Μέγα σκάνδαλο…

Αυτό που γίνεται σήμερα στη Γερμανία πραγματικά μόνο στη Γερμανία μπορεί να συμβεί. Η Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ αντιμετωπίσει την άλλη Μπορούσια αυτή του Ντόρτμουντ. Είναι ένα παιχνίδι για την προημιτελική φάση του κυπέλλου και είναι και νοκάουτ. Όποιος κερδίσει πάει τετράδα όποιος χάσει ουσιαστικά λέει αντίο στην τελευταία του ελπίδα για διάκριση κατά την φετινή περίοδο. Γιατί αυτό ουσιαστικά αποτελεί το κύπελλο και για την Γκλάντμπαχ και για την Ντόρτμουντ. Κι άλλη Ντόρτμουντ έχει και το τσάμπιονς λιγκ και είναι και κοντά στο να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για του χρόνου, τα “πουλάρια” φαίνεται ότι χάνουν και το τρένο της Ευρώπης. Και αν δεν διεκδικήσουν μία θέση στον τελικό του κυπέλλου του χρόνου θα βλέπουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια μόνο από την Nova και την Cosmote TV. Η ότι διάολο συνδρομητικά έχουν στη Γερμανία τελοσπάντων.

Αυτό λοιπόν που συμβαίνει σήμερα στην μάχη της μίας Μπορούσια με την άλλη αν συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης θα αποτελούσε ίσως μέγα σκάνδαλο και λόγος παραίτησης της κυβέρνησης (που λέει ο λόγος).

Βγήκε πριν από δύο εβδομάδες ο κόουτς Ρόζε και ανακοίνωσε ότι στο τέλος της χρονιάς θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της Γκλάντμπαχ. Και μάλιστα όχι κατά τη λήξη του συμβολαίου του, αλλά πριν αυτό ολοκληρωθεί. Ένα χρόνο πριν την τυπική του λήξη. Και δεν έμεινε εκεί ο Ρόζε, αλλά ανακοίνωση και ποια θα είναι η νέα ομάδα στην καριέρα του. Ο επόμενος σταθμός στην προπονητική του ζωή. Από Μπορούσια σου λέει θα φύγω, σε Μπορούσια θα πάω. Και ανακοινώνει ότι η επόμενη προπονητική του στέγη θα είναι η Ντόρτμουντ. 

Η Γκλάντμπαχ και η Ντόρντμουντ είναι αμφότερες ομάδες της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Του ίδιου ομόσπονδου κρατίδιου δηλαδή. Γειτονικά ντέρμπι είναι τα μεταξύ τους παιχνίδια και μερικές δεκάδες χιλιόμετρα που χωρίζουν τις δύο πόλεις επιτρέπει οπαδούς έρθουν κάποιοι ήθελα να επισκέπτονται την έδρα της αντιπάλου. Δεν τους λες και αιώνιου αντιπάλου, δεν λες και μισητο ζευγάρι το Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ, όπως αυτό που αποτελείται από Ντόρτμουντ και Σάλκε η Μπάγερν. Αλλά η γειτνίαση των δύο πόλεων το κοινό τους όνομα και οι καταβολές τους, αφήνουν μία υποβόσκουσα κόντρα να υπάρχει.

Και έρχεται αυτός ο περίεργος κυρίως, ο κόουτς Ρόζε, να σου πει φεύγω πρόωρα το καλοκαίρι από τη μία και ξεκινάω την καριέρα μου στην άλλη. Σου τα φέρνει έτσι η πουτάνα η μοίρα που βάζει τα μπαλάκια των δύο ομάδων να ζευγαρώσουν στο κύπελλο.

Αν κερδίσει σήμερα η Ντόρτμουντ ο Ρόζε θα θεωρηθεί τελειωμένος προδότης (όχι ότι δεν τον θεωρούν ήδη κάποιοι) και δεν βλέπω να βγάζει τη σεζόν στην Γκλάντμπαχ. Αν κερδίσει η Γκλάντμπαχ θα ρίξει μπάτσο στην ομάδα την οποία θα αναλάβει σε μερικούς μήνες. Θα δαγκώσει, δηλαδή, το χέρι που θα τον ταΐζει σε λίγο καιρό. Γι’ αυτό σου λέω, αν είχε γίνει αυτό το ματς σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης σήμερα θα χυνόταν αίμα.

Μία σημείωση μόνο να κάνω και κράτα την στο πίσω μέρος του μυαλού σου. Μεγαλύτερου σεβασμό θα αποπνέει από σήμερα το βράδυ ο Ρόζε και στο στρατόπεδο των σοβαρών οπαδών της Ντόρτμουντ, αν κερδίσει με την Γκλάντμπαχ. Αν χάσει θα υπάρξουν και φίλοι της Ντόρτμουντ που δεν θα τους αρέσει ο αυριανός τους προπονητής να υπάρχουν έστω υπόννοιες για την αξιοπιστία και την ευθύτητα του χαρακτήρα του. Όποιος νομίζει ότι σήμερα ο προπονητής της Γκλάντμπαχ και αυριανός της Ντόρτμουντ, χέστηκε αν χάσει, ας το ξανασκεφτεί. Είναι μακράν νυχτωμένος.

email > info@tipsmaker.net