Λέμε τώρα …

Χθες και σήμερα στην Ελλάδα έγιναν ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά συνολικά 11 αγώνες για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας 2021-22. Και από αυτά τα 11 παιχνίδια ο Έλληνας φίλαθλος που δεν είναι κάτοικος της περιοχής που θα φιλοξενήσει το κάθε ματς, πόσα παρακολούθησε τηλεοπτικά; Τα 11 που θα έβλεπε αν ήταν Αγγλος και Ιταλός ή Ισπανός; Τα 10 γιατί ένα εξ αυτών τυχαία δεν είχε κάλυψη; Τα 9 μήπως; Η ίσως τα 8 επειδή τρία ματς του προγράμματος δεν αξιολογήθηκαν ικανά προς κάλυψη; Οχι. Από τα 11 ματς του προγράμματος ο Ελληνας οπαδός θα παρακολουθήσει 4-5. 

Χθες η Λιβαδειά, αλλά και η Λάρισα. Σε γήπεδα που έχουν και εγκαταστάσεις ομάδας σούπερ λιγκ άλλωστε, μέχρι πέρσι εκεί έπαιζαν οι σύλλογοι αυτοί. Σήμερα η Ξάνθη και οι Σέρρες και ο Ατρόμητος με τον Παναθηναϊκό. Και εκεί κάπου τελειώνει το έργο. Στα ούτε μισά από τα ματς του προγράμματος. Και από 1-2 γήπεδα μάλιστα η τηλεοπτική παραγωγή δεν κατάφερε καν να σκεφτεί πώς θα πάει διότι δεν υπήρχαν ούτε τα πιο απλά μπουθ να φιλοξενήσει το συνεργείο, την κάμερα, τον δημοσιογράφο, τον ηχολήπτη, τον τεχνικό.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας με το συνδρομητικό που πήρε το κύπελλο έγινε μια μέρα πριν, τη Δευτέρα δηλαδή. Στερώντας από το κάθε ενδιαφερόμενο ιντερνετικό κανάλι τη δυνατότητα να διεκδικήσει την όποια μετάδοση. Γιατί μια παραγωγή στρίμινγκ, δεν είναι τζάμπα. Θέλει κάνα 500άρικο μάνι μάνι. Και για να βγουν αυτά, πρέπει να πουλήσει διαφήμιση, η οποία δεν βρίσκεται σε ενάμιση βράδυ! Θέλει κόσμο και ώρες, μέρες για να τρέξει το διαφημιστικό πλάνο. Και θέλει βέβαια και 1 μέρα για να βγουν οι άδειες, και ακόμα μία για να προετοιμάσει την παραγωγή. Αλλιώς δεν πας πουθενά. Και αφήνεις το θεσμό γυμνό, ομάδες με χιλιάδες κόσμου να μην μπορούν ούτε στο γιουτουμπ να δουν το ματς κυπελλου της ομάδας του. Και αυτό η ΕΠΟ και το κανάλι του κυπελλου το ονομάζουν “πρόοδο”!

Χθες έψαχνα για λόγους δουλειάς και στοιχήματος να βρω αποτέλεσμα από ένα παιχνίδι στην… πρέμιερ Πακιστάν! Και βρήκα. Οχι μόνο αποτέλεσμα, αλλά και λάιβ μετάδοση στο φέισμπουκ. Αυτή είναι η επόμενη μέρα παγκοσμίως στο ποδόσφαρο. Λάιβ στριμ. Για να φέρεις στο παιχνίδι χιλιάδες, εκατομμύρια νέους υποστηρικτές. Με εσωτερική κατανάλωση, εσωστρεφεια, δεν πας στην πόλη. Οσο δίνεις, παίρνεις, όταν δεν δίνεις και. κρύβεις-κρύβεσαι υπογράφεις γραμμάτια με την αφάμεια.

 Υ.Γ.  Ο Παναθηναϊκός έχει τεσσαρο-πεντάρες εντός έδρας. Και 13 χρόνια να βγάλει σεζόν αήττητος εντός. Ο ΟΦΗ, που του έχει κάνει ζημιές και ζημιές, τον επισκέπτεται την Κυριακή. Εχετέ το στο νου σας. Λέμε τώρα…

email > info@tipsmaker.net