Κατόπιν εορτής …

Τα φτερά της μέλισσας, λένε οι ειδικοί και οι επαϊοντες, σύμφωνα με τους νόμους της αεροδυναμικής είναι πολύ μικρά για να βοηθήσουν το εργατικό και απόλυτα χρήσιμο έντομο να  πετάξει. Δεν γίνεται, σου λένε, με βάση το σώμα που διαθέτει η μέλισσα, να μπορεί αν πετάξει με τέτοια φτεράκια της πλάκας! Φυσικά η μέλισσα γράφει στα παλιά της τα μελισσοπάπουτσα την επιστημονική εξειδίκευση των ανθρώπων. Και πετάει, μάλιστα φτάνει να διανύει καθημερινά δεκάδες χιλιόμετρα. Είναι χαρακτηριστικό πως “βοσκάει” γύρη σε ακτίνα 5 χλμ. γύρω από το μελίσσι της. Αρα; Μπορεί να διανύσει και 100 χιλιόμετρα για να μαζέψει γύρη! Το έντομο που δεν πετάει με τα φτερά που διαθέτει! Τρελό; Όσο και άσχετο με το κυρίως θέμα μας.

Αν θέλουμε να πετύχουν οι ποδοσφαιριστές μιας ομάδας ο κόουτς της αρκεί να τους μάθει να γίνουν και αυτοί …μέλισσες. Να κάνουν αυτό που μπορούν καλύτερα δίχως να ακούνε τι λέει ο κάθε ειδικός.  Κλασσικό παράδειγμα, αν οι παίκτες τις Εθνικής Ελλάδας της “ληστείας της Πορτογαλίας” άκουγαν τι έλεγαν για αυτούς πριν το “Euro 2004” δεν θα πήγαιναν καν να αγωνιστούν. Αν αυτοί που έκτισαν τον Παρθενώνα άκουγαν την γνώμη του κόσμου δεν θα σήκωναν ούτε ένα τούβλο.

Αν ο Δώνης και η πιτσιρικαρία του άκουγαν τι έλεγαν και έγραφαν οι άρχοντες της παπαρολογίας το καλοκαίρι θα δήλωναν υποβιβασμό το Σεπτέμβριο, αν ο ΠΑΟΚ με ντεζαβαντάζ βαθμών άκουγε τις προβλέψεις δεν θα ήταν άνετος πρωταθλητής αλλά θα πάλευε για μια θέση στην Ευρώπη και ούτω καθεξής. Η ιστορία γράφτηκε αλλιώς όμως. Γιατί; Γιατί ουδείς από τους προαναφερθέντες δεν άκουσε τον έναν ή τον άλλον ξερόλα και έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Και δικαιώθηκε!

Αντίθετα, αν οι αστυνομικοί και οι υπεύθυνοι ασφάλειας του ΟΑΚΑ, άκουγαν το τι γράφεται και λέγεται τον τελευταίο μήνα αναφορικά με τις εχθροπραξίες που έχουν ξεσπάσει μεταξύ συμμοριών οπαδών (γιατί περί συμμοριών πρόκειται), τότε θα είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα και δεν θα έκαναν ντου σε ένα γήπεδο την ώρα του μεγάλου ντέρμπι της χωρας 20-30 χουλιγκανια μπράβοι με στόχο να βρουν και ίσως και να σκοτώσουν έναν αντίπαλο εγκληματία.

Αλλά οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα δεν βλέπουν τίποτα, δεν ακούν τίποτα. Και μετά ζητάνε τα ρέστα για όσα συμβαίνουν. Και προβαίνουν σε ισχυρή αντίδραση. Κατόπιν εορτής πάντα. Αυτό, λέγεται κατάντια. Να έχει ο κόσμος βούκινο ότι παλεύουν εκατέρωθεν οι “αρχηγοί” των οπαδικών συνδικάτων εγκλήματος να χύσουν αντίπαλο αίμα κι εσύ ως ο απόλυτα υπεύθυνος να κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου. Δεν είσαι λοιπόν, παρά συνυπεύθυνος, εγκληματίας κι εσύ, όπως κάποιοι εξεδράτοι…

Σε κάθε περίπτωση, το ντέρμπι έπρεπε να έχει διακοπεί στο 4’, όχι στο 72’. Στο 4’ έκαναν ντου οι εγκληματίες της εξέδρας και έπρεπε να τελειώνει το ματς. Και αφού αυτό δεν έγινε, στο 72’ δεν υπήρχε λόγος οριστικής διακοπής. Τότε δεν έκαναν ντου για να απειλήσουν οι οπαδοί, μετακινήθηκαν για να γλιτώσουν τα χημικά που έριξαν αδιακρίτως μεταξύ κόσμου οι άλλοι εγκληματίες. Οι ένστολοι…

email > info@tipsmaker.net