Μία ατέλειωτη παπάρα …

Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτόγνωρο. Και δεν θα τελειώσει καλά. Στην Ελλάδα που φέρεται να έχει το ισχυρότερο λοκντάουν στην Ευρώπη λόγω του covid-19 δεν υπάρχει κανένα λοκντάουν. Στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας κυκλοφορεί όλος ο κόσμος. Από πιτσιρικαρία που κάνει γιορτές περίπου όπως πάντα. Από ενήλικες και μέχρι μεσόκοπους που εργάζονται κανονικότατα και τρέχουν σαν να μην υπάρχει αύριο. Να προλάβουν γιορτές, δουλειά, υποχρεώσεις, καθήκοντα. Αλλα και πιο ηλικιωμένοι, οι “ευπαθείς ομάδες” που λένε. Στους δρόμους όλοι. Και οι έλεγχοι, πλέον, μηδενικοί. Η σχεδόν μηδενικοί. Αν στο ξεκίνημα της φάσης “παίζανε” έλεγχοι όπου “έπαιζε” κάμερα, τώρα; Γκιώνη τους! Απαντες. Μόνο στα διόδια για να μην πας στο χωριό σου ξερωγώ και καταστρέψεις το σχέδιο σωτηρίας. Θλίψη.

Μία ατέλειωτη παπάρα το λοκντάουν είναι. Μία περίεργη περιστολη ελευθεριών και μια αργή δολοφονία της μικροεπιχειρηματικότητας. Γιατί, εδώ. είναι το θέμα, η επόμενη μέρα δεν θα είναι η ίδια. Το μόνο που αναστέλλεται, για να είμαστε σοβαροί, είναι το μικρολιανεμπόριο. Α, και το ποδόσφαιρο! Ο αθλητισμός!

Και εδώ μιλάμε για έγκλημα στοχευμένο, ε; Δεν έχει κοπεί η μπάλα γενικώς και αδιακρίτως. Δεν παίζεται σε άδεια κερκίδα και να ανησυχεί κανείς μόνο για τις εισπράξεις.  Εδώ μιλάμε για ένα πούστικο λουκέτο που έχει μόνο πονηρά ελατήρια. Η οφείλεται στο ότι το ποδόσφαιρο το διοικούν εντελώς άχρηστοι. Σε κάθε περίπτωση, όταν για να πάει κανείς με ΙΧ από το “Κάραβελ” στη “Νομική” στη Σόλωνος, θέλει περίπου μισή ώρα (!!!) και ορισμενοι διατείνονται πως υπάρχει λοκντάουν, είναι βέβαιο πως είτε με άχρηστους είτε με δολοφόνους του ποδοσφαίρου (και του λιανεμπορίου, οκ) έχεις να κάνεις.

Και εδώ δεν μιλάμε για μόνο τις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Αλλά και τη SL2 που είναι επαγγελματική. Και την FL που είναι ημιεπαγγελματική. Δεν μπορεί καμία κατηγορία εκτός της Σούπερ Λιγκ να παίξει μπάλα, δεν μπορεί καν η Α2 μπάσκετ, η δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ. Όπου, αν το ποδόσφαιρό μας είναι υποβαθμισμένο διεθνώς, στο μπάσκετ έχουμε ομάδες που έχουν σηκώσει την τελευταία 20ετία καμιά 15αριά ευρωτρόπαια ξερωγώ! Μολαταύτα η βιομηχανία παραγωγής ταλέντου σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ παραμένει ανενεργή. Με τσαμπουκά και χωρίς προφανώς λόγο, αφού με τα γρήγορα τεστ που κοστίζουν λίγα ευρώ χοντρική στο κράτος και τους φορείς, θα μπορούσε ΑΝΕΤΑ να ελέγχεται για κορωναϊό όλο το αθλητικό δυναμικό της χώρας μέχρι ΚΑΙ ΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΪΡΟΥ.

Μιλάμε για ένα σύνολο ατόμων, αθλητών, διαιτητών και παραγόντων, λιγότερους από 6.000 την εβδομάδα. Αρα 20-25 χιλιάδες τεστ το μήνα. Που σημαίνει, σε απλή …μπακαλίστικη αριθμητική, αν δεν είχε κοπεί η αγωνιστική δράση θα είχαμε ένα έξτρα κόστος 200-250 χιλιάδες ευρώ. Αλλά θα έπαιζε μπάλα και μπάσκετ ΟΛΗ η Ελλάδα. Σε όλες της κατηγορίες. Μέχρι και τη Γ’ εθνική ποδοσφαίρου σε όλους τους όμιλους! Και θα ήσουν σαν κράτος και βέβαιος για την υγεία ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ενός αριθμού 5-10 χιλιάδων πολιτων σε κρίσιμα παραγωγική ηλικία!

Αντ αυτού προτιμάς να πριμοδοτήσεις με 18,5 εκατ. ευρώ ξανά τα αρεστά ΜΜΕ και να έχεις κομμένη την μπάλα, την ώρα που όλη η Ευρώπη παίζει κανονικότατα ποδόσφαιρο. Με όλα τα πρωτόκολλα να τηρούνται ασφαλώς. Αλλά η μπάλα κυλάει κανονικότατα. Και όπως λέει και ένα σοφό ποδοσφαιρικό ρητό: “Μπάλα που κυλάει, χόρτο δεν μαζεύει”…

email > info@tipsmaker.net