Φαιδρά πορτοκαλέα …

Ο 27χρονος Πολ Μίτσελ, οπάδος της Μπέρμιγχαμ, μπούκαρε στο γήπεδο ( Κυριακή ) και επιτέθηκε στον Γκρίλις της Αστον Βίλα. Σήμερα, στο αυτόφωρο -χωρίς 48ωρες προθεσμίες για να ετοιμάσει την απολογία του και μετά αναβολή λόγω εισαγωγής σε νοσοκομείο- καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 εβδομάδων και 10ετή αποκλεισμό από τα γήπεδα! Εντός μόλις 24 ωρών τελείωσαν μαζί του…

Σε άλλες χώρες, ιδιαίτερα σε αυτήν που φύεται η φαιδρά πορτοκαλέα, ακόμα και για ένα σε δημόσια θέα φονικό με καταγεγραμμένες εικόνες από κάμερες τηλεφώνων και με τους δράστες να καμαρώνουν σα γύφτικα σκερπάνια, έκανε χρόνια ατελείωτα να εφαρμοστεί ο νόμος, να τελεσιδικήσει η υπόθεση και ακόμα σέρνεται το θέμα με πολλούς εκ των υπαίτιων να μην έχουν ουσιαστικά τιμωρηθεί και 1-2 να πληρώνουν τα πάθη και τις εξαρτήσεις τους αναλαμβάνοντας πλήρως μια ευθύνη που δεν τους αναλογεί, όχι στο 100% έστω.

Επιπλέον, ένας διαιτητής έπεσε θύμα απόπειρας δολοφονίας από πρόθεση -κάτι μήνες πριν, όχι χθες, προχθές- και οι φερόμενοι ως ένοχοι συνομιλούσαν με τα πρωτοπαλίκαρα μεγάλου συλλόγου, με το περιβάλλον του διοικητικού ηγέτη του, αλλά όχι απλά δεν έχει ανοίξει μύτη, μα εις εκ των δραστών ήδη έχει κάνει ταξίδι δίχως -προς ώρας- επιστροφή για να αποφύγει τη σύλληψη.

Σε άλλα νέα, μία ομάδα από ανεγκέφαλους εγκληματίες με κασκόλ ομάδας που αυτοαποκαλούνται οπαδοί και παλεύουν (ποιος τους το ζήτησε διάβολε;) για την τιμή μιας ομάδας, εισέβαλαν σε αγώνα γυναικείου πόλο και χτύπησαν μέχρι και νεαρό αντίπαλο οπαδό με ειδικές δεξιότητες που αναγκάζεται να μετακινείται με σε αμαξίδιο. Και αυτό το αίσχος γιατί; Ως απάντηση (!!!), ως αντίποινα σε επίθεση 5 αντίπαλων οπαδών σε νεαρή γυναίκα ομοϊδεάτισα των πρώτων, για να τη βιάσουν (!) και οι οποίοι αφού δεν τους έκατσε ο ομαδικός βιασμός την ξυλοκόπησαν μέχρι αναισθησίας και τη μαχαίρωσαν στο πόδι. Τη μία γυναίκα! Οι πέντε άντρες!

Στην Ελλάδα η κατάσταση στα σπορ (όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, στα σπορ όλα σχεδόν) έχει ξεφύγει πια από κάθε έλεγχο και οι όποιες ενέργειες των θεσμικών φορέων έρχονται ΜΟΝΙΜΑ κατόπιν εορτής, πυροσβεστικά ή για το θεαθήναι, όχι προληπτικά. Γιατί βολεύει, λένε κάποιοι, είτε για λόγους αποπροσανατολισμού, είτε για λόγους εκτόνωσης των μαζών σε δευτερεύουσας σημασίας εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής. Είτε και για τα δύο.

Αλλά τι παραπάνω να περιμένει κανείς σε χώρα που ο αφεντικός της μίας ομάδας σουλατσάρει στο γήπεδο με πιστόλι, ο ηγέτης της άλλης έχει 3-4 πακιστανικά κινητά νούμερα για να ενορχηστρώνει τα ορκ της δυσωδίας, ένας άλλος απειλεί τη ζωή διαιτητών και παρατηρητών και ουδείς ασχολείται μαζί του και ένας τέταρτος είναι πιο γραφικός και από την Καλντέρα και διακρίνεται μόνο γιατί είναι ιδιοκτήτης του πιο fake τηλεοπτικού σταθμού στην ιστορία;

Απολύτως τίποτα δεν περιμένεις. Ακριβώς αυτό. ΤΙΠΟΤΑ!

email > info@tipsmaker.net