Κούπα για έναν …

Κούπα για έναν απόψε στο ΟΑΚΑ όπου ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα κονταροχτυπηθούν για τον τελευταίο τίτλο της σεζόν. Δύο μονομάχοι που έρχονται από εντελώς διαφορετική σελίδα στο …βιβλίο της Ιστορίας τους η κάθε μία ομάδα. Και που για κάθε μία από αυτές η κατάκτηση ή η αποτυχία θα έχει άλλον αντίκτυπο.

Ο ΠΑΟΚ είναι στην κορυφαία στιγμή της ιστορίας του, ξεκινάει κάθε σεζόν και ονειρεύεται τίτλο. Εκανε μία από τις καλύτερες ιστορικά πορείες του στην Ευρώπη, έχει γίνει ένα σώμα με τον προπονητή -που έχει κόψει πια τις γραφικότητες (“για μένα δεν χάσαμε, κερδίσαμε”) και γίνεται αποδεκτός και παραδεκτός από ευρύτατη πλειονότητα των ποδοσφαιρόφιλων στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης. Εχει ισχυρότατη διοίκηση που δεν χρωστάει μισό ευρω και όλα στο αγωνιστικό τμήμα κυλάνε ιδανικά. Διαθέτει παίκτες με αγωνιστικό αλλά και “οικονομικό” εκτόπισμα.

Ο Παναθηναϊκός μόλις έχει βγει (;) από την χειρότερη κρίση στην Ιστορία τη δικιά του. Μακρά η περίοδος χωρίς τίτλο, ίσως η πιο μεγάλη από δημιουργίας του συλλόγου. Προφανώς και για όσους έχουν μισό δράμι μυαλό στο κεφάλι τους το τριφύλλι παραμένει μία από τις δύο κορυφαίες ομάδες της χώρας… η οποία όμως είναι σε αποδρομή και συνταράσσεται για πολλά χρόνια σερί, μικραίνει και αν δεν αλλάξει αυτό άμεσα το στάτους του “ένας από τους δύο κορυφαίους” κινδυνεύει να χαθεί. Από τον ΠΑΟΚ μάλιστα! Εχει ένα τσούρμο καλούς λεγεωνάριους και 2-3 φιλόδοξους ή αξιοπρεπείς αγωνιστικά Ελληνες. Εχει όμως πάψει να παράγει ποδοσφαιριστές ‘η έστω δεν έχει μια καλή φουρνιά την τελευταία πενταετία. Να αγοράσει, ούτε λόγως υπό την τρέχουσα διοίκηση η οποία για πολλούς είναι η χειρότερη ιστορικά και παίζει το εκτόπισμα της ομάδας στα ζάρια. Δε είναι λίγοι αυτοί που χρεώνουν στον Αλαφούζο προσπάθεια να κάνει τον ΠΑΟ από αιώνιο αντίπαλο, σύμμαχο -αν όχι ουρά- του Ολυμπιακού!

Αν ο ΠΑΟΚ χάσει το κύπελλο η σεζόν θα είναι αποτυχημένη. Ας μην κρυβόμαστε. Μια καλή πορεία στην Ευρώπη δεν αρκεί για τέτοιου εκτοπίσματος κλαμπ. Ενας τίτλος είναι το ελάχιστο ζητούμενο για να πανηγυριστεί στην Θεσσαλονίκη και να περάσει στη συνείδηση του κόσμου πως ο ΠΑΟΚ είναι πια μόνιμος title-contender όχι …πτωχός συγγενής. Αυτό ασφαλως αυξάνει το άγχος παικτών, διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας, αλλά …thats it. Που λένε και στο χωριό μου.

Αν ο Παναθηναϊκός χάσει το κύπελλο, δεν θα ανοίξει μύτη. Η σεζόν είναι ήδη πετυχημένη. Εχει κερδίσει μια θέση στην Ευρώπη όπου επιστρέφει μετά από καιρό και έχοντας περάσει μία τρομερά δύσκολη περίοδο της ιστορίας του ως κλαμπ. Εχει κερδίσει έναν προπονητή που γουστάρουνε όλοι, κόσμος και παίκτες. Ξανάπαιξε καλή μπάλα έστω κατά διαστήματα και όλοι αισιοδοξούν για το αύριο. Αρκεί να πέσει χρήμα και να υπάρξει σοβαρή διοίκηση. Ετσι, ένα κύπελλο θα είναι τεράστιο επίτευγμα, όχι όμως και εκ των ων ουκ άνευ.

Απόψε στο ΟΑΚΑ χτυπιούνται δύο κόσμοι. Αυτός της παλιάς δύναμης που έχασε το δρόμο της και τώρα επιχειρεί να επαναπροσδιοριστεί ως ένας εκ των δύο μεγάλων. Και εκείνος του σφετεριστή που δεν θέλει παρά να παραμείνει στο τοπ-2 και να συνεχίσει να δυναμώνει, να γεμίζει κούπες την τροπαιοθήκη του. Αυτό παίζει σήμερα στο Μαρούσι. Ο Πόλεμος Των Κόσμων!

email > info@tipsmaker.net