθηκε ως Πρόεδρος της ΕΕΑ καθότι η ψήφος του προέδρου σε περίπτωση ισοψηφίας μετρά διπλή.

Γεγονός 4: Απο τα 7 μέλη της επιτροπής, στην κρίσιμη συνεδρίαση για την ψηφοφορία, ο ένας δεν κλήθηκε ποτέ, γιατί είπαν “πως δεν έρχεται συχνά, άρα γιατί να τον καλέσουμε”

Γεγονός 5: Με ψήφους 3-2 αποφασίζουν “συνιδιοκτησία” και ο ΠΑΟΚ πρέπει να υποβιβαστεί. Οι δύο από τις τρεις ψήφους είναι από τα μέλη της ΕΕΑ που διόρισε ο υφυπουργός Αυγενάκης εν τω μεσω της εκδίκασης.

Γεγονός 6: Η απόφαση ανακοινώνεται την ώρα που ξεκινούσε ο αγώνας του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ απόφαση του Προέδρου Τζουλάκη, παρά τις ενστάσεις κάποιων μελών της επιτροπής που φοβόντουσαν επεισόδια με το που θα μαθευτεί. Η απόφαση εκείνη την ώρα θα μπορούσε να οδηγησει σε σοβαρότατη έκρηξη οργής με αποτελέσματα πέρα απο κάθε φαντασία. Κάποιος …κακοπροαίρετος θα έλεγε πως η απόφαση βγήκε επι τούτου.

Ξέχασα, είπαμε είπαμε ποιος ήταν ο κ. Τζουλάκης; Α, είπαμε, οκ…

Γεγονός 7: Λίγα μόνο λεπτά μετά την απόφαση της ΕΕΑ, ο Αυγενάκης βγαίνει ως πόντιος Πιλάτος και λέει “δε γίνεται υποβιβασμός χωρίς απόλυτη τεκμηρίωση”. Και πού ηξερε ΑΝ και ΤΙ τεκμηρίωση υπήρχε; Πώς ήξερε πριν καν μάθουν οι ομάδες το σκεπτικό;

Γεγονός 8: Επικρατεί χαμός. Η κυβέρνηση ΑΜΕΣΑ ανακοινώνει αλλαγή του ΝΟΜΟΥ και περνά τη νεα τροπολογία την Τετάρτη, μιάμιση μέρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης. Αλλαγή νομοθεσίας σε χρόνο ρεκόρ. Σαν να την είχαν έτοιμη από μήνες. Κοίτα κάτι συμπτώσεις… Σε αυτήν προβλέπεται αλλαγή της ποινής απο ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ σε ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ. Αυτό και αν δεν ήταν κάτι που δεν περίμενε κανένας(!!!)

Και οδηγούμαστε στις συμπτωσεις/συμπεράσματα

*** Με την (από καιρό όπως φαίνεται αλλαγή του νόμου) ο ΠΑΟΚ χάνει κάθε ηθικό πλεονέκτημα, αφού εμφανίζεται ΣΩΣΜΕΝΟΣ με κυβερνητική εντολή για μια υπόθεση που είναι Ενοχος!
*** Στην πραγματικότητα με την αφαίρεση βαθμών πλέον, η ΠΑΕ Ολυμπιακός (2ος στη Βαθμολογια) παίρνει με κατεβασμένα χέρια το πρωτάθλημα.
*** Με την αλλαγή του νόμου η ΠΑΕ Ολυμπιακός ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ πλέον με υποβιβασμό για τις κατηγορίες περι εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο που βαραίνουν τον ιδιοκτήτη της κ. Μαρινάκη που ειναι φίλος, κουμπάρος, και σπόνσορας της κυβέρνησης, και ο οποίος δικάζεται αύριο.
*** Η αλλαγη του νόμου ΔΗΘΕΝ φωτογραφίζει ΠΑΟΚ αλλά ευνοεί, τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη (φίλο, κουμπάρο και σπόνσορα της κυβέρνησης ΝΔ), ο οποίος τη σκαπουλάρει στη δίκη που ξεκινάει αύριο.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη είναι νόμος του κράτους. (παλιά ελληνική παροιμία) Και, ναι, υπάρχει κόσμος που πιστεύει πως η πολιτική δεν έχει σχέση με τον αθλητισμό. Ενός λεπτού σιγή γι’ αυτούς…

email > info@tipsmaker.net