Μονομάχοι σε αρένα …

Μια νέα διοργάνωση ξεκινάει ενώ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η προηγούμενη. Πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική ιστορία γίνεται κάτι τέτοιο. Το καλεντάρι για δεκαετίες ολοκληρωνόταν τον Οκτώβριο-Νοέμβριο, ανάλογα με το αν η εκάστοτε διοργάνωση είχε πλέι οφ ή όχι. Και από τον Ιανουάριο ξεκινούσαν τα φιλικά προετοιμασίας για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση, του προσεχούς θέρους.

Έπαιξες, π.χ., από το Σεπτέμβριο του 2001 ως τον Οκτώβριο του 2003, πέρασες στο Euro 2004, πλάκωσες τα φιλικά ως τον Απρίλιο και το καλοκαίρι πήγες κι έπαιξες την Πορτογαλία, τον ίδιο Σεπτέμβριο ξεκίνησες τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2006. Τη μάχη την έχασες πανηγυρικά τον Νοέμβριο του 2005 και το καλοκαίρι το είδες από τον καναπέ το πάρτι στη Γερμανία. Και μετά από λίγους μήνες άρχισες τα προκριματικά του Euro 2008 και ούτω καθεξής. Έτσι πήγαινε το έργο μέχρι που μπήκε στη ζωή μας το Nations League. Και αντί να επιλέγουν οι ομάδες τα φιλικά τους, έγιναν αυτά μία ακόμα διοργάνωση.

Και να που έγινε η στραβή. Και με τις αναβολές και τις ακυρώσεις αγώνων λόγω της πανδημίας, πήγαν όλα πίσω. Δεν έγιναν Μάρτη 2020 τα πλέι οφ του Euro ούτε και το τουρνουά της τελικής φάσης το καλοκαίρι. Και φυσικά δεν μπορούσε να αρχίσει η προκριματική φάση του μουντιάλ, τα πλέι οφ έγιναν το Φθινόπωρο του 2020, η τελική φάση μετατέθηκε το καλοκαίρι του ’21. Σε κάθε περίπτωση αυτό το εξαήμερο αρχίζει ο μαραθώνιος εξασφάλισης εισιτηρίων για το επόμενο παγκόσμιο κυπελλο, το καλοκαίρι έχουμε Euro και απορίας άξιο είναι το τι θα γίνει με το επόμενο Nations League. Που είναι προγραμματισμένο για καλοκαίρι αφού το Μουντιάλ το επόμενο θα παιχτεί χειμώνα, ελέω Κατάρ. Κόλαση.

Αν ήταν φιλικά, θα τα ακύρωνες. Αλλά βλέπεις τα φιλικά δεν μπορεί να τα πουλήσει κεντρικά η ΟΥΕΦΑ, δεν είχανε κονόμα. Και έπρεπε να βάλει ακόμα μία διοργάνωση σε σκασμένους παίκτες. Και με την πρώτη στραβή να γίνει το πρόγραμμα χαμές. Γιατί αυτό έγινε, ένας χαμές δίχως τέλος. Και καλούνται οι ποδοσφαιριστές ως μονομάχοι σε αρένα να παίξουν μετά από μία σεζόν ΧΩΡΙΣ προετοιμασία κανονική και διακοπες (ελέω πανδημίας). Να βγάλουν χρονιά με φουλ εμβόλιμες για να βγουν οι ημερομηνίες. Και να κάνουν ματς με τις εθνικές για τα προκριματικά, όσοι είχαν πλέι οφ έκαναν και αυτά τα ματς για τα τελευταία εισιτήρια στο Euro. Και θα πάνε με δυο εβδομάδες ανάσας στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Και μετά θα ξεκινήσουν αμέσως προετοιμασία, αφού και η επόμενη σεζόν είναι πιεσμένη, για να χωρέσουν όλα σε ένα χρόνο (και το Nations League κατακαλοκαιρο!) και να φτάσουμε στο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου του 2022 που θα παιχτεί ετεροχρονισμένα λόγω καιρού) το Μουντιάλ του Κατάρ.

Αν μη τι άλλο από προγραμματισμό και τρόπους για την κονόμα, οι ΟΥΕΦΟ-ΦΙΦΕΣ είναι μαστόρια. Οχι παίζουμε…

email > info@tipsmaker.net