μενού κορωναϊού …

Κύπελλα που έμειναν στη μέση, λιγκ καπ που ακυρώθηκαν, ολόκληροι γύροι αγώνων που δεν θα διεξαχθούν και το τοπίο ακόμα δεν έχει καθαρίσει πλήρως. Σε Ιρλανδία, Φινλανδία και Νορβηγία τα δεδομένα είναι τα ίδια, η ομίχλη αλλού εντονότερη, αλλού λιγότερο πυκνή και το μόνο σίγουρο είναι οι περικοπές παντού, σε παίκτες και προσωπικό, με τα κλαμπ να ασφυκτιούν να επιβιώσουν.

Ας ρίξουμε μια ματιά τι ισχύει σήμερα σε κάθε μία από τις τρεις χώρες που έχουν και τις λίγκες που πάγια και παραδοσιακά μας κρατούν στοιχηματική -και όχι μόνο- συντροφιά τα καλοκαίρια.

ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

από 20% ως 75% (!) μείωση σε συμβόλαια και αποδοχές (μηνός ή έτους κατά περίπτωση) ξεκινάνε τα μαντάτα Α’ και Β’ κατηγορίας, με καμία από τις μεγάλες ομάδες να μένει ανεπηρέαστη, μηδέ της Ρόζενμποργκ εξαιρούμενης. Στο μεταξύ, με τις δραστηριότητες και τις αγωνιστικές σίγουρα να συμπτύσσονται μετά την επιστροφή στη δράση, οι παίκτες πήραν τώρα άδεια από τα κλαμπ αφού διακοπή το καλοκαίρι δεν είναι πιθανό να υπάρξει με το νέο προγραμματισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλά κλαμπ για να επιβιώσουν εξέδωσαν και πώλησαν online εισιτήρια και προγράμματα (!) για αγώνες που δεν θα γίνονταν και δεν έγιναν (fictionl games εις γνώσιν των οπαδών που απλά πλήρωσαν για να στηρίξουν το κλαμπ). Και δεν μιλάμε για 50-100 “αρρωστάκια”, αλλά για πωλήσεις 600-2.000 fictional εισιτηρίων και προγραμμάτων κατά περίπτωση!

Αγωνιστικά, κάποιες ομάδες έχουν ήδη αρχίσει προπονήσεις έστω και ανά 5άδα ή 7άδα παικτών με μέλος του προπονητικού τιμ, με τη νέα ημερομηνία έναρξης της σεζόν (Θεού θέλοντος και πανδημίας επιτρεπούσης) να έχει τεθεί για το διήμερο 23-24 Μαϊου (υπάρχει στο τραπέζι και η 16η Μάη, αλλά είναι ‘αδύναμο’ το ενδεχόμενο).

ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

αναπροσαρμογές συμβολαίων, μηνιάτικων, μπόνους και γενικών εξόδων σε όλες τις ομάδες περιλαμβάνει το …μενού κορωναϊού. Σχεδόν όλα τα κλαμπ έχουν προχωρήσει σε νέους προγραμματισμούς, πολλά και σε καινούριες συμφωνίες με παίκτες, προσωπικό και χορηγούς, ενώ θα λάβουν και ένα μπόνους ειδικού σκοπού ύψους 700 χιλ. ευρώ από την ομοσπονδία για να βοηθηθούν να κρατηθούν ζωντανοί οι οργανισμοί των κλαμπ. Αξιο αναφοράς πως Κουόπιο και Ιντερ έφτασαν σε συμφωνία ήδη με τους χορηγούς και όσο κι αν περικοπεί η χρονιά δεν θα αναπροσαρμοστεί κανένα συμβόλαιο, ούτε χορηγικό, ούτε παικτών!

Οσον αφορά στο αγωνιστικό; Από εβδομάδας, μπαίνουν εκ νέου σε ρυθμούς προπονήσεων ενόψει της όποιας ημερομηνίας επιστροφής στην ενεργό δράση και όσες ομάδες δεν έχουν μπει σε προπονητικό κέντρο ακόμα.

Στο παρακάτω λινκ https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga μπορεί κανείς να αναζητήσει και να παρακολουθήσει χωρίς χρέωση όποιο θέλει μεταξύ όλων των περσινών ματς πρωταθλήματος! Μία προσφορά της… πανδημίας για όσους -εκτός του υπογράφοντος- έχουν το βίτσιο να βλέπουν φινλανδικό πρωτάθλημα.

ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

η διακοπή ελέω πανδημίας έφερε διαφοροποίηση στο πρόγραμμα και δεν θα παιχτούν τέσσερις γύροι στο πρωτάθλημα, αλλά τρεις, όπως άλλωστε γινόταν επί χρόνια, δεν είναι κάτι ασύνηθες στην Ιρλανδία.

Η ημερομηνία που έχει τεθεί ως αυτή της πιθανής επιστροφής στη δράση είναι η Παρασκευή 19η Ιουνίου και το φινάλε της regular season μετατέθηκε για την 4η Δεκεμβρίου. Tα πλέι οφ/άουτ θα παιχτούν εντός/εκτός Τρίτη/Παρασκευή αμέσως μετά για να πέσει οριστικά η αυλαία της αγωνιστικής περιόδου την 11η Δεκέμβρη. (ο τελικός κυπέλλου θα έχει διεξαχθεί κανονικά την 1η Νοέμβρη και το λιγκ καπ ακυρώθηκε, άλλωστε πρόκειται για αδιάφορη ουσιαστικά διοργάνωση).

email > info@tipsmaker.net