Καραγκιοζλίκι …

Ξέρεις ποιος είναι ο πρόεδρος της Μαν. Γιουνάιτεντ; Η ο υπεύθυνος επικοινωνίας της; Ο αντιπρόεδρος της Γιούβε; Ο γιος του ιδιοκτήτη της Ρεάλ μήπως ή ο εξωφυλαρούχας της Παρί; Ασφαλώς όχι. Αυτοί είναι γνωστοί ως μαϊντανοί και προβληματικοί παράγοντες σε ξεπεσμένα κωλοπρωταθλήματα σαν το ελληνικό. Τελεία και παύλα.

Σε ένα πρωτάθλημα σαν το ελληνικό το οποίο υπολείπεται σε σοβαρότητα και αξιοπιστία προσπαθούν όλοι οι υπόλοιποι στο περίπου να αντιληφθούν και να μεταδώσουν όλα όσα εκείνα θα έπρεπε να ήταν ξεκάθαρα. και κάνουν δηλώσεις επί δηλώσεων να κλέψουν μισό δράμι εντυπώσεων όλοι οι άσχετοι και σχετικοί.

Ένα καραγκιοζλίκι

Και γίνεται το… πάρτυ ένα καραγκιοζλίκι. Μια θλιβερή κραυγαλέα ατμόσφαιρα, ένα τοπίο που ο καθένας σκέφτεται άλλα και λέει άλλα, συνήθως μισόλογα, και κάποτε λέει άλλα αντ’ άλλων μέσα στον μικρόκοσμό του, προσπαθείς σαν ατακαδόρος και κωμικός της μπουάτ της κακιάς ώρας. και δεν τολμάς να ερμηνεύσεις τι έχει στο μυαλό του κάθε άνθρωπος που έχει αξίωμα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Γιατί λέει όσα λέει.

Αλήθεια έχει σκεφτεί κάποιος πως όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο συμφωνούν στη δίκαιη και βιώσιμη λύση του προβλήματος της αξιοπιστίας και της… κάθαρσης;  Αλλά δεν τα βρίσκουν, πάραυτα. Διότι πώς την εννοεί ο Πρόεδρος της Χ ομάδας, η ηγεσία του Ψ συλλόγου και οι παράγοντες του τάδε, του δείνα και του κάθε συλλόγου εντέλει; Δεν ξέρεις; Ξέρεις. Η λύση για τον καθένα ΔΕΝ είναι η μη ύπαρξη “παράγκας” αλλά ο έλεγχος της εκάστοτε τάξης πραγμάτων. Και μία τους φταίει ο φούρνος, μια το πόλο, μια το κόκκινο σλιπάκι του ρέφερι, το ξύλο πέφτει ασταμάτητα και η ζωή πάει λέγοντας.

Παρόμοια και στον απόηχο σχεδόν κάθε αγωνιστικής του πρωταθλήματος πολλές φορές φίλαθλοι και Τύπος υποχρεώνονται να εντρυφήσουν στο βάθος ορισμένων μυαλών μπας και αποδώσουν σωστά την ερμηνεία των λόγων τους, ενώ οι οπαδοί μαχαιρώνονται ορμώμενοι από το παραλλήρημα του κάθε ανόητου ή γραφικού. Και να οι τραυματίες και να οι νεκροί. Και κανείς δεν συγκινείται. Οχι;

Διαστροφή απείρου μεγέθους

Και επειδή ακριβώς ορισμένες ατάκες αξιωματούχων του ποδοσφαίρου, είτε στο ραδιόφωνο, είτε στην τηλεόραση και κυρίως στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης επιδέχονται μέχρι και νομικά μπλεξίματα, έστω κι αν πρόκειται πολλές φορές για ανοησίες απλώς και μόνο για να βρίσκονται στο προσκήνιο, διαφωνούν σε κάθε απόπειρα απόδοσης των λόγων τους όταν δεν συνάδει με αυτό που ήθελαν να πουν ή εντέλει ότι είπαν είναι μηνύσιμο. Τα παίρνουν πίσω και εκθέτουν ακριβώς τον Τύπο, αυτόν που τους έδωσε εξαρχής βήμα για την ανοησία τους. και για δέκα κλικ παραπάνω. Μιλάμε δηλαδή για μια διαστροφή απείρου μεγέθους.

Καθημερινότητα η ανοησία του κάθε πλευρά να προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με διάφορες εξυπνάδες τις οποίες δυστυχώς τις λέμε ατάκες ευφυίας και άξιες αναπαραγωγής και σχολιασμού. Και αυτού του είδους την ανωμαλία -γιατί περί ανωμαλίας πρόκειται- την έχουμε αναγάγει ως την κύρια αρένα διαμάχης των κλαμπ, η οποία μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ακόμα μία τραγωδία. Σε νέους νεκρούς! Γιατί το ότι θα έχουμε πάλι θύματα είναι βέβαιο. Το πότε δεν ξέρουμε ακόμα.

email > info@tipsmaker.net