Ένθεν κακείθεν …

Σε ρυθμούς τελικού κινείται όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα ελληνικό ποδόσφαιρο απαξιωμένο από κάθε σοβαρή θεσμική αρχή. Ανυπόληπτο, χαμηλής ποιότητας, φτωχό όχι όμως και τίμιο. Γεμάτο με παράγοντες που χρησιμοποιούν τις ομάδες ως οχήματα για να πετύχουν άλλους ιδιοτελείς σκοπούς. Γεμάτο με ποδοσφαιριστές που βλέπουν το σπορ ως ευκαιρία εύκολου πλουτισμού και δεν το αγαπάνε στην πραγματικότητα. Γεμάτη η ποδοσφαιρική κοινωνία από οπαδούς οι οποίοι δεν κάνουν κέφι το ποδόσφαιρο. Κάνουν κέφι μόνο να κερδίζει η ομάδα τους, με κάθε τρόπο, δίκιο ή άδικο, αρκεί να κερδίζει.

Το ποδόσφαιρο, λένε, είναι κι αυτό ένας καθρέφτης της κοινωνίας μας. Αντικατοπτρίζει το μικρόκοσμο στον οποίο μεγαλώνει ο καθένας μας και αυτό που βγαίνει δεν είναι πάρα απεικόνιση της ζωής μας. Μίζερη, όλο φθόνο, σίγουρα μακριά από αυτό που φανταζόμασταν ως ιδανικό τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή είναι η κοινωνία μας, αυτό είναι το ποδόσφαιρο μας, αυτουνού του κοινωνικού και αθλητικού χώρου ο τελικός κυπέλλου διεξάγεται σήμερα.

Γι’ αυτό και δεν ξενίζει στα ρεπορτάζ ηλεκτρονικού και εντύπου τύπου της τελευταίες δύο μέρες ασχολούνται μόνο με το ότι “Ηρθαν με τόσα πούλμαν οι ΠΑΟΚτζήδες στην Αθήνα”! Και αρχίζει το λιβάνισμά ένθεν κακείθεν από τον τύπο: “βουλιάζει η Αθήνα από το λαό του ΠΑΟΚ” βαράνε τα βιολιά της θεσσαλονικιώτικης αρχισυνταξίας. “Φόβοι για επεισόδια και εξάπλωση της covid-19” λένε τα αθηνέζικα έντυπα. Για να καταλάβεις δηλαδή πως ούτε δημοσιογράφια αθλητική υπάρχει σε μεγάλο βαθμό. Ότι γουστάρουν οι γαύροι γράφεται στις εφημερίδες του νότου, ό,τι θέλει ο Ιβάν αναφέρουν τα έντυπα του αθλητικού τύπου στην βόρειο Ελλάδα.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημερινό τελικό που θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Και φυσικά έχει φαβορί, όπως έχει και αουτσάιντερ. Όχι ότι αυτό μπορεί να κρίνει οτιδήποτε στο παιχνίδι ενδεικτικά το αναφέρουμε. Τέτοια παιχνίδια άλλωστε κρίνονται δύσκολα συνήθως. Και είναι χαρακτηριστικό πως στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει τρία στα τρία τελευταία χρόνια. O Ολυμπιακός όμως είναι καλός. Το ότι κανείς εκ των ανταγωνιστών του δεν μίλησε φέτος για αδικία, διαιτητές, παράγκες, ΕΠΟ δεν είναι τυχαίο. Απλά αναγνωρίζεται η ανωτερότητά του. Και αν αδικεί κανείς τον Ολυμπιακό, αυτός είναι μόνο ορισμένοι απο τους παράγοντές του. Αλλος κανείς.

email > info@tipsmaker.net