Επί ίσοις όροις…

Δέκα μέρες με το ζόρι έμειναν για να ολοκληρωθεί η χειμερινή μεταγραφική περίοδος και να μπορέσει κανείς με κάποια σχετική ασφάλεια να εκτιμήσει για το που πάει φέτος το πράγμα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Να μπορέσει κανείς να προβλέψει από τώρα ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο, δεν γίνεται. Άλλωστε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια τέσσερις ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν σχεδόν επί ίσοις όροις τον τίτλο. Τουλάχιστον μπορούν και οι τέσσερις στο τέλος της σεζόν να έχουν στεφθεί πρωταθλητές χωρίς αυτό να αποτελέσει τεράστιου μεγέθους έκπληξη. Τόσο ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός που πήρε και προβάδισμα μέχρι 10 βαθμούς μέσα στη σεζόν, μέχρι και τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό που είχαν μείνει από νωρίς πίσω αλλά και την ΑΕΚ που έχει παίξει κατά διαστήματα αρκετά καλή μπάλα.
 
Μεταγραφικά το χειμώνα τουλάχιστον αυτός που δείχνει να έχει περισσότερη ανάγκη την ενίσχυση είναι ο Παναθηναϊκός. Το μικρό σχετικά ρόστερ συνοδεύτηκε από ατυχίες που στέρησαν του Γιοβάνοβιτς ποδοσφαιριστής που είχε στο μυαλό του για βασικούς η, τουλάχιστον για έχοντες βασικό η κρίσιμο ρόλο στην ομάδα. Μεταξύ αυτών ο κορυφαίος της χρονιάς Αϊτορ μέχρι το σημείο στο οποίο αγωνίστηκε, ενώ δεν έλειψαν απώλειες σε όλες τις γραμμές.
 
Σε δεύτερη μοίρα, ανάγκη για κάποια ενίσχυση φαίνεται να έχει ο ΠΑΟΚ. Όποιος δεν στερείται ποδοσφαιριστών σε όλες τις γραμμές, όμως ένα δυο ηγετικούς παίκτης που θα μπορούσαν να αλλάξουν την ροή του παιχνιδιού, ειδικά στα ματιά στα οποία αντιμετωπίζει κλειστές άμυνες, φαίνεται να τους έχει ανάγκη. Δεν έχει γίνει κάποια κίνηση, τουλάχιστον δεν έχει ακουστεί κάποια κίνηση, όμως ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποδείξει ότι δεν φείδεται χρημάτων όταν είναι να δυναμώσει την ομάδα του, ειδικά σε καιρούς που αυτή διεκδικεί τίτλους.
 
Η ΑΕΚ, έκανε την καλύτερη της μεταγραφή στον πάγκο. Εκεί όπου ισχυρότερη εγγύηση για την επόμενη μέρα μοιάζει να είναι ο Αλμέιδα. Ακόμα κι αν ενισχυθεί σε μία δυο θέσεις δεν θα είναι μεταγραφή αεροδρομίου αλλά κάποια ενίσχυση ρολίστας για να μπορέσουν να πάρουν ανάσες οι παίκτες οι οποίοι ως τώρα… τραβούν το κάρο για την Ενωση.
 
Την μικρότερη, δε, ανάγκη για να γεμίσει εκ νέου το ρόστερ του έχει ο Ολυμπιακός. Όποιος αυτό που είχε ανάγκη ήταν να δουλευτεί και να μπορέσει να κάνει ομάδα, τις μονάδες με τις οποίες ενισχύθηκε το καλοκαίρι. Έκτός βέβαια αν επιβεβαιωθεί η φημολογία που έχει ξεκινήσει και δε λέει να κατακάτσει, αυτή που θέλει Μαρσέλο και Χάμες εκτός Ολυμπιακού τις επόμενες 15 μέρες. Κι αν ο Βραζιλιάνος δεν έχει παίξει μία και ελάχιστα σου καθόλου θα λείψει από τον Μίτσελ που έτσι κι αλλιώς δεν τον πολυ υπολογίζει, ο Κολομβιανός έχει κάνει τρομερό γκελ και στον κόσμο, αλλά έχει φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος, ηγετικός για τους απερχόμενους πρωταθλητές. Και ενδεχόμενη απώλεια του θα δημιουργήσει σοβαρό πλήγμα και στην ενότητα μεταξύ κόσμου – ομαδάς αλλά και αγωνιστικό για τα πλάνα του Μίτσελ όσο πλησιάζουμε προς το φινάλε της χρονιάς.
 
email > info@tipsmaker.net